5 טיפים להכנת סופגניות מוצלחות
- השתתפות במגוון רחב של 10-15 שיעורי כושר שבועיים
- הרצאות איכותיות לחברי פרימיום בלבד
- קורסים במגוון נושאים המתחלפים כל חודש
- חוג "ראשון בדיגיטל" - להיכרות עם העולם הדיגיטלי
- צפייה באלפי שעות VOD של הרצאות מרתקות מוקלטות
- הנחות קבועות להשתתפות בטיולים, מפגשים ואירועים מיוחדים לחברים של מוטק'ה
כשמדובר בקולינריה, חנוכה הוא חג המטוגנים. מאכלי החג הם סופגניות ולביבות -מעדנים מטוגנים שתפסו מקום של כבוד בחג הזה (לפי חז"ל - לכבוד נס פך השמן). אבל אין מה להשוות את הפופולריות של הלביבות לזו של הסופגניות. אולי זו המתיקות, אולי האווריריות הנימוחה בפה, אולי המילויים המגוונים הניתזים אל החיך - כך או כך, אכילת סופגניות בחנוכה היא רבה, ותעיד על כך תעשיית הסופגניות המשגשגת, הנמכרות במאפיות ובמרכולים שונים.
מאפיות רבות - יחידות או חלק מרשתות - משתדלות בשנים האחרונות להמציא טוויסט משלהן לתפיחת הבצק המטוגן, בין אם בגודל, במילוי, בציפוי או בכל שילוב שלהם. לפעמים כמעט נדמה שהסופגנייה הקלאסית, הזכורה מילדותנו, זו עם הריבה האדומה בפנים ואבקת הסוכר עם חתימת הריבה למעלה, נדירה יותר מכל אחת מההמצאות המעוצבות החדשניות.
כך המאפיות השונות מציעות מגוון של מילויים בתוך הסופגנייה - מריבת חלב וקרם וניל ועד מרציפן ומיני ליקרים ואלכוהול, עם שלל ציפויים ממעל. ברבות מהמאפיות מציעים גם סופגניות מוקטנות (מיני סופגניות), שנועדו כנראה לדבר אל לב מי שלא מצליחים לשכוח לרגע בכמה קלוריות עמוסה כל סופגנייה (הרבה, תלוי בגודל ובטיב המילוי. תתחילו מאזור ה-400 קלוריות לסופגנייה רגילה, ונועו צפונה בהתאם למילוי).
באינטרנט אפשר למצוא שלל מתכונים לסופגניות ולכל קרוביהן מחו"ל, מהצ'ורוס הדרום אמריקניים ועד לספינג' המרוקאי. מתכונים של קונדיטורים מוכרים ושל מאפיות ידועות, דרך כאלה של מתכונאים, אושיות גורמה טלוויזיוניות ומחברי ספרי בישול, ועד אחרוני חובבי האפייה והמטבח.
מילת המפתח: סבלנות
עושים שימוש גם בשאריות הבצק. צילום: Shutterstock
בין המתכונים ברשת אפשר למצוא גרסאות (בשינויים קלים) למתכון הקלאסי של סופגניות מבצק שמרים מטוגן בשמן עמוק, וכן לסופגניות מבצק אחר; לכאלה אפויות (המזכירות יותר עוגות), למילויים מיוחדים וגם - איך לא - לסופגניות מופחתות קלוריות (בהקשר הזה, כמו בכל הקשרי הקולינריה, עדיפה בעיניי חצי סופגנייה אמיתית מסופגנייה שלמה בטעם של כמעט). בסוגייה מה עדיף - קנויות או ביתיות - התשובה תלויה בגורמים רבים, החל בנגישות ובמחיר (קנויות עולות כיום לא מעט) וכלה בכישורי המטבח, הזמן הפנוי והחשק לעניין.
עבור מי שרוצים להשקיע בבית, לפניכם 5 טיפים להכנת סופגניות ביתיות מוצלחות, של הקונדיטורית יעל לויתן-ירדן (קונדיטוריית "חגית"):
1. סבלנות, סבלנות ועוד סבלנות. תנו לבצק לתפוח כמה זמן שהוא צריך, גם בשלב הראשוני שלו וגם אחרי שנקרץ לעיגולים. החיפזון במקרה זה הוא אכן מהשטן.
2. ומה עם השמן? על שני דברים חובה להקפיד בעניין זה: האחד, שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אם הוא חם מדי הסופגנייה תצא שרופה מבחוץ ודחוסה מדי מבפנים. השני - הקפידו על שמן עמוק מאוד, אל תתקמצנו. טוב שיהיה רווח גדול, מלא בשמן, בין הסופגנייה לתחתית הסיר.
3. טכניקת המילוי. מי שאין לו מזרק או לא חזק בשימוש בו, מוזמן לחתוך כיפה מהסופגנייה, למלא במילוי הרצוי, ואז לטבול את הכיפה מבחוץ בציפוי ולסגור בחזרה. בצורה זו אפילו לא ניתן לראות את פס החיתוך. חשוב מאוד להקפיד למלא - לא חשוב במה - רק אחרי שמקררים מעט את הסופגנייה. אחרת היא תחזור להיות בצק.
4. מה הגודל המומלץ? את הבצק מומלץ לקרוץ לעיגולים באמצעות חותכן, בקוטר של 5.5 ס"מ (שווה ערך לכוס קטנה של קפה שחור). בצורה כזו ייצאו יותר סופגניות (קטנות), ואפשר לגוון יותר במילויים. אל תחששו לשלב טעמים שונים במילוי ובציפוי - צפו להפתעות נעימות.
5. מה עושים עם שאריות הבצק? כשקורצים את העיגולים נותרות שאריות בצק. שמרו אותן בתור "טסטרים", שישמשו בהמשך לבדיקת חום השמן, על מנת לוודא שלא יהיה קר מדי או חם מדי. בנוסף, תוכלו לבדוק בעזרתן איך הבצק מיטגן.
ויש גם סופגנייה תאילנדית ולביבה בניחוח אסיה
המדריך המלא לחנוכה: כל האירועים והבילויים לחג
סופגניות ביתיות - צעד אחרי צעד
רוצים להמשיך להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה!
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...
הכנתי אותה לפי המתכון ממסטר שף, אחד לאחד אך הוא היה ספוג שמן.
מה לא תקין?
אבקש כתובת טובה ברמת השרון