ענבים עכשיו

3 כוסות ענבים אדומים
1 כוס ענבים ירוקים
1 כולורבי קלוף ופרוס דק דקיק
3 תפוחים סמיט פרוסים דק דקיק
1 חסה משי או חסה אדומה קרועה
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
שמן זית
מיץ לימון
מלח פלפל שחור
בקערה, מערבבים את כל החומרים. מכינים את הסלט סמוך מאד לפני האכילה. אם מכינים קודם יש למזוג את הרוטב סמוך לאכילה.
יוגורט וענבים
1 מיכל יוגורט ביו
15 ענבים אדומים
5 אגוזי מלך
רכז רימונים
בקערית, מניחים את הענבים והאגוזים, מרוקנים את מיכל היוגורט על הפירות. מזליפים מעט רכז רימונים..
ריבת ענבים
1 ק"ג ענבים
600 גרם סוכר
מיץ לימון
בסיר מבשלים את כל החומרים. כשמגיעים לכמעט רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמיגות. בערך שעתיים. מעבירים לצנצנות מעוקרות. עיקור צנצנות נעשה ע"י אפייתן בחום גבוה בתנור. או מילויין במים רותחים ל10 דקות.
עוגת גבינה וענבים
3 כוסות ענבים אדומים
1 שרוול פתי בר
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 מיכל יוגורט ביו
1 כוס חלב + 1/2 להרטבה
1 פודינג אינסטנט
1/2 כוס סוכר דמררה
מניחים את הפתי בר בתבנית רבועה. מטפטפים חלב להרטבה. מניחים את הענבים. בקערה, מערבבים את הגבינה, הסוכר, היוגורט והחלב עם אבקת הפודינג. מעבירים מעל לענבים. מכסים בניילון נצמד. מקררים.
סלט עוף וענבים
2 פרפרים עוף צלויים על מחבת פסים
2 כוסות ענבים
2 כוסות עגבניות שרי
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
רוזמרין קצוץ
נענע קצוצה
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
חותכים את חזות העוף הצלוי מפוספס, לרצועות דקות. מעבירים לקערה. מעבירים את שאר חומרי הסלט. מתבלים.
סלט סלמון וענבים
600 גרם נתחי סלמון צלוי בשמן זית על מחבת פסים
6 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות
1 כוס עגבניות שרי
2 כוסות ענבים אדומים
1 כוס זיתים סגולים מגולענים
פטרוזיליה
זעתר ירוק מהעציץ
בזיל ירוק מהעציץ
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות מיונז דל שומן
1 כפית חרדל דיז'ון עדין
מפוררים את הסלמון, ללא עור לפיסות עבות.
בקערה מערבבים את כל החומרים. מתבלים.
כרוב אדום, ערמונים וענבים
1 ק"ג כרוב אדום חתוך לרצועות
2 תפוחי סמיט חתוכים דק
600 גרם ערמונים משומרים
600 גרם ענבים אדומים
1 בצל סגול פרוס דק
1 כוס מיץ תפוזים
חומץ
מלח
פלפל שחור
בסיר מאדים את הכרוב במים מינרלים. בקערה מערבבים את כל החומרים, מעבירים את הכרוב המאודה. מתבלים.
עוגת ענבים
500 גרם קמח תופח
250 גרם סוכר חום דביק או סילאן
4 ביצים
500 גרם ענבים אדומים
200 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס חלב או חלב סויה
250 גרם חמאה או שמן ענבים או אחר
1 שקית סוכר וניל
בקערה מערבבים את כל החומרים. מעבירים לתבנית משומנת, אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות. מנמיכים את החום ל180 מעלות צלסיוס ואופים עוד 50 דקות.
סולת וענבים
1.5 כוסות חלב
500 גרם ענבים אדומים
100 גרם סולת
6 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
מיץ מ1 לימון
גרירת לימון
1/2 כוס שקדים טחונים
150 גרם גבינה לבנה 5%
בסיר מבשלים את הסולת בחלב וסוכר עד להסמכה. מעבירים לקערה. מוסיפים את כל החומרים. טועמים. מוסיפים סוכר או לימון לפי הטעם. מעבירים לקעריות הגשה. מצננים. בחורף ניתן להגיש חם.
<p></p>
<p><a rel="ugc" href="http://www.taligrapes.co.il/?option=com_content&view=article&id=79%3A2011-06-13-07-31-34&catid=28&Itemid=1">http://www.taligrapes.co.il/?option=com_content&view=article&id=79%3A2011-06-13-07-31-34&catid=28&Itemid=1</a></p>
<p></p>
<p></p>