כבד עוף חם במעטפת פילו פריך
מבלי לפגוע בכבד הקצוץ, הפעם ילמד אותנו השף ארז שטרן ילמד להכין כבד בציפוי בצק פילו פריך. לשילוב הטעמים מתווסף גם אלמנט הפריכות של בצק הפילו יחד עם הכבד הרך שבפנים. חוויה טעימה
מערכת BeOK
14/09/10

כבד עוף במעטפת פילו פריך - שף ארז שטרן
כמות ל-6 סועדים זמן הכנה: 30-40 דקות זמן טיגון: 2 דקות השלמת זמן אפייה: 5-10 דקות
מצרכים:
6 יחידות כבדי עוף (עם האונות) קטנים (אופציה: במקום כבד אפשר להשתמש בפרגית עוף-שווארמה) 3 כפות שמן סויה/קנולה 3 גבעולי כרישה 3 כפות שמן זית מלח/פלפל קינמון טחון אבקת סוכר 100 גרם חמאה מומסת 1 חבילת בצק פילו מופשר, בטמפרטורת החדר
הכנה
1. מנקים את כבדי עוף מנימים ומדם. 2. מטגנים במעט שמן הזית את הכרישה הפרוסה אלכסונית עד להזהבתה. 3. במחבת חמה מטגנים את כבדי העוף במעט שמן סויה, רק לשם הסגירה (לא למטרות ייבוש, כיוון שאת הכבד עוד נאפה בבצק בתנור). 4. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם 5. משטחים על משטח עבודה את בצק הפילו, חותכים בעזרת סכין לגודל הרצוי. 6. בעזרת מברשת מורחים בחמאה את הבצק, וממעל מפזרים אבקת סוכר וקינמון טחון בעזרת פודרייה או מסננת דקה. 7. מניחים באמצע הבצק את הכרישה המוזהבת וממעל כבד עוף שסגרנו קלות במחבת. 8. מקפלים את הבצק על הכבד בסגירה הרמטית כמו מעטפה. מניחים את המעטפת, עם הקיפול קלפי מטה, על תבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר פרגמנט. 9. מברישים מעל המעטפת שוב חמאה, אבקת סוכר וקינמון טחון. 10. אופים בתנור שחומם מראש, 5-7 דקות בחום בינוני (Cº180). 11. מומלץ להגיש עם תוספת פירה בטטה, וכמובן כל ירק מאודה אחר
בתאבון!
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
קינוחים חגיגיים
חזה אווז עם פירה אפונים במנטה ורוטב פורטו
ספר בישול חדש: אוכל למחשבה
קציצות בקר אפויות עם קישואים ברוטב לימון
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות