חזרה לחדשות היום

לעשות חיים בלי לצאת מהבית

להתעמל עם מדריך צמוד, לבלות עם חברים, לשחק ברידג' או טריוויה, להאזין להרצאה או להקשיב למוזיקה - איך אפשר ליהנות מכל אלה מבלי לצאת מהסלון?
עדי כץ 24/07/18
לעשות חיים בלי לצאת מהבית
(צילום: Shutterstock)

 

 

 

 

מדי בוקר, יכולים עידו (82) ואשתו כרמלה (81) יחזקאל מרמת גן לבחור בין השתתפות בשיעור התעמלות או אולי יוגה, בהנחיית מדריך שגם רואה אותם, מעודד ומעיר על רמת הביצוע. את שעות הצהריים הם יכולים להקדיש ללימוד ברידג' או לישיבה ב"פרלמנט" עם בני גילם לדיונים בענייני היום.

 

את שעות אחר הצהריים הם מעבירים בנעימים במשחק טריוויה אינטראקטיבי, או בהאזנה להרצאה על תזונה נכונה או מוזיקה ישראלית לדורותיה, שבסופה הם יכולים להציג שאלות למרצה ולהשתתף בדיון. בערב הם פוגשים בשתי בנותיהם (שאחת מהן חיה בארה"ב) ובנכדים לשיחה, התעדכנות, התייעצויות וסתם צחוקים.

 

 
עידו וכרמלה יחזקאל. צילום באדיבותם

 

סדר יום עמוס - בלי לזוז מהספה

 

נשמע כמו סדר יום תוסס ומעניין, אך יכול גם להיות מתיש משהו, אלא שבני הזוג יחזקאל לא מתעייפים. הם לא צריכים לזוז בשביל כל זה מהכורסה בסלון (למעט בשיעורי הכושר) ובוודאי שלא לצאת מהבית הממוזג אל החום המהביל, להזמין מונית או להטריח את בני משפחתם בענייני הסעות - הכול נמצא ממש מולם, על מסך הטלוויזיה הביתי.  

 

מדובר בשירות שפיתח סטארט אפ ישראלי בשם Uniper Care, המחבר את מכשיר הטלוויזיה הישן והמוכר לקופסת סטרימר ומצלמה ומאפשר לצרוך דרכו תכנים שונים ואף לנהל ולהשתתף בשיחות וידיאו, כשהשלט של המערכת משמש כמיקרופון.

 


מערכת יוניפר קר: סטרימר לגיל הזהב. צילום: יחצ

 

הטכנולוגיה החדשנית, המשווקת זה כשנה, מיועדת בעיקר לאוכלוסיה המבוגרת, אנשים שמעוניינים בחיי פנאי והעשרה בנוחות ובסביבה הביתית המוכרת ויכולים ליהנות מטכנולוגיה פשוטה להפעלה, מבלי להסתבך עם הטלפון החכם או המחשב הביתי.  

 

"כשהקמנו את החברה", מספר רמי קירשבלום, מנכ"ל וממייסדי "יוניפר-קר", חשבנו מה אנחנו מאחלים לעצמנו כשנתבגר ולקרובי המשפחה המבוגרים שלנו. הסבים, הסבתות, ההורים שלנו. כל אדם רוצה נגישות להעשרה לתרבות הפנאי וחיים משמעותיים ומלאי תוכן, וטכנולוגיה כזאת היא פתרון אידיאלי".

 

מה היתרונות של השימוש במכשיר הטלוויזיה עבור מבוגרים?

 

"למרות שהטכנולוגיה שלנו נגישה היום גם דרך המחשב ובקרוב גם דרך הטלפון החכם, אין ספק, שמכשיר הטלוויזיה הוא המתאים והנוח ביותר. הוא נמצא בכל בית, הוא ממוקם במקום שמתאים לצפייה בנוחות של יותר מאדם אחד, הוא מכשיר מוכר ולא מאיים, הוא קל לתפעול והמסך שלו גדול.

 

 
ליהנות מכל העולמות בלי לזוז מהבית. צילום: יחצ

 

פעילויות כמו התעמלות מול מסך למשל, ברור שקל יותר לבצע מול הטלוויזיה, מאשר מול הטלפון החכם או אפילו הטאבלט. הקופסה, אגב, לא מחליפה את ערוצי התוכן הקיימים בטלוויזיה, אלא רק מוסיפה אליהם שירותים".

 

קירשבלום, איש הייטק ותיק, מוסיף ש"המטרה בפיתוח טכנולוגיות חדשות היא תמיד לשלב תחכום וחדשנות, עם ידידותיות למשתמש. כאן, בהפעלה הכי פשוטה", הוא אומר, "אתה יכול להגיע להרצאה על אימונים למוח, לקבוצת תמיכה, לתוכנית על טיולים בעולם או לשיעור טאי צ'י (כולל תקשורת עם המדריך) ובלי לצאת מהבית וזה יכול לשמש אנשים בכל גיל. אשתי, למשל, מנהלת שיחות וידיאו בווטסאפ בבית, גם דרך הטלוויזיה".

 

המערכת שמזכירה תאריכים, תרופות ועוד

 

השירותים שמספקת המערכת, כוללים, לצד התכנים המוקלטים העוסקים באורח חיים בריא ועוד, גם הרצאות וסדנאות אינטראקטיביות, שיחות ועידה בווידיאו וגם הדרכות וטיפים, שיכולים לשמש אנשים מבוגרים. כיצד להתנהל ברשתות החברתיות, למשל, איך מתפעלים טלפון חכם, איך מתאימים את הבית למניעת נפילות בגיל המבוגר ועוד. בנוסף, המערכת מספקת תזכורות, המופיעות על המסך, לנטילת תרופות, מועדי תורים לרופא, תאריכי ימי הולדת וכיוצא בהם.

 

מהבחינה החברתית, אחד היתרונות הגדולים של המערכת, הוא הנגישות לקיום שיחות וידיאו, שהפכו זה מכבר לפיצוי האולטימטיבי, למרחק פיזי מקרובים וחברים. "היכולת להשתתף בשיחות וידיאו בקבוצת הווטסאפ המשפחתית, למשל", אומר קירשבלום, "מאפשרת גם לסבא וסבתא להיות בעניינים, להשתתף בשיחות, ולקבל תמונות וסרטונים ששותפו בקבוצה המשפחתית על גבי הטלוויזיה, כאלבום תמונות דיגיטלי. במקביל, הם יכולים להכיר בדרך זו אנשים נוספים בגילם, שמשתמשים במערכת. מעין רשת חברתית לאוכלוסיה המבוגרת".

 

לשיחת הווידיאו, יש לדבריו יתרון נוסף עבור מבוגרים, מלבד הקרבה המיידית ושיפור התקשורת עם בני שיחם, בכך שהיא מאלצת אותם להקפיד על הופעה חיצונית. "משתמשת במערכת סיפרה לנו", הוא אומר, "שבשיחות הווידיאו הקבוצתיות, היא מרגישה ממש כמו במפגש אמיתי, מה שגורם לה להתלבש ולטפח את עצמה לקראתן ולהרגיש הרבה יותר טוב".

 

גם אצל בני הזוג יחזקאל, הטכנולוגיה החדשה עשתה רבות בסוגיית איכות החיים. "רכשנו את המכשיר לפני כמה חודשים ואנחנו מאוד מרוצים", מספר עידו, בעבר עובד התעשייה הצבאית. "נוח מאוד לראות דברים על המסך של הטלוויזיה. יש לנו אמנם מחשב וטלפון חכם, אבל אנחנו משתמשים בהם רק לדברים הבסיסיים. מול הטלוויזיה אשתי ואני יכולים לשבת ביחד, על הכורסאות הנוחות וקל לנו יותר לצפות ולהשתתף. גם ההפעלה מאוד פשוטה. יש הוראות על המסך והשלט פחות מסובך אפילו מהשלט של הטלוויזיה".

 

במה אתם אוהבים לצפות ולהשתתף?

 

 "אנחנו צופים ומשתתפים בסדנאות בהיסטוריה, אוכל, מוזיקה, דמיון מודרך. הסדנה מתקיימת במועדון איפשהו בארץ ומגיעה אליך לסלון ואתה יכול להקשיב, אבל גם לקחת חלק פעיל, להביע דעה. אנחנו לומדים מזה הרבה מאוד וגם יצרנו קשר עם אנשים חדשים. אני מכיר כבר את כל המשתתפים הקבועים בסדנאות. אין ספק שזה יכול לתת המון לאוכלוסייה המבוגרת, בפרט למי שהיה רוצה להעשיר את חיי הפנאי שלו ומתקשה מסיבות שונות".

 

 

משתמשי המערכת מקבלים לוח פעילויות יומי. מחיר השירות הוא 89 שקל לחודש ללא התחייבות וחיבור המכשור לטלוויזיה נעשה על ידי נציג של החברה.

 

 מבוגרים בודדים יותר

 עברה הצעת החוק לפטור מתור לקשישים מעל 80

יצאנו לפנסיה, ומה עכשיו?

יותר טוב בשניים: חברים חדשים בגיל מבוגר

המדינה מפקירה את הקשישים

 

 

רוצים להרחיב את מעגל החברים? הצטרפו לקבוצות החברתיות בכל רחבי הארץ של מוטק'ה

 

ואפשר גם בקהילת מפגשים חברתיים של מוטק'ה"

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

"לאלימות אין גיל, גם נשים זקנות סובלות מאלימות"

אחת מכל ארבע נשים סובלת מאלימות בבית - פיזית, מילולית, נפשית או כלכלית. רק השנה נרצחו 19 נשים על ידי בני זוגן,...

לקריאת הכתבה
אילו חנויות מזון פתוחות בשעות מיוחדות למבוגרים בלבד?

בעקבות משבר הקורונה רשתות מזון גדולות ברחבי העולם, דוגמת אוסטרליה וארה"ב, כבר הודיעו זה מכבר שיפתחו את...

לקריאת הכתבה
נשארים בבית: הנחיות חדשות במאבק בקורונה

אם המצב לא היה קשה מספיק עד כה, משרד הבריאות מודיע היום (ג') על הגבלות חדשות ומרחיקות לכת, במטרה להילחם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה