אילנית: "הייתי שגרירה נאמנה למדינה שלנו"

יש כאלה שרואים בה דיווה. כבר נערכו לה ערבי מחווה וטובות הדראג קווינס שרו את הרפרטואר שלה בדרמטיות המתבקשת. אבל מחוץ לבמה, אילנית של שנת 2015 היא אשה מאירת פנים, עם רגליים על הקרקע וסבתא מסורה. השפה שלה נכונה וקולחת אבל לא מליצית, היא מכאן. דיווה? "פה זה לא הוליווד", היא מחייכת והגומות מופיעות.
כמעט לא צריך להציג את אילנית, בשמה המקורי חנה דרזנר, הזמרת שהתגלתה בתחרות כשרונות צעירים כשהיתה בת 15. היא התפרסמה בצמד אילן ואילנית, עם שלמה צח. בהמשך פנתה לקריירת סולו וזכתה להצלחה עצומה. בין הלהיטים הרבים שלה: כבר אחרי חצות, אם ייפול הכוכב שלי, שיר של יום חולין, ארץ ארץ, אי שם, בשנה הבאה, אהבה היא שיר לשניים, בללייקה.
יש לה סדר יום פעיל ומאוזן. היא קמה מוקדם להאכיל את המוני החיות שיש לה בבית (שלוש חתולות, שלושה כלבים, תוכי וציפורים נוספות, שתי סוסות ועז ננסית - בשביל הנכדים). היא אוכלת ארוחת בוקר, הולכת לחדר כושר או לפגישות או מבשלת (לא דיווה, כאמור). בצהרים מנוחה חובה ("זה קודש"). ואם הזכרנו שילוב חיי משפחה, אילנית ממננת את ההופעות שלה כדי להקדיש זמן לנכדים. כמו הרבה סבתות ישראליות, היא מוציאה את הנכדים מהגן ומבית הספר ומשגיחה עליהם עד שההורים חוזרים מהעבודה.
לפני שלוש שנים הוזמנה להשתתף בתוכנית "רוקדים עם כוכבים" ונענתה בשמחה. מגיל צעיר היא רצתה להיות רקדנית ולמרות שבסוף המוזיקה ניצחה, היא קפצה על ההזדמנות לנעול שוב את נעלי הריקוד. "הלכתי לאימונים אינטנסיבים שלוש פעמים בשבוע, היה כיף לא רגיל. בן הזוג שהיה לי, הרקדן חיים פרשטיין, היה מורה נהדר. מפיקי התוכנית תמיד רצו דרמה, שהוא ילחיץ אותי ואני אתחיל להתלונן ולבכות שאני לא יכולה יותר – הם לא הצליחו: הייתי תלמידה ממושמעת, עושה כל מה שהמורה אומר, אפילו סלטה לאחור. כל דבר שהוא אמר לי אמרתי 'טוב', ועשיתי. אם אני לוקחת משהו על עצמי אני אעשה את זה על הצד הטוב ביותר. לצערי נפצעתי ונאלצתי לעזוב את זה. מאז אני רוקדת להנאתי בבית עם מוזיקה דרום אמריקאית. במופע החדש יהיו קצת סמבות".
המופע החדש יעלה לבמות בקרוב מאוד, עם עיבודים חדשים ללהיטים מכל התקופות. לצדה תהיה להקה וגם זמר אורח: אדם. "אני קוראת לזה יותר קונצרט", היא אומרת על המופע. "קונצרט יפה עם השירים המוכרים, שיר של יום חולין שכבר עובר מדור לדור, ללכת שבי אחרייך, בשנה הבאה, אהבתה של תרזה דימון ואני יכולה לציין עוד בלי סוף. אדם הוא ידיד יקר שלי ונבצע ביחד שירים שלו ושלי. זה יהיה מופע שקהל יבוא וישיר איתי וזה התענוג הכי גדול שלי".
אחרי חמישה עשורים על הבמה, אילנית עדיין מתרגשת לפני מופע חדש. "זה טוב, זה נותן את הכוח והמוטיבציה לעשות את המיטב. אצלי הופעה בפני אולם מלא או אדם אחד זה אותה הופעה, אני אתן מכל הלב. אילנית במלוא מובן המילה".
בסוף השנה הזו תהיי בת 68. איך את מרגישה עם הגיל?
"אני מרגישה בסדר", היא צוחקת. "מקבלת כל קמט באהבה ואין לי בעיה איתו".
מה עמדתך כלפי ניתוחים פלסטיים וטיפולים למראה צעיר?
"כל אחד יעשה מה שטוב לו. אם לא ארגיש נוח עם איך שאני נראית - אני אעשה את זה. כרגע אני נראית לעצמי בסדר".
איך באמת את שומרת על מראה יפה ורענן?
"זה מתחיל בגנטיקה. אבא שלי היה כדורגלן בפולניה והוא תמיד שמר על כושר ועל בטן שטוחה. הוא עשה שכיבות סמיכה עד גיל מבוגר מאוד. אני אוכלת פירות, ירקות, עושה כל מה שחשוב כדי לשמר את הבריאות שלי. הולכת למכון כושר, מרימה משקולות, חשוב מאוד לעצמות. והדבר הכי חשוב - להמשיך לעבוד. אני מופיעה כל הזמן. בגיל הזה חשוב לעסוק במה שאוהבים, להמשיך להתעניין ולעשות. לשבת מול הטלוויזיה זה אסון. צריכים להיות פעילים, גם פיזית וגם ספורט של המוח. אצלי זה בשירה, לזכור מלים". היא נהנית מהפיתוחים הטכנולוגיים, משתמשת בסמארטפון ובטאבלט, מחוברת לפייסבוק.
אילנית נישאה לשלמה צח, בן זוגה לצמד אילן ואילנית. הם התגרשו אחרי שש שנים אבל הוא נשאר המנהל האישי שלה עד היום. בעלה השני היה נחום גת, איתו הביאה את בנם, עמיחי. בהמשך התגרשה ממנו ומזה שנים רבות היא חיה בזוגיות עם אלי טמיר, בביתם בכפר שמריהו.
איך אתם שומרים על הזוגיות לאורך תקופה כל כך ארוכה?
"זה בא עם הניסיון כנראה", היא צוחקת, "פעם ראשונה מקבלים מכה, פעם שנייה מקבלים מכה, פעם שלישית מצליחים. צריך להיות חברים טובים, לא לעשות מכל עכבר פיל. יש דברים שאפשר לעבור עליהם, יאללה, לא לעשות מזה עניין. ולמצוא הנאות משותפות. ההנאות שלנו זה תיאטרון, טיולים, קונצרטים".
שרת הרבה שירי אהבה. את עצמך רומנטיקנית?
"אני רומנטיקנית מציאותית".
ביום ראשון יצוין יום האישה הבינלאומי. את פמיניסטית?
"בעיני פמיניזם זה אישה שהיא שילוב. צריכה להיות לה דעה, היא יכולה להביע אותה, לעסוק בתחומים שגם גברים עוסקים, לצערי הן לא זוכות לאותה משכורת. אבל מצד שני אישה צריכה להיות רכה, נשית, בת זוג. להיות גם אשה בבית, לבשל".
בשנות השיא שלה, כאשר נבחרה שוב ושוב להיות זמרת השנה, היו לאילנית המוני מעריצים. כמה מהם הפכו לדמויות קבועות בחייה: "יש לי מעריצה אחת שמלווה אותי כבר הרבה שנים. היא מעריצה גם את נורית הירש, רבקה מיכאלי וגילה אלמגור ולפחות פעם בשנה היא מארגנת מפגש של ארבעתנו איתה בבית קפה או בבית של אחת מאיתנו. בחורה אחרת, נחמדה מאוד, התחילה איתי קשר כשהיא היתה בתיכון. היום היא נשואה עם ילד בן 16 והקשר בינינו הפך להיות חברי ומשפחתי. תקופה מסויימת היא היתה ישנה אצלי בבית. זו בחורה מוכשרת מאוד, שהיו לה קשיים. בסופו של דבר כל דבר שהיא עשתה היא הצטיינה בו מאוד: הוציאה רישיון טיס, למדה סינית, גמרה קורס חשוב בחיל אוויר."
"אדם אחר הגיע למצב כזה של קירבה אלי, שהוא עזר לי בעריכת דיסק שעשיתי. הוא תמיד מציע לי איזה שירים להעביר מתקליטים לדיסקים. ויש אנשים שמצלצלים בימי הולדת, שולחים זר או מגיעים לכל הופעה, לא משנה איפה. כבר הם כתבו לי בפייסבוק שהם מגיעים להופעה ברמת גן".
איך את מסבירה את הקשר הזה עם מעריצים? הנאמנות הזאת?
"יכול להיות שבאיזשהו מקום, במובן החיובי אני מקווה, אני משמשת להם מודל. אני משוחחת איתם מאחורי הקלעים ומנסה להעביר מסרים חיוביים. האשה שהזכרתי קודם אמרה לי פעם שיש לי תפקיד גדול מאוד בדרך החיים שהיא עשתה".
בקהילת הגייז היא זכתה לערבי מחווה ואפילו הגיעה בעצמה עם בעלה וחברות לראות דראג קווינס מההרכב "פאות קדושות" מופיעות עם השירים שלה ומחקות את המניירות. "אני אוהבת את זה מאוד, למה לא. אצלי כל אדם הוא אדם. אם אוהבים את השירים שלי ואת מה שאני מייצגת אז זה מה שחשוב לי".
בארון הבגדים שלה יש אוצרות שישמחו כל אספן אופנה בדגש על ההיסטוריה של הפופ הישראלי. השמלה הרחבה מהופעתה השנייה באירוויזיון (1977, "אהבה היא שיר לשניים") השמלות מפסטיבלי הזמר, שם שרה את "אהבתה של תרזה דימון" ואת "רק הירח" – השמלה הזו נסעה איתה גם ליפן. "לא שמרתי את השמלה מהאירוויזיון הראשון (1973, "אי שם"). אשתו של האמרגן באירופה ביקשה אותה ממני וברוב טפשותי נתתי לה".
באירועי השטיח האדום, שהפכו בשנים האחרונות חשובים יותר מהטקסים והפסטיבלים שאליהם השטיח מוביל, נוהגים לשאול את הכוכבות את מי הן לובשות – והכוונה כמובן למעצב או בית אופנה.
ואת? את מי תלבשי במופע החדש?
"אין לי מי, יש לי מה. אני לא בהוליווד, אני אני, אילנית. בדרך כלל אני אוהבת להופיע עם מכנסיים וחולצה כי זה הכי נוח לי. אני עוד לא יודעת, נראה".
אוהבים את אילנית? לרגל יום האשה הבינלאומי מוטק'ה מחלק לכם כרטיסים למופע החדש!
הכרטיסים למופע בהרצליה אזלו!
כרטיסים למופע בחיפה: 21.3 היכל תרבות, אולם מוזה, מועצה אזורית חוף הכרמל, 21:00 - 20 כרטיסים זוגיים!
פנו אלינו למייל - [email protected] לקבלת הכרטיסים.
(צילומים: יח"צ)
עוד בתרבות ובידור
- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"
- "מה?"
- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"
את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...
במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...
5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...
מדהימה, לפי כל קנה מידה, והיית? מי יתן ותחייה לעד. בכל מקרה גם אחרי 120 שנה, תהיה מדהימה ולא רק זמרת ענקית.
יפיפיה מקסימה!
פגשתי אותה בבית יולדות הקריה - כשעוד היה, וזאת לפני 39 שנים בספטמבר, שתינו ילדנו היא את בנה ואני את בתי.
שיהיה לה בהצלחה!!!