מוטקה > בלוגים > עניינים של יום יום > תחזיות בחירות מלפני שנים רבות

תחזיות בחירות מלפני שנים רבות

אחרי הבחירות חשבנו שהכל חדש. אוסף אמרות של פילוסופים מכל העולם וממאות שנים, מגלים שדברים כבר היו ואינם רק אצלנו. חוץ מזה, הישראלים מרבים להתלונן. כנראה זה כדאי ובין מצה והחמצה אין רווח גדול...
תחזיות בחירות מלפני שנים רבות
בימים אלה, שלאחר הבחירות, עיינתי בספר של מתתיהו תימור "1000 אמרות כנף". הוצאתי אמרות פוליטיות, שנאמרו על ידי אנשים חכמים לפני מאות שנים ופורסמו על ידו לפני עשרות שנים. מצאתי שאנשי שם חזו דברים על הבחירות שנערכו כאן בשבוע שעבר:
ברוך שפינוזה, הפילוסוף שחי בשנים 1632-1677, אמר: "אם אתה מקבל את כספו של אדם, עליך לקבל גם את דעותיו". האם התכוון למענקים שמקבלים חברי כנסת או לשוחד סתם?
סולון חי בלודיה בשנים  ואמר 559-638 , ש"חוקים משולים לקורי כביש וכמוהם ילכדו את החלשים והעניים בלבד ואילו העשירים והתקיפים ייחלצו בעדם בנקל". זה מזכיר משהו שנידון עכשיו בבית המשפט?
  תומס מקולי, משורר, היסטוריון ופוליטיקאי בריטי (1800-1859 ):  "שוכנעתי כי חברה, הבנויה על טהרת הדמוקרטיה נאלצת במוקדם או במאוחר להתנכל לתרבות או לחירות או לשתיהן". האם הגיעה העת למימוש תורתו? זה תלוי גם  באופוזיציה.

יותר קל להתלונן
טליה לוין ניסחה את הדברים במעריב (12.4.2019 ) יותר טוב ממני: "גיליתי, שחמוצים מן הזן האנושי... ממש לא רוצים שמישהו יעזור להם או יעודד אותם. להפך, הם מחפשים את הפראייר התורן, שֶיַטּה להם אוזן קשבת ושבו יוכלו להטיח את צרותיהם, וכל עצה שתנסו לתת להם לא רק שתיתקל בהתנגדות ובאמירות כמו 'זה בחיים לא יעזור' אלא גם תיענה בתגובות בסגנון 'אולי די לנסות להגיב כל הזמן'"...
דעתה מצאה חן בעיני ולכן אני מצטט אותה ומצרף לאמירה, שאני נוהג לשאול אנשים: "למה ישראלים בוכים?"
בדרך כלל אין להם תשובה. אז אני מסביר: "יותר קל לבכות מאשר לעשות... יותר קל לשבת אצל חברים, לפצח גרעינים ולהתלונן שלא גומרים את החודש. לעשות - משמעותו לעבוד יותר, להשתדל יותר ולהתאמץ".
בדרך כלל אני זוכה לחיוך של הבנה. האם זה יעזור? אני בספק.

קושיות שאין שואלים בפסח
ידידי, אלי, הציג לי את השאלה - "האם מיצינו או החמצנו?" והשיב בעצמו: "שנזכה כולנו, בע"ה, למצוֹת את חיינו במצוות ובמעשים טובים".
הוא גם הגיש חומר למחשבה (למאמינים בלבד) - בסוף החיים ישאלו את האדם: חמץ או מצה? חמץ - האם החמצת את החיים? מצה - האם מיצית את החיים?
ומי שאין לו תשובה לשאלות אלה, יזכור שהמתנה הגדולה ביותר לאדם זה הזמן, אמר. עלינו לזכור ש"ימיו כצל עובר". יום שעובר, לא חוזר.

אימרה
מְצא דרך לעזור לאחרים - זה יוסיף משמעות לחייך.   
 
תגובות  4  אהבו 

568
14/04/19
נשארה לנו האימרה:    "נחיה ונראה!"  (כמו שאמר גם הגוסס לעיוור...)...       ...
נשארה לנו האימרה:    "נחיה ונראה!"  (כמו שאמר גם הגוסס לעיוור...)...   sad  smiley

 
רמיאב שלום, אני מסכים שנשאר לנו להגיד "נחיה ונראה", אבל לא כמו שאמר הגוסס לעיוור.  לדעתי, האופוזיציה ניהלה מסע בחירות, שכוון לצפונבונים ולתל אביבים. כזה מהוגן, סטרילי. בעוד ראש הממשלה ...
רמיאב שלום, אני מסכים שנשאר לנו להגיד "נחיה ונראה", אבל לא כמו שאמר הגוסס לעיוור. 

לדעתי, האופוזיציה ניהלה מסע בחירות, שכוון לצפונבונים ולתל אביבים. כזה מהוגן, סטרילי. בעוד ראש הממשלה ניהל מסע בחירות כוחני שכוון לשכבות שבפריפריה. אבל זו, כידוע הדמורקטיה. אני מקווה שבבחירות הבאות תשתנה המגמה.
15/04/19


יאיר פוסט יפה ומקיף היטב

את שעבר על החברה האזרחית

בסיבוב הנוכחי.. מה יילד יום?

קטונתי ואף פסקתי לצפות(-:



 
מיכאלה, תודה רבה. 

תוצאות הבחירות בפנינו ועכשיו נותר לראות מה יהיה הרכב הממשלה החדשה ומה יהיו מעשיה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

בנק הוא לא ידיד
בזמן האחרון כמה מהבנקים הגדולים צמצמו את כוח האדם שלהם. רוצים עוד רווחים. בעתונים הכלכליים מצאתי שרווחי...
לקריאת הפוסט
לילה ללא שינה
על עטיפת הספר כתוב "ברוך דרור הוא שחקן, נשוי ואב לשניים ומתגורר בתל אביב". זה רומן הביכורים שלו והופיע ב-2020...
לקריאת הפוסט
זיקני ציון
היום, במלאות כששים וחמש שנה אני נזכר כי בשנת 1956 היינו מלאי מרץ כשסיימנו את בית הספר התיכון "אהל שם" ברמת גן,...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה