חזרה לבריאות טובה

איך לשמור על הגיזרה בפיקניק של יום העצמאות

אין ספק שבשר על האש הינו טעים להפליא, זאת כולם יודעים. אך לא כולם מודעים לכך שפיקניק של יום העצמאות יכול להיות גם דיאטטי וגם בריא. אולגה רז, תזונאית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב, מנדבת לנו מספר טיפים מועילים לחג טעים ובריא.
עדי יהלום 07/05/08
איך לשמור על הגיזרה בפיקניק של יום העצמאות
אין ספק שבשר על האש טעמו נפלא, זאת כולם יודעים. אך לא כולם מודעים לכך שפיקניק של יום העצמאות יכול להיות גם דיאטטי, לא משמין ובריא. הדיאטנית אולגה רז הכינה מספר כללים שיעזרו לנו ליהנות בחג וגם לשמור על הבריאות: 1. קנו סוגי בשר רזה, כמו חזה ושוקיים של עוף, שיפודי פרגיות או הודו. מי שאוהב בקר, כדאי לבחור סטייקים מסינטה או מפילה. 2. הימנעו מקניית סוגי בשר שמנים כמו אנטרקוט, צלעות, חלקים של כבש, כבד, קבבים, המבורגרים וכדומה. 3. הכינו ואכלו ירקות מכל הסוגים והצבעים ללא הגבלה, גם טריים וגם על האש. צליית ירקות כמו חצילים, דלעת, פלפל, בצל, פטריות ועוד על גחלים, מעניקה להם טעם נפלא. הירקות מכילים אנטי אוקסידנטים ופיטו כימיקלים, השומרים עלינו בפני מחלות ובנוסף הם הם גם דלי קלוריות. 4. הגבילו את כמות הפיתות: אנא תסתפקו בפיתה אחת בלבד ומי שמסוגל לוותר עליה - אז בבקשה לוותר. בשוק קיימות היום גם פיתות קלות מחיטה מלאה, שהן בדיוק חצי מכמות הקלוריות של פיתה רגילה. האם ידעתם שפיתה רגילה שווה ל - 6 פרוסות לחם קל או ל- 3 פרוסות לחם רגיל? ואילו פיתה קלה שווה ל- 3 פרוסות לחם קל או ל-1.5 פרוסות רגיל, והן גם טעימות מאוד.


5. לא לשכוח לקנות שתייה שאינה מכילה סוכר, כמו מים ומשקאות דיאט. אפשר ליהנות מתה וקפה, רק ללא סוכר. 6. אלכוהול - רק לא להגזים ולשתות מעט יין יבש או בירה. 7. הימנעו עד כמה שאפשר מאכילת מתוקים. 8. פיצוחים יכולים להוות בעיה - הם בריאים וללא ספק טעימים מאוד, אך מכילים הרבה מאוד קלוריות: ב- 100 גר' אגוזים ושקדים אנו מכניסים לגוף כ-650 קלוריות, ואילו ב - 100 גר' גרעינים לסוגיהם אנו מכניסים לגוף כ-450 קלוריות !!!
ועוד מספר עצות הקשורות להיגיינה של המזון:
- יש לדאוג לירקות ופירות רחוצים היטב, בשר ודגים חייבים להיות מבושל היטבים, ולשמור את האוכל בקירור עד להכנתו הסופית. - צורת ההכנה של מזון על האש הינה אמנם עתיקת יומין וגם טעימה מאוד, אך יש עמה גם חסרונות בריאותיים: שומן של בשר הנחרך על הגחלים גורם להיווצרות חומרים מסרטנים (בנזופירן) הנמצאים בתוך העשן העולה מהגחלים ועוטף את הבשר וזו הינה סיבה נוספת להעדיף סוגי בשר רזים. המלצתנו הגורפת הינה להגביל את חגיגת האוכל על האש לאירועים מיוחדים בלבד.
שיהיה לנו חג שמח, טעים ובעיקר בריא.




עוד כתבות ליום העצמאות:


ארועי יום העצמאות ה-60



טיפים לבחירת הבשר הנכון למנגל מוצלח



"סדר עצמאות": קוראים מסיפורי הקמת המדינה



מכתביו של אלי כהן למפעיליו יוצגו לראשונה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
על האש: המדריך המלא למנפנפים

מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...

לקריאת הכתבה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה