צילום: Shutterstock
רוצים לגוון את התפריט ביום העצמאות? הפכו את הטחינה לכוכב של השולחן. למה טחינה? כי פשוט מאוד להכין אותה, כי היא בריאה מאוד וכי עם תוספות פשוטות היא יכולה ממש להרשים.
טחינה גולמית מורכבת ממאה אחוז שומשום טחון. הטחינה עשירה מאוד בסידן, עשירה בסיבים תזונתיים, בוויטמין E שהוא נוגד חמצון חזק החשוב לבריאות הלב, ובחומצות שומן חד-בלתי-רוויות - גם הן חשובות לבריאות הלב. כמו כן היא מכילה חלבון וברזל. ניתן להשתמש בטחינה משומשום מלא, הבריאה אפילו יותר מטחינה רגילה.
צריך לקחת בחשבון שבטחינה הגולמית יש כ-60 אחוז שומן ויותר מ-600 קלוריות למאה גרם, כך שיש לצרוך אותה במתינות. אבל אין ספק שהיא תחליף בריא וטעים לסלטי חומוס תעשייתיים ולסלטים המבוססים על מיונז המכילים כמויות גדולות של שומן וקלוריות ושאין בהם הרכיבים התזונתיים הבריאים שיש בטחינה.
את הטחינה קל מאוד להכין בבית, בלי מאמץ ועם מעט מאוד כלים וחומרי גלם. להבדיל ממה שמכינים בבית, בטחינה תעשייתית יש תוספת של חומרים שנועדו להאריך את חיי המדף שלה המורידים מערכה התזונתי.
את הטחינה הביתית ניתן לשדרג - גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הערכים התזונתיים - באמצעות תוספות שיעניקו לה צבעים מרשימים.
טחינה לבנה
הטחינה הלבנה היא בעצם הבסיס לטחינות האחרות, אך היא טעימה גם כמו שהיא. כל מה שצריך זה טחינה גולמית באיכות טובה, מעט מלח, שום, לימון ומים (עדיף מים קרים מאוד).
הוסיפו לטחינה - לפי הטעם ובהתאם לכמות שאתם מכינים - מעט מלח, שום מעוך (לא חייבים) ומיץ מלימון. בשלב הבא יש להוסיף מים. באופן כללי מומלץ להוסיף על כל כוס טחינה חצי כוס עד כוס מים, אך ניתן להתחיל עם פחות ולהוסיף עוד מים אם היא יוצאת סמיכה מדי, או טחינה גולמית אם היא יוצאת דלילה. רק קחו בחשבון שהטחינה נעשית סמיכה יותר לאחר זמן מה במקרר. ערבבו את התערובת בנחישות בעזרת כפית בכיוון אחד. הטחינה תשנה את מרקמה עד שלבסוף תקבל את התכונות של הטחינה המוכרת. רק אז הפסיקו את הבחישה. ניתן גם להשתמש במעבד מזון, שנותן לטחינה מרקם מעט שונה.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
טחינה חומה
בלי מעבד מזון ובלי תוספת עבודה - בעזרת מעט סילאן ניתן ליצור טחינה מתוקה. הסילאן מופק מתמרים ומכיל חלק מהיתרונות התזונתיים שיש בתמר. הוא אמנם מוסיף קלוריות לטחינה, אך מדובר בפחות מ-20 קלוריות לכפית, וכמות הסילאן הנדרשת אינה גדולה.
כל שיש לעשות הוא להוסיף בהדרגה לתערובת החומרים של הטחינה סילאן לפי הטעם, ולערבב היטב.
טחינה ירוקה
ליצירת טחינה ירוקה צריך להוסיף לחומרים של הטחינה הלבנה עלי בזיליקום או פטרוזיליה בנדיבות. עשבי תיבול לא מכילים כמות משמעותית של קלוריות והם עמוסים ברכיבים בריאותיים נהדרים, בהם ויטמין K, ברזל, סידן ונוגדי חמצון.
את עשבי התיבול יש לשטוף היטב ולייבש. לאחר מכן יש להכניס אותם למעבד מזון עם כל החומרים של הטחינה הלבנה ולטחון.
טחינה צהובה
מעט כורכום - זה כל מה שנדרש כדי להפוך את הטחינה שלכם לצהובה. בשנים האחרונות הכורכום מככב בזירת המחקרים. לכורכום מיוחסות בין היתר תכונות נוגדות דלקת ונוגדות סרטן.
פשוט הכינו טחינה לבנה והוסיפו כורכום. התחילו בערך בכפית על כל כוס טחינה גולמית, ערבבו היטב ואז, לפי הטעם והצבע שאתם רוצים להגיע אליו - הוסיפו מהתבלין.
עוד כתבות בנושא בריאות באתר כמוני
עוד מתכונים בריאים ליום העצמאות:
פטריות על האש
|