שוחד לעתונאים.

המפלגה הקומוניסטית פורשת שטיח אדום לרגליהם של עיתונאים זרים.טיולים ממומנים אירוח מפנק, השתתפות בסמינרים, הכל ללא תשלום כדי להבטיח סיקור עיתונאי אוהד.
אחת מהתכניות המפנקות היא להזמין עיתונאים מהודו, דרום מזרח אסיה, ואפריקה ל-10 חודשים לייצר סיקור חדשותי אוהד לסין, הכל ממומן.
100 עיתונאים מכל רחבי העולם מקבלים טיפול כזה, הם מתקבלים כמו כוכבי קולנוע, משכנים אותםבמקומות יוקרתיים, זוכים לבקר בפרובינציות, עוברים קורסים בשפה הסינית, ומקבלים דיפלומה ביחסים בינלאומיים מאוניברסיטה סינית.
ממשלות רבות עושות זאת כדי לשפר את תדמיתן, אבל במקרה של סין העתונאים לא נבחרים על ידי העורכים שלהם, אלא על ידי השגרירות הסינית, באישור המפלגה ה חייבים להבטיח שיספרו בצורה נכונה על המשטר האוטוריטרי של סין כדמוקרטיה וכמשטר המשכין שלום.
כאשר ביקרו משלחות ב-2019 מטורקיה,] מצפון אפגניסטן מפקיסטן ובנגלדש כולן מדינות מוסלמיות, הם לא הורשו לבדוק האם מיליון מוסלמים מוחזקים במחנות ל"חינוך מחדש", במקום זה לקחו אותם לתערוכה המוקדשת למלחמה בטרור.
ב-2016 הוזמנו עיתונאים ישראליים לביקור בסין על ידי שין חואה, שופא התעמולה הסיני הם כתבו כתבות חיוביות, כמעט שלא נגעו בהיקף הפרת זכויות האדם, ורמיסת חופש העיתונות.
גם העיתונאים מירב ארלוזורוב התגאתה בכבוד שיש לישראל לשתף פעולה עם שין, המפלגה מחפשת את התפנית לצמחיה ירוקה יותר שהיא מוטת טכנולוגיה, במקום מוטת תעשייטה כבדה.
הדבר החשוב ביותר לזהות את הסכנה, להבין את המימדים של החדירה הסינית לאמצעי התקשורת שלנו, אומר אלביאני מ"עיתונאים ללא גבולות" עד כה רב הדמוקרטיות נהגו בנאיביות, לא שמו לב בהפצת תעמולה סינית.