מי אוהב תמרים?

הכנסו לקהילת האוכל, יש בה מה לראות
סלט
250 גרם תפוחים חמוצים
250 גרם קולורבי קלוף
250 גרם תרד טרי שטוף
250 גרם תמרים מסוג אמרי או נור
עלי נענע
שמן זית
מיץ לימון
סילאן
מלח
פלפל שחור
חותכים לפרוסות דקיקות את התפוחים והקולורבי . מגלענים וחותכים את התמרים לרבעים לאורך. בקערה, מניחים את התפוחים, הקולורבי, התרד התמרים וכל שאר המרכיבים. מערבבים. מגישים בתוספת מעט יוגורט או לבנה.
תמרים ממולאים
300 גרם תמרים מג'הול
1 גבינת מה עז צוריאל
200 גרם שקדים קצוצים גס
2 גבעולים רוזמרין טרי קצוץ דק
גלענו את התמרים
בקערה קטנה ערבבו את חומרי המילוי. מלאו את התמרים בגודש. השאירו אותם פעורים.
רוטב תמרים לכל מטרה
1 בצל יבש גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות
1/2 פלפל חריף קצוץ
250 גרם תמרים מגולענים קצוצים
שמן זית כתית
מיץ לימון מ1 לימון
מלח
מים מינרלים.
במחבת עמוקה, טגנו את הבצל והשום לגוון חום בהיר. הוסיפו את הפלפל, טגנו 5 דקות על אש קטנה. הוסיפו את התמרים. כסו את המחבת. בשלו 15 דקות. הוסיפו מעט מים. ערבבו. המשיכו לבשל עד שהתמרים יהפכו למעין דייסה. הורידו מהאש. הוסיפו מיץ לימון.
תמרים ושיפודי עוף ברוטב תמרים
500 גרם עוף חתוך לנתחים
200 גרם תמרים
1 בצל יבש גדול
1 פלפל אדום חתוך ל1/8
1 גזר גדול חתוך לטבעות עבות
למשרה
2 כפות סויה דלת נתרן
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
1 כפית חרדל
בקערה, השרו את חתיכות העוף למשך שעה.
שפדו את חתיכות העוף על שיפודי עץ באופן הבא. עוף, תמר, גזר, עוף, בצל, פלפל, עוף וכן הלאה.
הניחו על מחבת פסים או על גריל.
כשכל השיפודים יצלו כהלכה, הניחו אותם על מצע הרוטב דלעיל.
תמרים וכבדי עוף
500 גרם כבדי עוף צלויים לכשרות
200 גרם תמרים מגולענים
2 תפוחים חמוצים חתוכים לקוביות
1 בצל יבש קצוץ
2 ענפי פטרוזיליה קצוצה
1 פסיפלורה
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
במחבת רחבה, טגנו את הבצל, הוסיפו את התמרים המגולענים, הקפיצו 5 דקות. הוסיפו את התפוחים. המשיכו לבשל עוד 10 דקות. הוסיפו את הכבדים הצלויים ובשלו 10 דקות. הורידו מהאש. הוסיפו את הפטרוזיליה, מיץ הלימון ופנים הפסיפלורה. טעמו. תקנו תיבול.
תמרים ועוף
1 עוף קטן
מילוי
200 גרם תמרים מגולענים
1 תפוח מגולען וחתוך לקוביות
1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
1 לימון שלם חתוך ל1/8
1/2 פלפל חריף קצוץ
1 בצל יבש קצוץ גס
מישרה
שמן זית
רוטב סויה דל נתרן
סילאן
מלח
פלפל שחור
בקערה ובה כל חומרי המשרה מניחים את עוף. הופכים מכל צידיו. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה.
בקערה אחרת מכינים את המילוי. ממלאים את העוף.
מכניסים את העוף הממולא לשקית קוקי כולל כל המשרה.
צולים בתנור בחום של 200 מעלות צלסיוס 30 דקות. מורידים את החום ל160 מעלות צלסיוס וצולים עוד 1 שעה.
עוגת תמרים
500 גרם תמרים מג'הול מגולענים
1/2 2 כוסות קמח תופח
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס סילאן
1 שקית סוכר וניל
גרירת לימון
קינמון
ציפורן
פלפל שחור
מים מינרלים לפי הצורך
בקערה, מערבבים את השמן, הסילאן, התבלינים והביצים. מוסיפים את התמרים. מוסיפים את הקמח. מערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים.
אופים בחום של 180 מעלות 40 דקות.
כדורי תמרים וקוקוס
250 גרם תמרים מג'הול חתוכים דק
1/2 שרוול בסקוויטים פתי בר מפוררים גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
גרירת לימון
מעט סילאן לדילול
פתיתי קוקוס
בקערה מערבבים את כל החומרים למעט הקוקוס. במידה והתערובת קשה מדי, מוסיפים מעט סילאן.
מכינים כדורים קטנים.מגלגלים בקוקוס.
תפוחים ואגסים במילוי תמרים
1 ק"ג תפוחים שלמים מגולענים
1 ק"ג אגסים מגולענים
מילוי
500 גרם תמרים מג'הול מגולענים וקצוצים
250 גרם שקדים קצוצים גס
מיץ לימון
גרירת לימון
קינמון
בקערה מכינים את המילוי. ממלאים את התפוחים והאגסים. מניחים בתבנית נאה להגשה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס 30 דקות.
אם נשאר לכם מילוי, הכינו ממנו כדורונים קטנים והגישו עם הפירות האפויים.
מגישים עם יוגורט ביו, או לבנה, או קצפת. וכדורוני מילוי.
<p>טוב לפעולת עיכול טובה.</p>
<p>טוב להרגעה.</p>
<p>טוב לשינה טובה.</p>
<p>מאזן את רמת הסוכר בדם.</p>
<p>נותן אנרגיה.</p>
<p></p>
<p>תודה לך על תגובתך. </p>
<p>אם יש לך צורך או חשק לברר אצלי, אשמח תמיד להשיבך.</p>