עם כל הטכנולוגיה מתקדמת של ימינו, אין כמו הצמחים בטיהור אויר

ברצוני להביא לפניכם קטע ממאמר בנושא החשוב ל
בריאותינו ושמירה על איכות חיינו,
טיהור האוויר
מרעלים שונים בעזרת הצמחים.
אני מאוד ממליץ לחברי וידידי לקרוא מאמרים שונים שכתב ד"ר אהוד קלפון.
מטהרי אוויר ומזהמים צמחיים \ אהוד קלפון
האוויר שאנחנו נושמים בתוך הבית עלול להיות מזוהם ומזיק הרבה יותר מאשר האוויר ברחובות העיר. בבית יכולים להצטבר גזים של פחמן חד חמצני, פחמן דו חמצני, גז רדון (רדיואקטיבי) באזורים מסוימים, קרדית האבק בשטיחים, בוילונות וברהיטים, חומרי ניקוי למיניהם, חומרי ריסוס נגד יתושים וחרקים אחרים.
חומרי פלסטיק המשחררים גזים רעילים, פיח וגזים מנרות דולקים, השימוש בגז לבישול וחימום, תנורי אפייה המשחררים גזים , וכל החומרים הפטרו- כימיים שבבית תורמים לתוספת זיהום האוויר.
כדי להימנע מהצטברות מזהמי האוויר האלה ואחרים, חשוב שתהיה ונטילציה של כל הבית על ידי פתיחת חלונות לרוח פרצים מספר פעמים ביום. בנוסף לכך חשוב להחזיק צמחים בבית המסננים את האוויר במהלך כל שעות היום, והעשרתו בחמצן.
מהמחקרים שנעשו על ידי (NASA) מתברר, שצמחי בית למיניהם מסננים את האוויר המזוהם בתהליך הפוטוסינתזה הטבעי לאורך כל שעות אור היום. בשעות הלילה רצוי לא לישון בחדר סגור עם הרבה צמחים כי הם פולטים הרבה פחמן דו חמצני. בשעות היום
הצמחים קולטים
לתוכם דרך הפיוניות,
פחמן חד חמצני
רעיל לאדם ולבעלי חיים,
פחמן דו חמצני, עשן סיגריות, גזים של בנזן, פורמלדהיד, אוזון , אבק, פיח, נבגים של עבשים,
ועוד גזים רעילים שיכולים להיכנס לריאות ו
להזיק לבריאות
.
חשוב גם שהאוויר שבסביבת גינת הבית יהיה נקי יותר על ידי שתילת עצים, שיחים וצמחים אחרים הקולטים פחמן דו חמצני, פחמן חד חמצני, תחמוצת חנקן, תחמוצת גופרית ואוזון שהם חלק מערפיח המכסה לעתים את האוויר. העלים הרחבים של הצמחים, קולטים גם אבק רב הנשטף רק עם רדת הגשמים הראשונים של הסתיו.
חישבו ומצאו שהאוויר, שליד בית שבסביבתו יש צמחים רבים, מכיל רק 25% אבק בהשוואה לבית שאין מסביבו צמחים. העצים גם פולטים אדי מים ומורידים את הטמפרטורה במספר מעלות.
עם כל הטכנולוגיה המתקדמת של ימינו, אין כמו הצמחים בטיהור אוויר, מחוץ לבית ובתוכו, ובהפחתת עומס החום בקיץ.
אני מציא לקרוא תשובה בנושא
http://www.bashaar.org.il/Question.asp?Question_id=3528