פטרוזיליה-מה ערכה הבריאותי-חלק ראשון

מי היה מאמין? לפטרוזיליה שנמצאת בכל מטבח כמעט, סגולות ריפוי למחלות לב וכליות, מסייעת לבעיות עיכול ומונעת בעיות גינקולוגיות.
כך, עם כל צניעותה, תתרום הפטרוזיליה לבריאותכם. תנו לה את הכבוד הראוי
תודו שלא ידעתם, הפטרוזיליה שאתם אוכלים היא פצצת בריאות אמיתית: בסלט, במטבל, במרק או בתבשיל - הפטרוזיליה מוצאת דרכה לכל המטבחים כמעט. ואתם אוהבים אותה בגלל הטעם וגם בגלל מחירה הזול, אבל מעטים אולי יודעים עד כמה היא בריאה.
הפטרוזיליה, שקיימת כבר מעל ל-2000 שנה, שימשה כתרופה הרבה לפני ששימשה כתוסף למזון. היוונים הקדמונים יחסו לה יכולות בתחום הבריאות וכמחזקת ספורטאים. הרומאים אף ייחסו לפטרוזיליה השפעת קסם נגד שכרות.
עם הזמן גילו במטבחים הים-תיכוניים את תרומתה של הפטרוזיליה בהעשרת טעמם של המאכלים. משם לאורך ההיסטוריה, שימשה הפטרוזיליה כמזון, תבלין וכתרופה ושרדה בהצלחה עד למטבח המודרני. ההשתלבות היתה כל כך דומיננטית וכך כך טבעית, שהעלייה בצריכתה עומדת בפני עצמה וללא קשר לייחוס הרפואי. ואגב, לפטרוזיליה שימושים נוספים גם מחוץ למטבח - בשמנים הנמצאים בגרעין הירק משתמשים ליצור ריח הניחוח שבבשמים, בסבונים או בקרמים.
פטרוזיליה. לא רק בשביל הטעם
האבסורד הוא שדווקא בעולם המערבי, המייחס חשיבות רבה למזון הבריא, בעיקר במסעדות הגורמה, היא תופסת מקום נכבד רק כקישוט הצלחת, בנפרדת מהמזון המוגש, ונזרקת לצד כשאוכלים את המנה.
מה יש בה בפטרוזיליה?
הפרופיל התזונתי של הפטרוזיליה מורכב ממגוון רחב של ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים ושמנים חיוניים וברמת צפיפות (כלומר, רמת השפעה רלוונטית) טובה עד מצוינת. ב-30 גרם של פטרוזיליה, המכילים כ-10 קלוריות, מתחבאים:
· רמה מצוינת (מעל 75% מהדרישה היומית) של ויטמינים C ו-A וחומצה פולית
· רמה טובה מאוד (מעל 50% מהדרישה היומית) של ברזל
· רמה טובה (מעל 25% מהדרישה היומית) של אשלגן, סידן, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ויטמין E ומנגן.
· כוס פטרוזיליה, על-פי נתוני משרד החקלאות האמריקני ( USDA ) יש יותר בטא קרוטן (ויטמין A) מאשר בגזר גדול, פי שניים ויטמין C מאשר בתפוז, יותר סידן מאשר בכוס חלב ופי עשרים ברזל מאשר במנת אכילה של כבד
אבל מעבר למגוון הויטמינים והמינרלים המרשים, הפטרוזיליה עמוסה בשמנים חיוניים והם אלו שמקנים לה את רוב הסגולות הרפואיות אמיתיות: