חזרה למגזין אוכל

חמין אורגני צמחוני - גם טעים וגם בריא

טרנד האוכל האורגני תופס תאוצה והגיע גם לשולחן השבת שלנו. חברת "אדמה" המתמחה במוצרי מזון אורגנים הכינה לנו חמין אורגני צמחוני שטעמו נפלא וכמנה ראשונה ומזינה מרק "מש" אורגני (אפונה סינית) עם תבליני כוסברה, קארי וגבעולי סלרי.
עדי יהלום 04/01/08
חמין אורגני צמחוני - גם טעים וגם בריא


חמין אורגני צמחוני
המצרכים :

1 כוס פולי סויה שחורים, או שעועית חומה- אורגני

1 כוס פולי חומוס - אורגני

1/3 כוס גריסי פנינה או חיטה

1 כף שמן שומשום בכבישה קרה

6 שיני שום שלמות

4 כפות רוטב סויה

1 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה חריפה

2 בצלים קלופים שלמים

 

אופן ההכנה: להשרות את החומוס ואת פולי הסויה למשך לילה. לשים את כל החומרים בסיר, לכסות במים, כ-6 ס"מ מעל הקטניות. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה עד שהקטניות רכות באופן חלקי. לשים על הפלטה למשך כל הלילה. 


מרק "מש" אורגני
המצרכים :

1 בצל מגורד

1 קישוא גדול מגורד

2 גזרים גדולים מגורדים

1 כף שמן

2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים

2 לפתות חתוכות לקוביות

2 כפיות קארי

1 כף כוסברה טחונה

1 כפית מלח

2 כוסות מש אורגני

 2 כפות גריסי פנינה אורגני מים

 

אופן ההכנה: להשרות את המש למשך לילה או למשך מספר שעות. לאדות את הבצל, את הקישוא ואת הגזר במשך מספר דקות, להוסיף את הסלרי ואת הלפת יחד עם התבלינים, לערבב ולאדות עוד מספר דקות. להוסיף לסיר את המש ואת גריסי הפנינה כשהם שטופים היטב ולכסות במים. לסגור את הסיר ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה, עד שהמש והגריסים רכים. להגיש חם עם כוסברה קצוצה. 


 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה