חזרה לטיולים

החיים הם פיקניק

רוצים לצאת לפיקניק במקום נעים ומזמין, שהגישה אליו תהיה נוחה ושיהיו סביבו נקודות עניין ופינות חמד? קבלו חמישה אתרי פיקניק מומלצים
עדי כץ 18/03/14
החיים הם פיקניק
צילום: Shutterstock

צילום: Shutterstock 

 

אנחנו אוהבים לצאת לטבע, לטייל, ליהנות מהנוף, לראות את הירוק מסביב, להתבשם מהפריחות. וכדי שההנאה תהיה מושלמת, כדאי גם לשבת לסעודה בחיק הטבע.


את אתר הפיקניק שלנו אנחנו רוצים משופע בצמחייה ובפסטורליה, עם נוף יפה, ואם אפשר גם עם מקווה מים. רצוי שיהיו סביבו גם נקודות עניין ופינות חמד ששבילים נוחים מובילים אליהן, ולא פחות חשוב - שיהיה נוח. תמיד אפשר לפרוש מחצלת על העשב באמצע שום מקום, אבל נוח יותר בחניון פיקניק מאורגן, קרוב ונגיש לחנייה, עם שולחנות וספסלי ישיבה, ואם יש בסביבה גם ברז מים ושירותים, בכלל טוב.


מפגע אפשרי בדרך לפיקניק המושלם הוא עודף אנשים שהגיעו לאותה פיסת יער עם כוונות כמו שלכם, בעיקר כשהם מתפעלים מנגל מעשן. מפגע נוסף עלול להיות שרידי הארוחות הקודמות שהתקיימו במקום, בדמות כלי פלסטיק ואלומיניום, שקיות חטיפים ובקבוקים ריקים המפוזרים בשטח. לבריחה מהצפיפות אפשר להמליץ רק לצאת לפיקניק באמצע השבוע, וודאי שלא בחגים. את מפגעי הלכלוך כדאי לפתור על ידי הצטיידות בכפפות חד פעמיות ושקיות ואיסוף של התפזורת בשטח לפחי האשפה, אם יש כאלה, או לשקיות האשפה שלכם. מעשה טוב שגם יועיל לתחושה במקום.

אז לאן לוקחים את הצידניות? בחרנו חמישה אתרי פיקניק עם טבע והיסטוריה.

 

יער ביריה

 

היער הגדול ביותר בגליל משתרע על כ-20 אלף דונם במדרונות המשתפלים מצפת מזרחה לראש פינה ולחצור הגלילית. הוא נטוע עצי אורן ומחטניים אחרים, שהוחל לנטוע כבר ב-1922 וגם צמחיית בר גלילית. בתקופה זו אפשר למצוא כאן כלניות, נוריות, רקפות וסחלבים.


בתוך היער מתפתלת דרך נוף כבושה שממנה מתפצלים שבילי הליכה. יש כאן פינות תצפית לחרמון, לגולן ולעמק החולה, חורשת עצי בוטנה (פיסטוק), מעיינות, בריכות שכשוך, בוסתנים וטרסות, קברי צדיקים ובית כנסת עתיק, שנותר מהיישוב היהודי שהתקיים כאן בתקופת התלמוד.


בלב היער נמצאת מצודת בירייה, שהוקמה על ידי ההגנה בשנות הארבעים וכיום מאכלסת מרכז מבקרים המציג את ההיסטוריה של המקום ועוסק ביערנות וסביבה. מהמצודה יוצאים ארבעה מסלולי טיול מסומנים, ולענייננו - יש בשטח היער כמה חניוני פיקניק המצוידים בשולחנות, בשירותים ביולוגיים ובברזים.


ההגעה: מכביש 886 בין צומת זיתים לדלתון בגליל העליון. בק"מ ה-41 פונים מזרחה עם השלט לדרך נוף יער ביריה.

 

אל העצים העתיקים

פינות נסתרות בשרון

הבשורה על פי נצרת

כשהנגב פורח

 

לקהילת טיולים, נופש ותיירות: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בטיולים

יפה וגם פורחת: 3 מסלולי טיול אביביים

העונה הכי נעימה בשנה, זו שהכי מתאימה לטיולים בארצנו היפה וגם פורחת, כבר כאן. מי הגשמים שטרם התייבשו,...

לקריאת הכתבה
קיץ חם: 3 מסלולי טיול קצרים המשלבים מים

הקיץ כבר כאן, ואיתו המעלות שמטפסות (והלחות כמובן). במזג אוויר שכזה קשה ליהנות מטיול בטבע, אבל גם לשבת כל...

לקריאת הכתבה
5 אתרים לטיול בארץ שיזכירו לכם את חו"ל

מתי בפעם האחרונה ביקרתם בגן הלאומי אפולוניה? הרחקתם לחוף ים בארץ שנראה כאילו יצא מריזורט מפנק בתאילנד? אז...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה