הפקה חדשה באופרה: חליל הקסם
האופרה האחרונה שהלחין מוצרט, "חליל הקסם", עולה בתל אביב ל-12 הופעות בהפקה חדשה וצבעונית של האופרה הישראלית. יהיה צבעוני
אורית הראל
02/05/11
ביום שישי הבא (13.5) תעלה בבית האופרה במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, ההופעה הראשונה מתוך 12 של ההפקה החדשה של האופרה הישראלית ל"חליל הקסם" של מוצרט. מנהלה המוזיקלי של האופרה הישראלית, דיוויד שטרן, ינצח על האופרה האחרונה של המלחין, שאותה מביים הבמאי הצרפתי ז'אן לואי גרינדה, שביים בעבר באופרה הישראלית את "דון קרלו" ו"לה ג'וקונדה". סולני האופרה הישראלית הילה בג'יו וגיא מנהיים יככבו בהפקה, היא בתפקיד הנסיכה פמינה והוא בתפקיד צייד הפרפרים פפגנו.
"חליל הקסם", כאמור האופרה האחרונה שהלחין מוצרט, נכתבה בעבור האמרגן והזמר-שחקן עמנואל שיקאנדר, שכתב את הליברית והופיע בבכורה בתפקיד פפגנו. העלילה, המבוססת על סיפורו של אוגוסט ליבסקינד "לולו או חליל הקסם" ומשופעת ברעיונות האידיאולוגיה של הבונים החופשיים, מספרת על מסעו של הנסיך טמינו, היוצא בלווי צייד הפרפרים פפגנו בשליחות מלכת הלילה - שהוא אינו מודע לרשעותה - כדי להציל את בתה, הנסיכה פמינה. זו אמנם נחטפה בידי זרסטרו, הכהן במקדש איזיס ואוזיריס, אך לא בשל רשעותו - כפי שמבקשת מלכת הלילה לשכנע את טמינו - אלא בעצם כדי להגן עליה מפני האם, שהיא המרשעת האמיתית. טמינו, שהנסיכה פמינה הובטחה לו, מגיע אל זרסטרו, מגלה את האמת, נהפך לתלמידו ולומד את חוכמתו. ויש גם סוף טוב לסיפור האהבה.

בהפקה החדשה מודגשים האלמנטים של קסם הקיימים באופרה והיא כולה מעוצבת באווירה וברוח על זמנית. במסע לגילוי עצמי ולגילוי היופי בעולם כפי שהוא מתבטא בהפקה הנוכחית משתתפים שלושה ילדים, שאת תפקידיהם ימלאו לסירוגין שישה ילדים בני 10-15 שנבחרו ממקהלות ילדים בכל הארץ. לצד בג'יו ומנהיים בתפקידי פמינה ופפגנו, יופיעו גם זמר הטנור האמריקני ארתור אספיריטו - בבכורה באופרה הישראלית - בתפקיד הנסיך טמינו, תפקיד שאותו ימלא לסירוגין עם הטנור הישראלי יוסף ארידן. את מלכת הלילה יגלמו לסירוגין זמרות הסופרן קולורטורה יקטרינה לקחינה ושרה הרשקוביץ. את זרסטרו יגלם זמר הבס האמריקני (יליד ישראל) אורן גרדוס, שגם לו זו בכורה ישראלית.
מחירי כרטיסים: 175-428 שקלים. הופעה אחרונה ב-27.5
עוד על תרבות ובידור:
ביקורת ספר: מול שמים ריקים
ביקורת תיאטרון: כי בנו בחרת
ביקורת ספר: חשוב על מספר
ביקורת תיאטרון: בכל מקום באמבטיה שאין בו מים
ביקורת קולנוע: סנגור במבחן
לקהילת תרבות:
לחצו
מחפשים הנחות למופעי תרבות ובידור? -
מבצעים והנחות

עוד על תרבות ובידור:
ביקורת ספר: מול שמים ריקים
ביקורת תיאטרון: כי בנו בחרת
ביקורת ספר: חשוב על מספר
ביקורת תיאטרון: בכל מקום באמבטיה שאין בו מים
ביקורת קולנוע: סנגור במבחן
לקהילת תרבות:
לחצו
מחפשים הנחות למופעי תרבות ובידור? -
מבצעים והנחות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים
מוזיאון אגם: המקום שבו האמנות ממשיכה לנוע
בלב ראשון לציון, במבנה אדריכלי עכשווי שנראה בעצמו כמו יצירת אמנות, פועל אחד ממוסדות התרבות הייחודיים...
מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל
אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?
- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"
- "מה?"
- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"
את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות