1281קפהMAEמיובא מקוסטה ריקה

1281קפה MAE מקוסטה ריקה
צילומים-אלי ליאון
הקפה והתה הנם המשקאות החמים הנפוצים ביותר בעולם מאז ומעולם.
הקפה הנו מוצר הצריכה השני בגודלו בעולם אחרי הנפט והראשון בשוק המזון.
כדי שהקפה יהיה טוב צריך לשמר את טעמו עד הצריכה.
המצאת אריזות הואקום בתחילת המאה ה20 הביאה למהפכה בשימור הקפה .חברות הקליה כדי לשפר את טעמו התחילו לשווק בעצמן את הקפה.
מתחילת המאה ה 21 מדברים על קפה איכותי של מוצר גורמה.
מבדילים בשני סוגי קפה עיקריים. של קפה ערביקה וקפה רובוסטה.
הערביקה הנו הקפה הטוב והשני הפחות טוב(מביני קפה מושבעים קוראים לו -זבל)כדי לא להשתמש במילה"גרוע".
דעות אלו אינן משקפות את דעתי הפרטית.
דבר חשוב לגבי טיב הקפה הוא קודם כל חומר הגלם דהיינו פולי הקפה.לקפה טוב דרושים שני אלמנטים מרכזיים איכות החומר והטריות שלו.
לגבי האיכות אנו חייבים לדעת לא רק את המדינה ממנה הקפה בא אלא גם מאיזה איזור הקפה בא.
הקפה נחשב לטרי אם נצרך 30 יום מקסימום מיום הקליה.
אחרי תקופה זו הוא מאבד את הריח,הארומה ותכונות חשובות אחרות.
הקפה, אם כך ,חייב להטחן בארץ אחרת הקפה האיכותי ביותר יאבד את טעמו הטוב.
רשת בתי הקפה MAECAFE מיבאים פולי קפה מקוסטה ריקה.החברה מקפידה שהקפה יהיה ללא פגמים וקונים אותו ישירות מהמגדל ללא מתווכים.
לאחר שמיבאים את פולי הקפה לארץ קולים כל פעם כמות קטנה של קפה.
הרשת החליטה להייות חלוצת הקפה גורמה בארץ.
בעסק של החברה בשוק הכרמל ברח שפר אפשר למצוא כמה סוגים של קפה גורמה כאשר הכל הנו מסוג הערביקה.
בעסק אפשר לשתות את הקפה במקום או לקחת את הקפה הטחון הביתה.
הנה כמה סוגים של קפה הנמצאים בעסק.
כל הסוגים הנם קפה גורמה וההבדל ביניהם הוא בסוג הקפה שאוהבים וצורת הכנתו.
אלה האזורים מהם החברה מיבאת את פולי הקפה.לקפה מכל אזור תכונות אחרות.
בארץ החברה מכינה גם תערובת מאזורים שונים דבר המשפר עוד יותר את טיב הקפה גורמה.
TRES RIOS
אזור מעולה לגידול קפה.איזון בין גוף הפולים לחומציות.דבר ההופך את הקפה ליחיד במינו.
TARRAZU
חומציות גבוהה,טעם עדין,רמת קופאין נמוכה
NARRANJO
אדמה וולקנית.גוף מלא .טעם עדין של פירות ודבש.
POAS
הר געש.פולים גדולים ועמידים.שילוב של ארומה,חומציות ונוכחות עדינה של שוקולד.
OROSI
אידיאלי לתערובות אספרסו.
כל הסוגים הללו ותערובות אפשר למצוא במקום לשתיה במקום או ללקיחה הביתה
המחירים סבירים בהחלט ולא יקרים בהרבה מהקפה הרגיל הסטנדרטי.
לראות או לא לראות:בטעם וריח איני מתערב.אפשר לנסות ולקבל החלטה עצמית.
נכתב על ידי elybikoret-אלי ליאון , 12/8/2014 19:55
אלי ליאון
[email protected]
טל03-6856786
עיתונאי-מבקר אמנות,
חבר אגודת העיתונאים ת"א ותא המבקרים שליד האגודה.
מנהל קהילות פנאי ותרבות "מוטקה"
אני מזמין אתכם להכנס לאתרי
בו ריכזתי ביקורות שכתבתי והתפרסמו באתרי אינטרנט שונים
בכל שטחי האמנות,חיבורים שכתב פרופ',יוסי גמזו וחומר אחר.
הכתובת www.elybikoret.022.co.il