חזרה לבריאות טובה

לרדת במשקל: משנים את הסביבה

שינויים קטנים בסביבה יכולים לגרום לנו לאכול פחות. למשל: אכילה מצלחות קטנות ושתייה מכוסות צרות וגבוהות נקשרו לירידה במשקל
אלה הר-נוי 18/08/11
לרדת במשקל: משנים את הסביבה
ייתכן שאנשים שעושים דיאטה לא צריכים כמויות כוח רצון עצומות כפי שהם חושבים, אם הם רק יעשו שינויים קטנים בסביבה שלהם שיביאו לכך שיאכלו באופן בריא יותר בלי לחשוב על כך יותר מדי. כך עלה ממחקרים שהוצגו בכנס השנתי של האיגוד האמריקני לפסיכולוגיה בהרצאה תחת הכותרת "מאכילה חסרת דעת - לאכילה חסרת דעת בריאה יותר". האם אי פעם אכלתם שקית שלמה של חטיף צ'יפס ואפילו לא הייתם רעבים? אם כן, אתם, כמו רבים אחרים, קורבנות של "אכילה חסר דעת", ביטוי שטבע ד"ר בריאן וונסיק, פסיכולוג מאוניברסיטת קורנל, המתאר הרגלי אכילה שאינם מודעים שעשויים להוביל להשמנה. "בתינו מלאים במלכודות אכילה חבויות", אומר וונסיק. "לרובנו יש יותר מדי בלגאן בחיים שמונע מאיתנו להתמקד בכל ביס שאנחנו אוכלים ואז לשאול את עצמנו אם אנחנו שבעים. הסוד הוא לשנות את הסביבה כך שהיא תעבוד בשבילנו, ולא נגדנו". בכנס תיאר וונסיק ניסויים שערך בתחום האכילה חסרת הדעת ואסטרטגיות לאכילה חסרת דעת בריאה יותר.
צלחת גדולה = ארוחה גדולה
בעיה אחת היא שהעיניים שלנו באמת גדולות יותר מהקיבה שלנו. בסקר אחד גילה וונסיק סיבה אפשרית אחת לכך שהאמריקנים שמנים יותר מהצרפתים. החוקרים שאלו 150 תושבי פריז איך הם יודעים שהם סיימו את ארוחת הערב. הם אמרו: "כשאנחנו מלאים". כשהחוקרים שאלו 150 תושבי שיקגו את אותה שאלה הם ענו: "כשהצלחת ריקה". ניסויים אחרים מעלים את האפשרות שגודל הכלי משפיע על הכמות שנאכל. בניסוי אחד קיבלו 168 איש שהגיעו לקולנוע לאחר שבדיוק סיימו ארוחת ערב פופקורן ישן ויבש או פופקורן טרי בכלים בגדלים שונים. אם הפופקורן הוגש בכלי ענק אנשים אכלו 34-45 אחוז יותר פופקורן, יחסית לאנשים שקיבלו פופקורן במכלים רגילים, גם אם הפופקורן לא היה טרי. בניסוי אחר מצא וונסיק שאנשים מוזגים 37 אחוז יותר נוזל לכוסות רחבות ונמוכות מאשר לכוסות גבוהות וצרות בעלות אותו נפח. אפילו קערית קורנפלקס של ילד עלולה להיות מלכודת. וונסיק מספר שילדים מזגו כמות גדולה פי שניים של קורנפלקס לקערית שגודלה היה כפול. בניסוי נוסף, הגישו ל-30 מתנדבים מרק מקערית "ללא תחתית". באמצעות מנגנון שהופעל לפי לחץ, הקערית התמלאה מחדש לאט מלמטה בלי ידיעתם של המתנדבים. 30 מתנדבים אחרים קיבלו מרק בקעריות רגילות. האנשים שקיבלו קערות ללא תחתית אכלו 73 אחוז יותר מאשר אלה שאכלו בקערות רגילות, אבל הם לא דירגו את עצמם כשבעים יותר מאשר אלו שאכלו פחות. וונסיק מסכם כי אסור לסמוך על הקיבה שתיידע אותנו מתי אנחנו שבעים. היא עשויה לשקר.
איך מתמודדים?
על מנת להתמודד עם אכילה חסרת דעת, העלימו מהסביבה הקרובה שלכם דברים שגורמים לכם לאכול יותר מדי: ? מאחר שאנשים אוכלים יותר מצלחות גדולות, הגישו ארוחות בצלחות קטנות. ? אם אתם שותים משקה שמכיל קלוריות, מזגו אותו לכוסות צרות וארוכות ולא רחבות ונמוכות. ? הרחיקו ממתקים וחטיפים מטווח הראייה והניחו מזונות בריאים יותר בגובה העיניים בארונות ובמקרר. ? אכלו במטבח או בחדר האוכל ולא מול הטלוויזיה. אכילה תוך כדי צפייה בטלוויזיה תגרום לכם לא לשים לב כמה כבר אכלתם. ? השתמשו בתרגילים שילמדו אתכם מתי אתם שבעים - טכניקות לאכילה מודעת. לדוגמה, מזגו לעצמכם כוס מים. שתו חצי, ואז תתרכזו באיך שזה מרגיש בקיבה. לאחר מכן שתו את החצי השני. מומחים מסבירים כי אנשים מיד מרגישים בהבדל - המים מותחים את הקיבה והם מרגישים מלאים. את המחשבה קשה לשנות, אבל את הסביבה קל הרבה יותר. לדברי וונסיק, אנשים ששינו את סביבתם על פי עקרונות אלה הצליחו לרדת קילוגרם בכל חודש.
עוד על הרזיה וירידה במשקל:

קיצור קיבה - המאבק בהשמנה

לרדת במשקל: מזונות משמינים ומזונות מומלצים

חלבון: הסוד לדיאטה מוצלחת

דיאטה: להצליח לרזות

רוצים לרדת במשקל? תתחילו לאכול

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
עוד בנושא
השמנה
באתר כמוני
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה