מוטקה > בלוגים > הבלוג של ליאון > פטרוזיליה-חלק שני-מה ערכה הבריאותי

פטרוזיליה-חלק שני-מה ערכה הבריאותי

פטרוזיליה-חלק שני-מה ערכה הבריאותי


כך תעזור הפטרוזיליה לבריאותך

נושא

השפעת הפטרוזיליה

מחלות לב

הורדת הסתברות למחלות לב מאחר ומורידה את לחץ דם.

כלי דם

מנקה את כלי דם ומקלה על נפיחות של ורידים.

מחלות כרוניות

מכילה מרכיבים רבים נוגדי חמצון (ויטמינים C,A,E, חומצה פולית ובעיקר myristicin) הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף. בעלת יכולת לנטרל חמצון הנובע מעישון סיגריות ומזון מעושן בגריל. דרך כך מקטינה את ההסתברות למחלות הסרטן ובעיקר סרטן הריאות. מרכיבים אחרים (כמו luteolin) תומכים בהרחבת קיבולת האנטי אוקסידאנטים בדם.

עיכול

מגבירה את פעילות העיכול ותורמת להקלה בבעיות גסטרונומיות. מגבירה את התיאבון.

כליות

מונעת היווצרות אבנים בכליות ומשתנת.

נשימה

טובה לריפוי מחלות של צינור הנשימה. לעיסת פטרוזיליה מסלקת ריחות רעים מהפה והנשימה.

גניקולוגיה ולידה

מקלה על אינפקציות הנובעות מוסת. תורמת ללידת תינוקות בריאים, ובעת הצורך מעוררת את פעילת הרחם ומזרזת לידה.

דלקת מפרקים

מורידה את הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית הנובעת מתהליך הזדקנות.

אוזניים

טובה נגד דלקות אוזניים ובטיפול לליקויי שמיעה.

מעבר לסגולותיה הרפואיות, אלו היתרונות הבריאותיים של שלל הוויטמינים והמינרלים הנמצאים בפטרוזיליה:

1. ויטמין A (בטא קרוטן): התורם לשיפור ראיית לילה ועור בריא.

2. קומפלקס ויטמין B: שימוש חמצן וחומצות אמינו ושיקום תאי הגוף ושחרור אנרגיה מהתאים

3. ויטמין C: לתחזוקת המערכת החיסונית.

4. ויטמין E: להגנה על התאים מפני התבלות הבאה עם הגיל.

5. ויטמין K: לוויסות סמיכות הדם וניקוי וסינתזה של חלבון הכבד.

6. ברזל: ליצור המוגלובין הנדרש לאנרגיה.

7. מנגן: עוזר לספיגת ויטמין C, מייצר את הורמוני המין.

8. אשלגן: נדרש לגדילה, בניית שרירים ומערכת העצבים.

9. אבץ: מחזק את המערכת החיסונית ומונע אקנה.

10. סידן: לחיזוק העצמות, השיניים והשער.

11. סיבים וכלורופיל: מטהרים, מונעים זיהום בקטריאלי ומגבירים את תגובת המערכת החיסונית.

כדי ליהנות מכל היתרונות - רק פטרוזיליה טרייה

ללא ספק, עשב התיבול הירוק והפשוט הזה בהחלט ראוי לתואר של מולטי ויטמין-מינרל המתגבר את המערכת החיסונית

אך כמובן כל הסגולות, ואפילו הטעם, אינם מתייחסים לפטרוזיליה המיובשת המוצעת במדפי התבלינים.

פטרוזיליה איכותית יש לקנות כטרייה, עם עלים ירוקים ללא סימני יובש ודהיית הצבע. יש לשטוף ולייבש ואת פעולת הקיצוץ יש לעשות סמוך לזמן האכילה על מנת למנוע "בריחת ויטמינים". אם משלבים את הפטרוזיליה בבישול, יש להוסיפה לקראת סופו כדי לשמר את מרבית הטעם והאיכות תזונתית.

וקצת הסתייגות: העלים והשורש נחשבים לבטוחים ואין הגבלה בצריכתם ללא חשש מהרעלה. החלק הבעייתי היחיד הינם הגרעינים המכילים חלק מהשמנים החיוניים ויש ליטול מהם באופן מדוד. צריכת יתר של הגרעינים יכולה לגרום לבחילה, כאב ראש, רגישות לאור השמש ופגיעה לאורך זמן בכבד ובכליות. הפטרוזיליה גם אינה מומלצת לנשים בהריון מחשש לזירוז לידה וגם לא למיניקות מחשש ליבוש החלב.

מעכשיו - אוכלים את הקישוט

יתכן ובגלל שהיא נפוצה בכל העולם, גדלה בכל אקלים, דורשת טיפול זול ופשוט, הפטרוזיליה לרוב לא מוערכת כראוי: מחקרים לאחרונה קבעו כי פטרוזיליה, נמנית בין שלושת צמחי המרפא הטובים ביותר (לצד השום והסרפד). ולמרות כל זאת, מעטים אוכלים את הפטרוזיליה בפני עצמה, ואלו שכבר עושים זאת, משתמשים בפטרוזיליה לרענון הפה בעיקר לאחר אכילת ארוחה כבדה או שום.

לכן, בפעם הבאה שתופיע הפטרוזיליה בצלחתכם, כקישוט למאכל הגורמה או כמצע לנתח הבשר, זכרו את סגולותיה ואל תוותרו על תוספת של בריאות לגופכם.

תגובות  1  אהבו 

493
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

ערב יווני בהיכל התרבות בתל אביב
*לראשונה בישראל תופענה 2 הזמרות הלאומיות אלקיסטיס פרוטופסאלטי ואלפטריהארוואניטאקי יחד בהיכל התרבות תל אביב 1.12.14* המפגש המרגש של השתיים הנחשבות כיום בין הזמרות החשובות ...
לקריאת הפוסט
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם
1304תז הקאמרית הישראלית-חגיגה בלקנית-סידרת מוסיקת עולם צילומים-אלי ליאון התזמורת הקאמרית הישראלית יצאה העונה עם סידרה חדשה בנוסף לסדרות הישנות. שם הסידרה החדשה"מוסיקת עולם" והיא...
לקריאת הפוסט
הצגה לילדים ולכל המשפחה למגזר הדתי-שבט אחים
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה