העלאת קצבת הזקנה לא תפגע בהשלמת הכנסה
(צילום: Shutterstock)
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה אתמול את ההצעה להוסיף לחוק הבטחת הכנסה מנגנון מתקן, שימנע פגיעה בזכאים להשלמת הכנסה כתוצאה מהעדכון הריאלי של קצבאות הזקנה.
על פי הודעת משרד הרווחה, הגידול הריאלי שחל בקצבת הזקנה בשנים האחרונות יצר מצבים מסוימים שבהם מבוטחים שהיו זכאים להשלמת הכנסה מהביטוח הלאומי איבדו את זכאותם לקצבה בשל תוספת של שקלים בודדים לקצבת הזקנה. כך, עדכון של הקצבה שנבע מעליית המדד גרם בפועל להפסד כספי ניכר ולפגיעה של ממש באוכלוסיות חלשות הנשענות על השלמת הכנסה.
כדי למנוע את המצב הזה בעתיד, החוק המוצע בא להוסיף להוראות חוק הבטחת הכנסה מנגנון מתקן, שלפיו הזכאות להטבות הנלוות להם זכאים מקבלי הבטחת הכנסה בתשלומי הארנונה, החשמל, קופת חולים ובזק, לא ייגרעו מהקשישים שמאבדים את זכאותם להשלמת הכנסה.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
שר הרווחה והשירותים החברתיים, משה כחלון, הסביר שהמצב הקיים יוצר קושי בלתי סביר משום שהעלאה ריאלית של קצבת הזקנה אפילו בשקלים בודדים מובילה לעתים ליציאה ממערכת הבטחת הכנסה, ולכן נגרעת לחלוטין זכאותם של הקשישים לקבל את ההטבות הנלוות מגופים אחרים. לדבריו, "דווקא העלאת הקצבאות פוגעת בקשישים החלשים ביותר שמקבלים הבטחת הכנסה".
מנכ"ל הביטוח הלאומי שלמה מור-יוסף, מסר שהוא סבור שההצעה עושה צדק עם אותם הקשישים שהיו זכאים להטבות בשווי מאות שקלים בחודש מגופים וממוסדות אחרים ויצאו מהמערכת בשל הגדלת קצבאות הזקנה. הוא אמר כי "בעתיד מבוטחים אלה ימשיכו ויהיו זכאים לכל ההטבות הנלוות ללא מגבלה של זמן, כאילו הם מקבלים עדיין השלמת הכנסה".
לפורום כלכלה, שוק ההון, יעוץ, פנסיה וגמל לחצו
כשאומרים "משכנתא", האסוציאציה הראשונית היא הלוואה לצורך קניית דירה, שלרוב מלווה...
בגיל הבוגר לרבים מאיתנו יש סוג כזה או אחר של חיסכון - בין אם מדובר בחיסכון של שנים, ובין אם...
עם הפרישה ממקום העבודה, רבים מוצאים את עצמם עם סכום כסף לא מבוטל ביד: יש מי שמחליטים...