כבר נגמרה העונה?
|
צילום: Shutterstock
לא משנה אם קוראים להן מכירות סוף עונה, חיסול קולקציה, לקראת החגים או לפתיחת שנת הלימודים - עונת המכירות בעיצומה, ושלטי המכירה המפתים (המון אחוזים) עד מאיימים ("הזדמנות אחרונה") מכסים כל חלון ראווה ומציפים כל קניון. הכול נמכר עכשיו בהנחות, החל בבגדים ובנעליים וכלה במזוודות ובבשמים, החל בציוד משרדי (בחזרה לבית הספר) וכלה בתכשיטים - כל מוצר, חנות או רשת עם המבצעים שלה.
עונת מכירות היא הזדמנות מצוינת לרכוש פריט שהתאפקתם לגביו כל העונה (כי המחיר המקורי היה מוגזם בעליל), לחדש את המלאי של פריטים בסיסיים ו/או על-זמניים שאתם מרבים להשתמש בהם, לרענן פריטי ציוד במשרד, בבית ובמטבח במחירים מעולים וגם - להצטייד במתנות נחמדות לחגים לפני שמתחילה ההמולה ההיסטרית של שי לחג.
כדי ליהנות באמת מהנחות, ממציאות וממחירים טובים, צריך לשים לב לכמה דברים ולהקפיד על אחרים:
ראשית, הקפידו לקרוא היטב את שלטי המכירות, כי יש בהם כל מיני מילות מפתח ומונחים שלפעמים מבלבלים: אם כתוב שההנחות הן עד גובה מסוים, זה לא אומר שמרבית ההנחות הן בגובה המקסימלי, ולעתים אפילו להפך. אותו הדבר אם מצוין טווח הנחות - בדקו היטב באיזו הנחה נמכר הפריט שאתם רוצים ואם מחירו אכן ירד באופן משמעותי. שימו לב לניסוח "על מגוון פריטים שבמבצע" - זה אומר שההנחות, גם אם הן מפליגות, חלות רק על מוצרים מסוימים, וייתכן שמה שצד את עיניכם אינו כלול במבצע.
היזהרו מהאותיות הקטנות - לפעמים השלט מכריז בגדול על 50 אחוז הנחה, ורק באותיות הקטנות כתוב למשל "על פריט שני במבצע". או שכתוב בגדול "3 זוגות" ומחיר מפתה "49.99" - וביניהם בקטן: "החל מ".
בכלל, תתרכזו רגע במה כתוב: אם כתוב שהמבצע הוא 1+1 זה אומר שיש 50 אחוז הנחה, שזו הנחה יפה מאוד, אבל השאלה היא האם היא תקפה לכל מה שבחנות או רק לפריטים במבצע. בנוסף, קחו בחשבון שאם רציתם רק דבר אחד, ואילו השני מיותר לכם שילמתם בעצן 100 אחוז על המוצר שרציתם וקיבלתם עוד מוצר, אמנם ללא תשלום, אבל לא חסכתם כלום.
כך גם במבצעים שמציעים קנייה בסכום מסוים תמורת תשלום בפועל נמוך בהרבה (קנה ב-500 שקל, שלם 200): גובה ההנחה יכול להיות מאוד אטרקטיבי, למשל 60 אחוז, אבל ייתכן שהפריטים המוצעים במסגרת המבצע לא ממש מעניינים אתכם.
יש פריטים המוצעים בחבילת כמות-מחיר (שלוש גופיות סבא או טי-שירטס ב-100 שקל, למשל). במקרים כאלה תשקלו אם אתם רוצים ו/או צריכים את מספר הפריטים המוצע, אם הם בצבעים שישמשו אתכם וכן הלאה.
יש רשתות וחנויות עם הפנים כבר קדימה, לחגים, שמציעות מארזי מתנה עם פיתוי במחיר נמוך למארז, אבל גם כאן זה בדרך כלל "החל מ", ולא בטוח שמה שימצא חן בעיניכם יהיה במחיר הנמוך.
עוד מכשלה בדרך אל היעד היא "קולקציות חדשות" - אלה בולטות במיוחד ברשתות אופנה, שחלונות הראווה שלהן זועקים הנחות, אך ברבות מהן חסומה הדרך (שלפעמים היא גם די ארוכה) לקולבי הפריטים שבמכירה בדוכנים עמוסים בפריטי קולקציה חדשה ומפתה, שמוצעת כמובן במחיר מלא, נטול כל הנחה. שימו לב לאן אתם שולחים יד ותהיו חזקים - מאחורי הפריטים החדשים מסתתרים המוזלים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
יש גם חנויות ורשתות, בעיקר בקניונים, שמוציאות אל מחוץ לחנות דוכן ובו מוצעים פריטים מסוימים בלבד בהנחה מפליגה או במחיר אחיד ונמוך ביותר. בדוכנים האלה אפשר למצוא מציאות אמיתיות, בעיקר למי שיודעים מה הם אוהבים. כך, למשל, אפשר למצוא נעליים וסנדלים בדגמים ובצבעים מסוימים, גם של מותגים איכותיים, במחירים מצחיקים של 70, 100 או סביב 150 שקלים בלבד.
ואחרי כל האזהרות - יאללה, להסתער. בפריטי אופנה זכרו שתמיד מומלץ ללכת על פריטים יותר קלאסיים - בגזרות ובצבעים, ועדיפים פריטים שאתם יודעים שמחמיאים ונוחים לכם. טי-שירטס, מכנסי בייסיק, שמלות וכן הלאה. תתרחקו מהדפסים מוטרפים, מאורכים משונים ומגזרות ביזאריות, גם אם היו מאוד בולטים השנה. אוהבות הצבע מוזמנות להתפרע קצת בטי-שירטס ובגופיות (ב-20-30 שקל מותר), בנעליים (שבהנחה מפליגה), בכפכפים, בתיק או באקססורי אחר.
תפרגנו לעצמכם את הפריט שרציתם כל הקיץ ולא קניתם - אם המחיר עכשיו באמת משמח - אבל אל תתפתו לקנות משהו רק בגלל שהוא מוצע בהנחה גדולה. כלומר, אם הנעליים מוצעות ב-40 אחוז הנחה אך מחירן אחריה עדיין קרוב ל-400 שקל - זו לא ממש מציאה. ואם החולצת בגזרה שחיפשת כל העונה עולה עכשיו 70 שקל בלבד, אבל במידה שלך יש אותה רק בצהוב שגורם לך להיראות חולה, אל תקני: כל החיסכון יהפוך לבזבוז אם החולצה בסוף לא תילבש לעולם.
|
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...