חזרה למגזין אוכל

מבשלים מתכונים: בלוגים של אוכל

הבלוג - יומן אינטרנט אישי - נהפך לדרך הפשוטה והנגישה ביותר לביטוי עצמי, להשפעה ולפרסום. בלוגרים שעוסקים באוכל ובבישול מספרים על הדרך מהמטבח הביתי לקריירה חדשה
עדי כץ 08/08/11
מבשלים מתכונים: בלוגים של אוכל
היומן האישי שלנו כבר מזמן איננו אישי. הוא כבר לא נכתב על דפי מחברת או אלבום נעול ומוטמן במעמקי המגירה. בעידן החשיפה והתקשורת הבלתי אמצעית שפתח בפנינו האינטרנט, גם היומן האישי נכתב במטרה שיציצו בו, וכמה שיותר. לפחות כשמדובר ביומן המקוון, הידוע בשם בלוג. בלוג (ששמו בא מצירוף המילים Web Log), הוא יומן אינטרנט, שבו נכתבות רשימות, פוסטים בלע"ז, הערוכות לפי סדר הפרסום, מהחדש לישן, ועוסקות בחוויות אישיות, בדעות בענייני היום, בתחביבים, ביחסים, באמנות, בתחומי מחקר שונים ומה לא, כשכל זה גלוי לגולשי האינטרנט לשם קריאה ולרוב גם לשם תגובה. את הבלוגים ניתן לפתוח באתרים המוקדשים לכך, בתשלום או בחינם, והם משמשים כיום מפוליטיקאים ועיתונאים, דרך אנשי אקדמיה ויוצרים ועד בשלנים חובבים. סביב הבלוגים וכותביהם, הבלוגרים, התפתחה סביבה תרבותית שלמה בשם "בלוגוספירה". הבלוג, המכיל מלבד מלל גם תמונות וסרטונים, הפך לדרך הנגישה והפשוטה ביותר לביטוי עצמי, להשפעה ולפרסום תוצרים והגיגים. הדברים מגיעים למספר רב מאוד של אנשים בתוך זמן קצר ואף זוכים למשוב מיידי. בלוגרים יכולים לדווח על אירועים חדשותיים בזמן אמת, בלי תיווך של כלי תקשורת ועורכים, לצרף קישורים לאתרים או לבלוגים רלוונטיים אחרים ולשתף את קוראיהם בדיונים ובהחלפת מידע. הבלוגים מאוד מגוונים מבחינת התכנים. יש שעוסקים בדיווחים על עולמו הפרטי של הבלוגר, אחרים מתמקדים בחדשות ובאקטואליה, בפוליטיקה, בטכנולוגיה, באמנות, בהורות, בסקס, ביחסים, בתחביבים, ובעצם בכל נושא שרק תעלו על דעתכם. גם תחום הבישול, שהולך וקונה אחיזה בכל מדיום אפשרי, מוצא ביטוי נרחב בבלוגים. הללו מציעים מתכונים כתובים, סרטוני הדרכה ותמונות של מנות, לצד סיפורים והרהורים סביב בישול וכמובן - תגובות גולשים שניסו ליישם את ההצעות. דפני פתיחה, בת 44, נשואה ואם לשלושה, היא בשלנית חובבת שחולקת את כשרונה בבלוג בשם "
מטבחונט
" בישרא-בלוג. במקצועה היא מנהלת חשבונות ומעולם לא למדה בישול, אבל ליבה תמיד היה במטבח. לפני כשנתיים נכנסה לפייסבוק וראתה כי טוב. "התחלתי לפרסם מתכונים לחברים שלי בפייסבוק", היא מספרת, "וראיתי שיש ביקוש ושמתחילים להכיר אותי. בהמשך, כדי לרכז הכול במקום אחד, החלטתי לפתוח בלוג". כטיפוס שאוהב לפנק היא חווה, לדבריה, סיפוק עצום מכך שאנשים מכינים את המאכלים שהיא עצמה הגתה ופיתחה ומכינה בבית לבני משפחתה. "יש המון תגובות ופרגונים. כשגולשת אומרת לי שהיא לא יודעת לבשל אבל המתכונים שלי ידידותיים, או כשמישהי אחרת אומרת לי שהיא פותחת כל יום את הבלוג כדי לראות אם יש מתכון חדש, זה גורם לי אושר". אבל לא רק סיפוק נפשי יש פה. הבלוג הוביל אותה גם לסוג של קריירה חדשה. "התחילו להכיר אותי אנשים מתעשיית הקולינריה, מזמינים אותי למפגשי בלוגרים במסעדות, כי הבלוגר הוא העיתונאי החדש, ואני מקבלת ארוחה כיד המלך כדי שאכתוב עליה בבלוג. אני מוזמנת להנחות סדנאות, משתתפת בתחרויות בישול, התארחתי בתוכנית טלוויזיה. זה לקח אותי למקומות שלא חשבתי שאגיע אליהם". "
ביסטייל
" הוא בלוג הבישול של מאיר בולקה, 44, בשלן חובב, ושל איה וינד, 29, צלמת אוכל. הם נפגשו לפני שנה וחצי והחליטו להקים בלוג משותף. הוא על המתכונים והתוכן הכתוב, והיא על הצילומים. בולקה הוא במקצועו איש אינטרנט, אך עוסק זה שנים בבישול ועבר קורסים בארץ ובחו"ל. "אני מפרסם מתכונים באינטרנט כבר הרבה שנים, אבל בבלוג יש חשיפה מצוינת. הוא מאפשר לנו לבטא את הכישורים שלנו, של איה כצלמת אוכל ושלי כבשלן. כיוון שבשנים האחרונות מילת המפתח היא 'לחלוק', פה אנחנו חולקים את מה שיש לנו עם כל מי שמעוניין, בלי דמי מנוי. המידע חופשי ופתוח לכול". בלוגרים הפכו לדבריו למעצבי טעם ודעת קהל. "החשיפה מדהימה, וזה גם מדיום מאוד דמוקרטי. אם נדבר על תחום הבישול, טוב שאנשים יידעו שיש עוד בשלנים חוץ מאהרוני וחיים כהן". אגב, גם בפני מאיר ואיה פתח הבלוג אפשרויות חדשות. "הוא אמנם לא מכניס כסף, אבל הוא כרטיס הביקור שלנו, וכיוון שהיום מכירים אותנו, אנחנו מקבלים הזמנות לפתח מתכונים כהצעות הגשה ליצרניות מזון, להקים אתרי אינטרנט בתחום הקולינריה ועוד".
רוצים בלוג משלכם? לפתיחת בלוג במוטק'ה:

בלוגים

עוד על אוכל ומתכונים:

שני מתכונים יפניים

ספר בישול חדש: משווייץ באהבה

יין אדום - מדריך למתעניינים

ספר בישול חדש: חגיגה ים תיכונית

ספר בישול חדש: אפרת מגישה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לקהילת אוכל, בישול ואפייה:

לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים

להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:

לחצו
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה