מאכלי קיטניות לתקופת בין המיצרים

נזיד עדשים כתום
250 גרם עדשים בצבע כתום
1 בטטה
3 גזרים
חתיכת דלעת בגודל הבטטה
3 קישואים קטנים
בצל יבש
צרור פטרוזיליה
שמן זית
מים מינרלים
כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח
1 כף חריסה
חותכים את הירקות לקוביות או לטבעות.
מבשלים את כל המרכיבים במים מינרלים. למעט המלח ושמן הזית כשהתבשיל מוכן, מוסיפים שמן זית ומלח.
כמות המים בהתאם לסמיכות הרצויה. אני אוהבת דליל. בתי אוהבת סמיך.
סלט שעועית בולגרי
250 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים ללילה, בושלה וסוננה
בצל יבש חתוך לטבעות
2 שיני שום
שמן זית
מלח, פלפל שחור
להגשה
ביצה קשה
פטרוזיליה קצוצה
בקערה מערבבים את כל החומרים. מגישים על צלחת שטוחה. מעטרים בביצה קשה ובפטרוזיליה קצוצה.
** למתכון פיאס, ראו פרטים בקהילת האוכל
ממרח עדשים חומות
1 כוס עדשים חומות מבושלות
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק במעבד מזון
1 בצל קצוץ דק
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות מים מינרלים
מיץ מחצי לימון
כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור
בקערה מערבבים את הטחינה הגולמית והמים. מוסיפים את כל החומרים.
מתבלים.
טעים למרוח על פריכיות או טוסט.
מרק שעועית לבנה
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה לילה שלם במים.
1 קופסא עגבניות מרוסקות,
וקופסא קטנה רסק עגבניות
3 כפות גדושות חריסה
שמן זית
1/2 ק"ג פסטרמה חתוכה לרצועות עבות - לא לימי חול
בצל יבש
פטרוזיליה
רוטב סויה דל נתרן
מבשלים את השעועית כשעתיים.
בינתיים מטגנים בסיר נוסף את הבצל. מוסיפים את מוצרי העגבניות והתבלינים. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מוסיפים את רוטב הסויה.
בנפרד, במחבת, מטגנים את רצועות הפסטרמה.
כשהשעועית רכה, מוסיפים לתוכה את תערובת העגבניות ואת הפסטרמה.
מתבלים. מוספים את הפטרוזיליה הקצוצה. מבשלים הכל יחד 20 דקות. מכבים את האש. משאירים מכוסה עוד 10 דקות.
ממרח שעועית וקשיו
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
1 כוס אגוזי קשיו
מיץ מחצי לימון
1 כפית כמון
מלח, פלפל שחור
מרסקים במעבד מזון את כל החומרים. שומרים במקרר עד 10 ימים.
נזיד אורז מלא ושעועית מש
1 כוס אורז מלא
1 כוס שעועית מש
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
1 בצל יבש קצוץ
3 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות צרות
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
כמון
מים מינרלים
משרים למשך לילה את האורז המלא ושעועית המש.
מזגגים את הבצל בשמן, מוסיפים את האורז.מוסיפים מים. מבשלים כ20 דקות. מוסיפים את שעועית המש ושאר הירקות. מבשלים עוד 20 דקות. מתבלים. מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזילה.
קציצות עדשים וקינואה
1 כוס קינואה מבושלת
1 כוס עדשים מבושלים
1 סלסלה פיטריות קצוצות
1 בצל יבש קצוץ מאודה בשמן
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום
1/2 כוס שקדים מרוסקים
2 ביצים
1 פרוסת לחם מושרה וסחוטה
מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון.
מאדים בשמן את הבצל הקצוץ. מוסיפים את הפיטריות. מאדים עד שהן כמעט רכות.
בקערה מערבבים את כל החומרים. לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים בידיים קציצות. מניחים על נייר אפיה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס חצי שעה.







