איך קונים בשר טוב?
מספר טיפים שיסייעו לכם לוודא שאתם רוכשים בשר בקר ועוף טריים ואיכותיים
אלה הר נוי
16/12/12

צילום: Shutterstock
(צילום: Shutterstock)
- בשר בקר ועוף יש לרכוש אך ורק במקומות ממכר מסודרים, נקיים ומפוקחים על ידי השירות הווטרינרי המקומי/רשותי, ובעלי רישיון עסק, החייב להיות מוצג לכל דורש.
- ברשתות השיווק ובאטליזים חשוב להקפיד לרכוש אך ורק בשר בקר ועוף שעל תווית אריזתם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי, שם היצרן, תאריך הייצור, התאריך האחרון לשיווק והטמפרטורה שבה יש לאחסן את הבשר. באטליז יש לבקש מהקצב לראות את תווית המוצר, המופיעה בדרך כלל על רגל העוף. ברכישת בשר בקר טרי יש לבקש מהקצב לראות את חותמת בית המטבחיים שבו הופק הבשר.
- ריחם של מוצרי עוף ובקר טריים אמור להיות ריח אופייני ומוכר. כל סטייה מכך עשויה להצביע על חשש לקלקול או לתוספת חומרים זרים.
- צבעו הטבעי של בשר העוף הוא ורדרד ולא אדום.
- בשר בקר טרי אדום למראה, אך חסר ברק. ברק הוא בדרך כלל סימן לתוספים כימיים שהוספו לבשר.
- נתח בשר בקר טרי אמור להיות בעל מראה "משויש"- הדומה למראה השיש
- יש להקפיד כי נתחי בשר הבקר והעוף לא יהיו דביקים למגע. דביקות היא סימן לקלקול המוצר.
- שוליים כהים בנתח בשר בקר מעידים על התייבשות הנתח.
- לבשר בקר טרי תכונות אלסטיות, כך שאם לוחצים עליו באצבע הוא יחזור למצבו הטבעי בסיום הלחיצה.
- נתחי בשר בקר ועוף טריים מצוננים צריכים להיות יבשים חיצונית. בשר קפוא שהופשר ומוצע למכירה כ"טרי" יהיה "רטוב" ובעל ריח שונה מהרגיל. כמו כן, עשויות להראות בו כוויות קור מחשידות.
- לפני הקפאת מוצרי בשר עוף ובקר במקפיא מומלץ לעטפם תחילה בניילון נצמד.
- מומלץ להפשיר בשר קפוא במקרר בלבד, ולא בחוץ. זאת על מנת למנוע התפתחות חיידקים העשויים לסכן את בריאות האוכלים.
באדיבות ד"ר אליעזר ניל"י, הווטרינר הראשי לפיקוח על מוצרים מן החי בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות