פשטידות

הדרך הפשוטה המהירה והיעילה להכנת מזון משביע ובריא והצעות להגשה מהנה
פשטידות

פשטידת כרשה פרסה

4 כרשות החלק הלבן

6 ביצים

1 כוס קמח תופח

1 לבן

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

4 כפות שמן זית

להגשה 

לבן

מלפפון קצוץ דק

פורסים את הכרשה לפרוסות דקות. מבשלים במי מלח חצי שעה. מסננים. בקערה מערבבים את כל חומרי הפשטידה עם הכרשה המבושלת. אופים בתנור בחום של 180 מעלות שעה.

מגישים עם כף לבן ומלפפון קצוץ דק

קיש חצילים

לבצק

2 כוסות קמח תופח

1 ביצה

250 גרם גבינה לבנה 5%

1/3 כוס שמן קנולה

למילוי

3 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים יבשים חתוכים לקוביות קטנות

3 שיני שום

4 ביצים

פירורי לחם טריים מפרוסה אחת

1 מיכל יוגורט

1/2 כוס קמח

אורגנו מיובש

מלח, פלפל שחור

מכינים את הבצק. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בתוכה את הבצק, כולל בהרמת שוליים על דפנות התבנית.

מקפיצים בווק או במחבת את הבצלים והחצילים החתוכים לקוביות עד להזהבה, מוסיפים את השום.

מורידים מהאש. מוסיפים את שאר חומרי המילוי.

מוזגים את התערובת המבושלת אל התבנית המרופדת בבצק.

אופים בחום של 200 מעלות צלסיוס 45-55 דקות.

פשטידת פיטריות

2 סלסלות פיטריות מפורקות לחתיכות ביד 

2 בצלים יבשים קצוצים דק ומטוגנים

2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות

1 גביע יוגורט

250 גרם גבינה לבנה 9%

100 גרם גבינה צפתית 

4 ביצים

1כוס קמח תופח

1/3 כוס שמן

אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

מעט סומסום

בקערה מערבבים את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה המגוררת והסומסום. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה.

מפזרים את הגבינה הצהובה והסומסום מעל הפשטידה. משאירים את הפשטידה בתוך התנור הכבוי החם עד להמסת הגבינה.

מגישים עם יוגורט ובצל ירוק קצוץ מעל המנה האישית.

פשטידת איטריות חלבית מלוחה

חבילת איטריות שטוחות רחבות מבושלות במים ומסוננות

250 גרם גבינה לבנה 5%

1 גביע יוגורט

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

4 ביצים

1/3 כוס שמן קנולה

3 בצלים ירוקים

זעתר מיובש

מלח, פלפל שחור

בקערה מערבבים את כל חומרי הפשטידה. אופים בחום של 200 מעלות צלסיוס כשעה. שימו לב! אם הפשטידה מזהיבה זמן רב לפני תום האפיה, יש להניח עליה נייר אפיה למניעת חריכה.

מגישים עם סלט חסה

רוטב לסלט החסה

בערכים של שמן זית פי שניים ממיץ לימון.

מנערים בצנצנת 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 1/2 כפית חרדל, 1 כפית מיונז,קורט סוכר מלח ופלפל שחור ומוזגים על החסה רק לפני האכילה ממש.

קיש בטטה

לבצק

2 כוסות קמח תופח

1גביע יוגורט

1 ביצה

מכינים בצק. מניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מילוי בטטה

2 בטטות בערך 700 גרם חתוכות לקוביות מבושלות במים

2 בצלים יבשים קצוצים

4 קישואים בערך 400 גרם מגוררים

1 כוס אגוזי מלך חתוכים גס

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס קמח תופח

קורט אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור, כורכום.

בקערה מערבבים את כל חומרי הפשטידה. אופים בתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס כשעה.

מגישים עם כוס מיץ גזר קר.

פשטידת איטריות חלבית מתוקה

1 חבילת איטריות רחבות שטוחות מבושלות ומסוננות

1 גביע יוגורט

250 גרם גבינה לבנה 5%

4 ביצים

1/2 כוס אגוזי מלח קצוצים

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים

1/2 כוס חמוציות מיובשות

1/2 כוס דבש

1 כפית קינמון

1 כפית ציפורן

מלח, פלפל שחור

בקערה מערבבית את כל חומרי הפשטידה. מוזגים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות 1 שעה.

להגשה, מערבבים 1 מיכל יוגורט ב2 כפות דבש ומוזגים מעל המנה האישית.

להנאה מושלמת, שותים עם כוס חליטת נענע ביתית. כוס מים רותחים ובו גבעול ועלי נענע.

פשטידת תפוחים 

8 תפוחים ירוקים סמיט או גרנד אלכסנדר מגוררים

כוס משמשים מיובשים קצוצים

4 ביצים

גרירת לימון

1 כוס קמח תופח

50 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס דבש

קינמון, ציפורן, פלפל שחור.

בקערה מערבבים את כל החומרים. אופים בתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס 1 שעה.

מגישים עם יוגורט ודבש.

להנאה מקסימלית שותים כוס שוקולד חם.

בסיר קטן מרתיחים 1 כוס חלב, מוסיפים 1 שורה שוקולד מריר 1 כפית ברנדי ו1/2 כפית קינמון.

פשטידת פירות יבשים

1 כוס אגוזי פקאן 

1 כוס גרעיני דלעת

1 כוס תמרים מגולענים וחתוכים

1 כוס חמוציות או דובדבנים מיובשים

1 כוס צימוקים

1 כוס קמח מלא

5 ביצים

1/2 כוס סוכר דמררה

1 כפית קינמון

1 כפית ציפורן

1/2 כפית אניס

1/2 כפית הל

פלפל שחור

מיץ מ2 תפוזים

מפרידים את הביצים לחלמון וחלבון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.

בקערה מערבבים את כל החומרים.עם החלמונים. מקפלים פנימה את קצף החלבונים. אופים בחום של 200 מעלות 1 שעה.

מגישים עם יוגורט או קצפת.

פשטידת בשר לבקשה מיוחדת

1 חבילה מקרונים כל שהם לבחירתכם שבושלו במים וסוננו

1 ק"ג בשר טחון

3 בצלים יבשים

1 כף פלפל צ'ומה או 3 שיני שום וכפית פלפלת אדומה חריפה

1/3 כוס שמן קנולה

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

מיכל שמנת לבישול פרווה לא חובה

1 כף ברנדי

מלח פלפל שחור

במחבת מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד עד שהבשר מוכן, כשצבעו התחלף מאדום לחום.

בקערה מערבבים אל כל החומרים פרט לפסטה המבושלת.

משמנים תבנית אפיה. מניחים מחצית מכמות המקרוני בתבנית. משטחים. מוסיפים את תערובת הבשר. מניחים את המחצית הנותרת של המקרוני המבושל מעל לתערובת הבשר. מהדקים היטב. מכסים בנייר אפיה.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות 1 שעה. מסירים את נייר האפיה ואופים עוד רבע שעה.

להגשה מוזגים רוטב עגבניות חריף

במחבת מקפיצים בשמן זית  5 עגבניות חתוכות לרבעים ו1 פלפל חריף ירוק קטן. מוסיפים כפית סוכר, 2 כפות רסק עגבניות, מיץ לימון וחופן פטרוזיליה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.

עם כוס גדולה של בירה, הולך טוב.

פשטידת בשר חריפה לפי בקשה מיוחדת

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 ק"ג בשר כבש טחון

5 ביצים

1/2 ק"ג עגבניות בשלות ורכות

2 בצלים יבשים קצוצים

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

1 ראש שום קלוף וקצוץ דק

1 כוס פירורי לחם או 3 פרוסות לחם מורטב וסחוט

1/3 כוס שמן זית

מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כמון, כורכום.

בסיר גדול שטוח  מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשרים ומערבבים מקפיצים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום. מורידים מהאש. מוסיפים את שאר החומרים. את הביצים בסוף.

מעבירים ל2 תבניות גדולות ועמוקות. אופים בחום של 200 מעלות צלסיוס שעה.

יורד מצויין עם כוס בירה גדולה. וסלט חסה.

פשטידת כבדי עוף ארומתית

1 חבילה טורטיות קנויה

600 גרם כבדי עוף

2 בצלים יבשים קצוצים דק

3 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות

2 ביצים קשות מגוררות על פומפיה

2 גזרים קלופים ומגוררים 

1 קישוא קלוף ומגורר

1 כף ברנדי

שמן זית

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

ציפורן, כורכום

טימין יבש

לקישוט עיגולי פלפל אדום מתוק.

חצאי בוטנים

מלח גס

צולים על אש חיה את הכבדים. לכשרות ולמתן ניחוח מיוחד. מטגנים את הבצלים בשמן זית. 

חותכים את הכבדים הצלויים לחתיכות גסות. מוסיפים לבצל המטוגן. מטגנים עוד כמה דקות יחד.

בקערה מערבבים את כל החומרים.

מניחים בתבנית שטוחה גדולה טורטיות עד לכיסוי שטח התבנית. אם אין תבנית גדולה ניתן להשתמש בכמה תבניות קטנות.

על הטרטיות מניחים מתערובת הכבדים והירקות. מניחים מעל שכבת טרטיות שניה, מניחים עליה מתערובת הכבדים. מניחים שכבה שלישית של טורטיות. ניתן להמשיך בשכבות עד כמה שיש לכם תערובת כבדים.

מניחים מעל הטרוטיה העליונה פלפל אדום גדול מתוק, חתוך לרוחב לעיגולים. מפזרים את הבוטנים ומעט מלח גס.

אופים ב180 מעלות צלסיוס 30 דקות.

שבת שלום





 

תגובות  6  אהבו 

773
שמתי לב הכל חלבי,אני רוצה בשרי וחריף ומרוקאי ---מה אני חולה ?
כבר מוסיפה. חכה 10 דקות והיכנס לפוסט הזה.
את פשוט מלכת הפשטידות.אם נפשט את העניין אז פשטידה זה מאפה שדורש ביצים .נו,ולמי יש כאלה אם לא לנשים? (אחות בית הספר אמרה לנו שמה שקוראים כך למה שיש לגברים זה שם אחר.רק לנשים יש ביציות,שחורגות ממקומן פ...
את פשוט מלכת הפשטידות.אם נפשט את העניין אז פשטידה זה מאפה שדורש ביצים .נו,ולמי יש כאלה אם לא לנשים?
(אחות בית הספר אמרה לנו שמה שקוראים כך למה שיש לגברים זה שם אחר.רק לנשים יש ביציות,שחורגות ממקומן פעם בחודש,אבל כאן הפשטתי את האשה,וגם את הפשטידה למחזות רחוקים מדי.ואנחנו הרי צריכות להיות קרובות לתנור.)אם אוכל מחצית מהפשטידות האלה,לא אעז להתפשדת ,כי כאלה ממדים גדולים יהיו לי.
אז בברכת תתפשטדו ותסעדו.
תודה. אני מקווה שתהיה שבת שלווה.
לאחר הסעודה תוכלו לרוץ סביב הבנין פעמיים..
לרוץ סביב הבניין..את בסדר..?ואם יש אזעקה ?
להשתחל מתחתיו.
מקווה בכל ליבי שפשטידות הבשר יערבו לחיכך. ולחיך כולם.
שבת שלום לכולנו.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מפחיד כמה שזה דומה..
המחדל האמריקני המחדל הישראלי האמריקנים בכלל לא תארו לעצמם שמישהו יכול לפגוע בהם.. אני גדול אני חזק אני...
לקריאת הפוסט
דקר..
https://www.motke.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94/1338087
לקריאת הפוסט
המוסד עצר מפגע על אדמת איראן.. הבנתם?? באיראן..
בקבוצת הטוב הרע והמרכבה.. תוכלו לקרוא כל מה שמעניין בתחום הצבא והבטחון.. https://m.maariv.co.il/news/military/Article-1018972
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה