ביצים

תרד, פלפל אדום רוטב סויה ורוטב צ'ילי
במחבת, מוסיפים שמן זית, מניחים עלי תרד טריים, חצי פלפל אדום חתוך לקוביות, 5 פיטריות טריות חתוכות ביד. מערבבים. מסדרים מקום לביצים. פותחים 2 ביצים לעיניים על הירקות שבמחבת. מזליפים רוטב סויה. מזליפים רוטב צ'ילי מתוק. מכסים את המחבת. מבשלים על אש קטנה 10 דקות. מי שמעדיף צהוב רך, יבדוק מעט קודם.
חביתה עם פלפלים ופסטרמה
במחבת, מניחים בצל קצוץ דק על שמן מחומם, כשהבצל מיטגן ומזהיב מוסיפים 1 פלפל ירוק או אדום חתוך לפסים ארוכים. מטגנים מעט. מוסיפים 2 פרוסות פסטרמה קרועות ביד. מערבבים. לאחר 5 דקות מוסיפים ביצה. מכסים. מורידים מהאש לאחר 5 דקות נוספות. מי שמעדיפים ביצה מקושקשת, יקשקש את הביצה בקערת זכוכית, יערה לתוך הקערה את תוכן המחבת. יערבב ויחזיר את התערובת למחבת. יכסה ויבשל 5 דקות.
שקשוקה מצויה
2 ביצים
2 עגבניות
1 בצל יבש
1 פלפל אדום
מלח, פלפל
שמן
קוצצים את הירקות. במחבת מוסיפים שמן, מחממים מעט, מוסיפים את הירקות הקצוצים. ממליחים, מוסיפים פלפל שחור. מבשלים על אש בינונית כמה דקות. מוסיפים את הביצים. מכסים את המחבת. מבשלים עד שהביצה מקבלת קרום. מי שאוהב צהוב רך יסתפק ב3 דקות.
סנדוויצ עם חור
מורחים 2 פרוסות לחם בחמאה, מניחים על פרוסה אחת פרוסת גבינה צהובה. בפרוסת הלחם השניה עושים חור בקוטר 5 ס"מ. מניחים את פרוסת החור על הגבינה הצהובה. פותחים ביצה לתוך החור. ממליחים. מכניסים לטוסטר אובן לבישול 5 דקות.
טוסט
במחבת מכינים ביצה מקושקשת רכה.
מורחים 2 פרוסות לחם בחמאה. מניחים פרוסת גבינה צהובה על הלחם. מוסיפים את המקושקשת הרכה על הגבינה הצהובה. מניחים את הפרוסה השניה. מכניסים לטוסטר אובן וקולים 5-10 דקות, בהתאם לאהבתכם את צבע קלי הלחם.
חביתת ירק
2 ביצים
5 ענפים פטרוזיליה
1/2 בצל יבש קטן
2 בצל ירוק
שמן או חמאה
קוצצים את הירקות. בקערה מערבבים את הביצים והירקות. מתבלים. מכניסים למחבת משומנת. מכסים את המחבת. מבשלים על אש קטנה 10 דקות.
חביתת ירק כהילכתה
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
1 בצל קצוץ
1/2 חבילה עירית קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה
4 ביצים
מלח, פלפל
שמן
בקערה, מערבבים את כל החומרים לבלילה. מתבלים. למחבת מוסיפים שמן, מחממים. מערים את הביצים ירקות למחבת. מכסים. מנמיכים את האש. מבשלים 20-25 דקות.
פריטטה תפוחי אדמה
6 ביצים
4 תפוחי אדמה מגוררים דק
2 בצלים קצוצים
1 חבילה בצל ירוק חתוך דק
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום קצוצים דק
מלח, פלפל שחור
שמן זית.
בקערה מערבבים את כל החומרים למעט השמן. מעבירים את הבלילה למחבת עמוקה או לתבנית. אופים או מטגנים. לטיגון מטגנים 20 דקות. הופכים על צלחת מחזירים למחבת ומבשלים עוד 20 דקות. בתנור אופים 30-40 דקות בחום בינוני נמוך.
לפני הפסקת הבישול, טועמים מהאמצע ובודקים שהתפ"א רכים.
כמו בסרטון. חחח
את כל מנות הביצים ניתן להכניס לפיתה, לבאגט, ללחמניה, לקרואסון, לבורקס. הוסיפו פרוסות עגבניה, מלפפון ירוק וחסה לסנדוויצ'ים. מרחו במיונז או בחרדל, או בחומוס, או בחמאה להנאתכם ולבריאותכם.
אם תעדיפו לאכול בצלחת, תוכלו להוסיף רוטב ולאכול במזלג וסכין. קטשופ, עגבניות מרוסקות על פומפיה, מיונז מעורבב בגבינה לבנה, מיונז מעורבב בקטשופ.
פעם האחות של בית הספר אמרה לנו שרק לאשה יש ביצים.(ביציות)מה שיש לגבר,קוראים לזה אחרת והיא אמרה את השםהמפורש של זה.
את בשלנית גאון"
ואת עוררת בי את התיאבון
ואני מאד חושב
שתלכי.למסטר שף
לא היה לכם בבית סיר לעוגה עגול עם ארובה באמצע?
תודה.
הניחנו לשלום
על מי מנוחות
לבשל ולחלום