חזרה למגזין אוכל

לחובבי נשנושים אנינים

בנמל יפו המתחדש יש גם שוק מקורה, שהוא קטן יחסית, אך מלא מעדנים, דוכני אוכל ושתייה וכלים נאים
אורית הראל 12/03/13
לחובבי נשנושים אנינים

"המזווה". תבלינים, פירות יבשים, חלווה ומרציפן 

 

נמל יפו מתחדש בשנים האחרונות. השחפים על המזח כבר עפו, כמאמר השיר, ופינו מקום, לצד מסעדות ותיקות, למסעדות חדשות, מתחדשות וטרנדיות ("הקונטיינר", "יונה", "הזקן והים"), למתחם תיאטרון "נא לגעת" ולמתחם השוק המקורה - שוק יפו בנמל, שהוקם במחסן 1 המנדטורי אשר שוקם, שופץ ועוצב ברוח שהולמת את המקום ואת אווירתו. שוק יפו בנמל הוא אח צעיר, קטן, קומפקטי וטוב מראה לשווקים מקורים בערי העולם וגם לאחיו הגדול והבוגר ממנו שבנמל  תל אביב. 19 דוכנים יש בשוק, הבנוי במרובע, ריבוע פנימי מוקף דוכנים סביבו, עם כניסות משני צדדיו והמון מעדנים, מאכלים ומשקאות בתוכו.

 

שוק יפו בנמל הוא, כפי שמוגדר באתר השוק, מקום של אוכל ובילוי מול נוף הגלים וסירות הדייגים, באוויר המלוח הייחודי של יפו. זה ממש לא שוק במובן של מקום שאליו אפשר לבוא "לעשות שוק". שוק יפו הוא שילוב של מעדנייה מוגדלת עם דוכני אוכל ושתייה מהסוג המיוחד-עד-אנין. ואולי הכי נכון לכנות את המקום שוק אוכל במובן של מקום לנשנושים וטעימות ובילוי סביב אוכל. למען הדיוק נציין כי יש בכל זאת דוכן אחד קבוע של תוצרת חקלאית בשוק, והוא הדוכן של "ירוק" - תוצרת אורגנית (שיש לו נציגות גם בשוק הנמל בתל אביב). אבל מי שממש מחפש מבחר של ירקות ופירות, מוזמן למקום בימי שישי בבוקר, אז נערך בצמוד לשוק המקורה, בחוץ, שוק חקלאים המביאים תוצרת עונתית מהשדות ומהמשקים, ללא פערי תיווך.

 

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

חובבי אלכוהול יוכלו לטעום וללגום מבחר של בירות בוטיק ישראליות בדוכן "ביר מארקט", שמציע כ-80 בירות מ-20 מבשלות בירה ברחבי הארץ, לשתות על הבר, על הים ו/או לקחת הביתה. מעדיפי יין יוכלו ללגום ולטעום בדוכן החברה הסקוטית שליד "רוקח ים", שהוא כשלעצמו גם, כאמור, בר יין.

 

ואחרי (או לפני) שנשנשתם ושבעתם ושתיתם ורוויתם, אפשר להסתובב בין שאר הדוכנים, למשל "המזווה" - דוכן התבלינים שיש בו גם מבחר סוגי חלווה ומרציפן, "ג'וי" - דוכן כלי בית ואביזרי בישול, שמלא בכלים חינניים ופטנטים לבשלנים ולאכלנים, החל בקופסאות אחסון מצוירות מפח וכלה בקולפן בצורת מחדד ענק ועגלת קניות בהדפסים עליזים, או בדוכן הסירים, המחבתות ושאר כלי הבישול שנמצא בפינת השוק.

 

בין אם תקנו מעדנים, כלים או לא כלום, הדבר שבטוח תיקחו הביתה הוא מצב רוח טוב.

 

עוד על אוכל:

כמה גרם יש בכוס סוכר? 

לומדים לשתות עם כל החושים

צעצועי המטבח הכי שווים  

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
חג שבועות עם טוויסט: 4 מתכונים

חג שבועות הוא אחד החגים הטעימים בלוח השנה העברי. כולנו נכין עוגת גבינה חגיגית ופשטידות, פסטות וכנראה גם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה