הדרך לשוויון מתחילה בבנק
|
צילום: Shutterstock
יום האישה הבינלאומי 2013 תופס אותנו בעמדה משופרת יחסית של מעמד האישה, אבל הדרך לשוויון הנכסף עוד רחוקה והיא עוברת, מה לעשות, גם בבנק. אישה ששואפת לעצמאות, צריכה להיות עצמאית כלכלית. עד אז היא לא תוכל לבצע בחירות אמיתיות.
למה נשים מגיעות למצב של חוסר יכולת להשתכר?
"כיוון שגם היום, במאה ה-21, המערכת תופסת את הגבר כמפרנס. על פי נתוני האו"ם, 99 אחוז מההון בעולם נמצא בידי גברים ורק אחוז אחד בידי נשים. במשק הבית האישה יכולה אולי להוסיף משהו לפרנסה, אבל היא לא במקום שהגבר נמצא, וזה מביא לכך שהוא גם קובע בהרבה מההחלטות".
אבל יש נשים שמחליטות מרצונן לעזוב את העבודה כדי להקדיש את הזמן לילדים.
"יש תופעה כזאת, שהחברה מעודדת ונותנת לה חיזוקים, אבל לנשים שמחליטות כך אני מציעה לחשוב טוב על המחיר שישלמו. לצאת ממעגל העבודה זה קל, אבל לחזור אליו מאוד קשה. צריך לחשוב על העתיד ולהחזיק את מקום העבודה. כמובן שלא היה מזיק אם הגברים היו משתתפים יותר בגידול הילדים".
אחת מאוכלוסיות היעד העיקריות של העמותה הן נשים מאוכלוסיות מוחלשות, בהן נשים ערביות וחרדיות ותושבות הפריפריה. "היום אנחנו במקום שמחפשים יותר הכנסה ויש פתיחות לעבודת נשים מחוץ לבית, גם בחברות שמרניות. הבעיה המרכזית היא לא שלא נותנים להן לצאת מהבית, אלא שאין מספיק מקומות עבודה עבורן. הקמת עסק היא דרך לייצר מקומות עבודה".
גם עמותת "אישית", שהוקמה על ידי נורית ורבין לפני עשר שנים, מקיימת קורס המיועד לסייע לנשים להגיע לעצמאות כלכלית. "הרעיון הוא לתת להן כלים מתוך ניסיון מצטבר והמון תמיכה רגשית. אני מאמינה שאישה שבאמת צריכה להתפרנס, יכולה לעשות את זה. לכל אחת יש תיק עם אפשרויות, אבל צריך ביטחון וייעוץ מקצועי. יש לנו היום 720 בוגרות ומעל 135 עסקים שנפתחו, ואנחנו ממשיכים לייעץ להן. אנחנו תומכות כמובן רק בנשים שעובדות על פי חוק, וגם בכאלה שיכולות בעתיד להעסיק נשים אחרות, כדי להחזיר לקהילה. שהרי העולם הוא עגול. קיבלת תמיכה, הצלחת - תזכרי מאיפה באת, ואם יש לך הזדמנות לתת לאישה אחרת, אל תשכחי אותה בצד".
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
את קהל היעד של העמותה היא מגדירה כנשים שנמצאות במשבר כלכלי באמצע החיים ורוצות לפתוח עסקים קטנים, אפילו מהבית, במינימום השקעה כדי להתפרנס מיידית. "שוק התעסוקה של היום קשה בגלל הטכנולוגיה, התחרות והמצב הכלכלי. מגיעות אלינו נשים בקשת הגילים שבין 25-65, למרות שמרביתן בשנות ה-30 המאוחרות. הרבה מהן הפכו לחד הוריות מסיבות שונות, רובן אקדמאיות. יש בהן מעצבות אופנה, עורכות דין, נשות היי-טק ועוד, שרוצות למצוא פרנסה ולהמשיך לגדל בעצמן את הילדים". כדי לממן את פעילות העמותה הקימה חנות לבגדי נשים מיד שנייה ברמת השרון, המאפשרת לסבסד את מחירי הקורסים. משתתפות הקורס, מצידן, עובדות בחנות בהתנדבות. "החנות היא הבסיס הכלכלי של העמותה, ויש נשים שנשארות לעבוד בה בהתנדבות באופן קבוע".
לאתר העמותה להעצמה כלכלית לנשים - עסק משלך: לחצו לאתר עמותת אישית - קידום נשים ליזמות עסקית: לחצו
עוד על יזמות עסקית: |
BenDavid111
בעוד עבור רבים הפנסיה מסמלת את סוף הדרך, עבור אנשים אחרים זוהי רק ההתחלה של החיים הטובים. יש אנשים שמחפשים...
לא קל להיות עצמאי בישראל – עוד לפני מגפת הקורונה, על הבידודים והסגרים שהגיעו בעקבותיה וגרמו להפסדים...
אם יש משפט שרבים אוהבים להשתמש בו בתקופת הקורונה, ויחד עם זאת נראה כי הוא הכי לא מתחבר לימים הללו, הוא...