טיפים שכדאי לדעת על המטבח ומוצריו
כולם מבלים במטבח, כולם מבשלים, כולם אוכלים - אבל הרבה אמיתות בנוגע למזון ולדרכי הטיפול בו אינן ידועות לנו. הנה צרור עצות על מוצרי חלב, ביצים, ירקות, בצק, יין, שמן, מתוקים, דברים בריאים ולא בריאים על המדף בסופר, ועוד טיפים. לגזור ולשמור
מערכת מוטק'ה
13/07/07

חלב
* מוצרי חלב רצוי לאחסן בחלק התחתון של המקרר ? היכן שיותר קר. * אין כמעט הבדלים בין אחוזי השומן בחלב. חלב לשתייה מגיע ב-3% שומן. חלב 0% שומן הינו מי חלב בלבד (המים שנותרים בתהליכי החבצת שמנת, חמאה, גבינה). * בורקסים עם גבינה הנרכשים בסופרמרקט אינם מכילים גבינה אלא מי גבינה בתוספת עמילן (לרוב קורנפלור).
ביצים
* יש לשטוף ידים לאחר כל נגיעה בביצים (זיכרו מהיכן הן מגיעות). * איחסון במקרר עדיף תמיד בדלת, הרחק ממוצרים אחרים ואף פעם לא בקרטון של הסופר. אם אין אפשרות בדלת, הניחו בחלק העליון של המקרר, היכן שחם יותר, והימנעו מקירבה של מוצרים אחרים, בעיקר לא בשר/עופות/דגים שעברו בישול. * אין לשטוף, אלא אם כן משתמשים בהן מייד. * בקליפות ביצים יש 100% סידן. אם יש לכם צמחים - מומלץ להשקות אותם עם מים בתוספת קליפות ביצים.
בצק
* בהכנת בצק יש להשתמש במים קרים בחורף, ובמי קרח בקיץ ? כך יתפח הבצק לגובהו המקסימלי. * בצק עלים מכיל רמות עצומות של שומנים ? מומלץ לא לגעת. בצק עלים לאחר הכנה אסור להקפיא.
לא כדאי
* בין מרגרינה לפלסטיק מפרידה מולקולה אחת! המרגרינה מכילה שומן טראנס שאינו נמס בעורקים. * גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי מאכל. הוא גורם לאלרגיות, היפראקטיביות (בעיקר אצל ילדים), ועוד. * במבה היא רעל, לא משנה מה כתוב עליה. * תות שדה הוא ספוג של מזיקים והדברות ולכן מזיק מאוד. * אבקת מרק היא מלח צבוע יקר מאוד. מומלץ לא להשתמש בכלל. אפשר וניתן להחליף אותה במלח ופלפל. * סוכרזית אינה סוכר - היא מכילה חומרים מסרטנים ברוב סוגיה. לא להשתמש.
קירור
* הפשרה (כל הפשרה) צריכה להיות הדרגתית מן המקפיא למקרר ולא ישירות החוצה. * אם רוצים להקפיא פירות, מומלץ לזרות עליהם סוכר טרם ההקפאה ובכך ישמרו את טעמם. * סוכר ואלכוהול לעולם אינם קופאים.
מתוקים
* סטיוויה ? צמח הדומה לנענע, מתוק פי 30 מסוכר וללא קלוריות. 1/3 עלה יכול להמתיק כוס משקה. ניתן לרכוש במשתלות. * דבש ניגר הוא אינו דבש. דבש אמיתי מתקשה ונשאר כך. * בכפית סוכר יש רק 13-16 קלוריות. * לכל המכורים לסוכר לבן ? איכלו מוצר מקמח מלא באיטיות, וההתמכרות תפחת.
טבעי וטוב
* שמן זית במקרר מסמיך. שמן זית אינו בצבע ירוק, אלא זהוב. כמה שיהיה יותר ירוק, כך יכיל יותר צבעי מאכל. * החומוס בסופר אינו חומוס. בחומוס צבר יש את אחוזי החומוס הגבוהים ביותר... והם 13% בלבד! * פלפל שחור גרוס/טחון בסופר ? הוא לא פלפל. לקנות רק את אלו שטוחנים במקום. * אין בסופר קמח מלא (לא חשוב מה כתוב על האריזה). עפ"י הכשרות, קמח צריך להיות מנופה וקמח מלא לא יכול להיות מנופה. * זיתים שחורים בטבעות בקופסאות שימורים אינם זיתים שחורים אלא זיתים מושחרים. * חסה, תירס ? אינם מתעכלים בגוף. * לכל מי שחסר ויטמין B12 יש פיתרון: זרעוני פשתן כתושים טרי ו/או אגוזי קשיו. * פירה מומלץ להכין מתפוחי אדמה לבנים (בעלי קליפה אדומה) ולמעוך אותם במועך תפו"א כדי לא לשבור להם את המבנה העמילני ובכך לגרום לפירה להיות נוזלי ומסטיק.
יין
* יין אדום ? 8 שעות לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש. יין לבן ? יש לשמור בקירור. 10-12 שעת לאחר הפתיחה מומלץ לא להשתמש.
שונות
* משטחי עבודה מפלסטיק מרבים לצבור חיידקים - השרו אותם מדי פעם במים מהולים בחומץ.
עצת החודש
תסתכלו מה אתם קונים ומה מכילים המוצרים ? היו צרכנים נבונים ולא חלק מעדר!
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות