חזרה לקריירה שנייה

מחפשים עבודה? הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קוראת לכם

יוצאים לפנסיה מוקדמת אבל רוצים להמשיך לעבוד? מחפשים הכנסה נוספת? הלמ"ס מגייסת בימים אלה סוקרי שטח לאזור המרכז. "זו עבודה דינמית עם תוכן ותחושת שליחות". בשיתוף הלמ"ס
חני יודל 28/07/16
מחפשים עבודה? הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קוראת לכם
עבודה המאפשרת מפגש מרתק עם אנשים, גמישות ותנאים סוציאליים מלאים. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

בשיתוף הלמ"ס

 

כשחברת הסטארט-אפ שבה עבד איציק לייטר, 49, נסגרה לפני מספר שנים, הוא עמד בפני צומת מאתגר: חיפוש עבודה בגיל 40 פלוס אינו משימה פשוטה, גם כשלפניו עוד שנים רבות של יכולת להתפרנס ולתרום לחברה. בחיפושיו אחר עבודה חדשה וחישוב מסלול מחדש, הגיע לייטר לאתר שירות נציבות המדינה.

 

"ראיתי שמחפשים סוקרי שטח בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, וזה נשמע לי מעניין", הוא נזכר. "מדובר בעבודה דינמית הכוללת אינטראקציה עם אנשים, שמתקיימת בשעות אחר הצהריים ומאפשרת מרחב וגמישות בימים, ולכן מתאימה למי שמחפש עבודה נוספת, או עבודה אחרי פנסיה מוקדמת".

 

רובנו נתקלים בסקרי הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) באמצעי התקשורת, במסגרת ידיעות החושפות נתונים סטטיסטיים חשובים במגוון תחומים רחב הנוגעים לחברה בארץ, מכלכלה דרך חינוך ועד בריאות. בין היתר, מפרסמת הלמ"ס את מדד המחירים לצרכן, את נתוני השכר הממוצע במשק, נתונים על אודות הוצאות משקי בית והרגלי צריכה, סקרי עמדות ועוד.

 

עבודה עצמאית בשטח ותנאים סוציאליים מלאים

 

 

פוגשים אנשים מעניינים מכל הסוגים במהלך העבודה. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מקיימת סקרים באופן שוטף מאז הקמתה, זמן קצר לאחר קום המדינה. לטובת סקרי השטח העוסקים בסוגיות שונות של החברה הישראלית, מגייסת הלשכה סוקרי שטח בכל רחבי הארץ, ובימים אלה פועלת לגיוס סוקרים נוספים מאזור המרכז, לביצוע סקרים פנים מול פנים בבתי התושבים שנבחרו מבעוד מועד, בשעות אחר הצהריים והערב. "מדובר בעבודה עם חשיבות לאומית שכוללת מפגש עם אנשים, עבודה עצמאית בשטח בשכר יחסית גבוה, עם תנאים סוציאליים מלאים כגון הפרשות לפנסיה, ימי מחלה וחופשה והחזרי נסיעה", מוסרים בלמ"ס.

 

תהליך הקבלה לעבודה כולל שליחת פנייה מתאימה, קבלת זימון ליום מבחני התאמה, ולאחר מכן - מפגש בלמ"ס. לפני כל סקר חדש מתקיים קורס הדרכה ספציפי לאותו סקר, כאשר היציאה הראשונה של הסוקר לסקר חדש נערכת בליווי מלווה. "לא נזרקים למים בלי ליווי והדרכה", מסביר לייטר, שעבר את תהליך הקבלה ועובד כסוקר באזור השפלה מזה שנתיים וחצי.

 

 

העבודה מסייעת להבין לעומק תהליכים בחברה הישראלית

 

לאחר ההשתתפות מבינים הנסקרים את משמעות הסקרים ואת תרומתם לחייהם. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

 

"אנחנו כל הזמן נחשפים בתקשורת ללמ"ס ולנתונים שפרסמה, אבל מאז העבודה למדתי המון על פעילותה – פתאום ידעתי לקשר את הנתונים לחיי היומיום, ולהבין יותר לעומק את מה שאני קורא", אומר לייטר. "גם הנסקרים מבינים את החשיבות של הסקרים הללו לאחר שהם משתתפים בסקר, מבינים עבור מה הם משמשים וכיצד הם יכולים לשרת אותם בחייהם". כך למשל, מספר לייטר כי סקר בריאותי שערך, בנושא מצב הבריאות והתזונה הלאומי, גרם לנדגמים לחשוב על התזונה ועל אורח החיים שלהם ולהבין לעומק את חשיבות הנושא.

 

- מה אתה אוהב במיוחד בעבודה הזו?

"זו עבודה עם תוכן יצוק וחשיבות לאומית. אני מקבל סיפוק מעבודת השטח, שאני נמצא בתנועה ולא כבול למקום מסוים מול המחשב. במסגרת העבודה אני פוגש אנשים מכל הסוגים, למעשה את כל עם ישראל, ונחשף לדברים שאני פחות רואה בחיי היומיום, בתוך הקובייה היומיומית השגרתית. העבודה הזו עוזרת גם לקבל את השונה ואת האחר".

 

כשלייטר החל לעבוד כסוקר שטח בלמ"ס, הוא עבר תאונת דרכים שהצריכה ממנו תהליך שיקום. "הגמישות בעבודה עזרה לי מאד באותה תקופה ובתהליך השיקום האישי שעברתי", הוא מספר. "קיבלתי סביבה מאד תומכת ומחבקת, למרות שהייתי אז די חדש בעבודה. בלמ"ס אפשרו לי לעבוד בקצב שלי, עם המון סובלנות ואמפתיה, דבר שלא בטוח שבמגזר הפרטי הייתי מקבל".

 

 

"אם מישהו מתנגד, אני מזהה את סיבת ההתנגדות ופותר אותה"

 

 

רוב האנשים שמסרבים לשתף פעולה בפעם הראשונה יסכימו בפעם השנייה. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

 

טרם ההגעה של הסוקרים לבתי התושבים, מקבלים הנדגמים מכתב המסביר על הסקר העתיד להתקיים בביתם ועל חשיבותו. "לרוב מי שמקבל את המכתב מסכים להתראיין לסקר", אומר לייטר. "יש כאלה שגם מחכים לזה. אני תמיד מגיע עם המכתב בעצמי ומציג אותו בפני הנדגמים, למקרה שמישהו לא קיבל את המכתב, כמו גם תג סוקר מהלמ"ס ותעודה מזהה. כל נדגם שהשתתף בסקר מקבל בסופו גלוית תודה בחתימת הלמ"ס".

 

- איך מתמודדים עם מי שנבחר להשתתף בסקר אך מסרב לשתף פעולה?

"לקח לי זמן להבין כשכאשר מישהו מתנגד, זה לא אישי נגדי. יכול להיות שתפסתי אותו ביום לא טוב, או שיש לו התנגדות עקרונית להשתתף בסקרים. ברגע שמבינים ששום דבר לא אישי נגד הסוקר, הטיפול העיקרי בהתנגדות הוא קודם כל לזהות את סיבת ההתנגדות: אם האדם לא במצב הרוח המתאים, וזה בסדר כי כולנו בני אדם, אפשר לקבוע איתו ליום אחר.

 

"אם מדובר באדם שעקרונית מסרב להשתתף בסקרים, כאן נכנס ההסבר על החשיבות הלאומית בסקרי הלמ"ס, ועל השימוש שכולנו עושים בהם – אם לא ישירות דרך אתר הלמ"ס אז דרך הנתונים שמתפרסמים באמצעי התקשורת. רוב האנשים מסכימים לשתף פעולה כשבאים אליהם בפעם השנייה, אחרי שהבינו בדיוק במה מדובר וקיבלו גם עלון המסביר בין היתר על הסקר הספציפי. אני ממליץ לכל מי שאוהב אנשים, ומחפש עבודה דינמית עם תוכן ותחושת שליחות, לעבוד כסוקר בלמ"ס".

 

 

מעוניינים להצטרף? לפרטים נוספים לחצו כאן 

 

 [#noBanner]  

הנשים שפצחו בקריירה שנייה כנהגות אוטובוס

7 מיזמים שיעזרו לכם לחזור לשוק העבודה

8 טיפים למציאת עבודה בגיל 50 פלוס

להשתלב בשוק ההייטק אחרי גיל 60

ואיך מתלבשים לראיון עבודה?

עברתם את גיל 50? איך לכתוב קורות חיים אפקטיביים

 

הצטרפו לקהילת "הצעות עבודה" של מוטק'ה

תגובות  1  אהבו 

״׳תחושת שליחות״׳ השליחות היא לעזור לשילטון המסואב והמנגנון המתועב עוד יותר לעבוד על האזרחים תגידו אין לכם גבולות אתם שליחות..אימא״׳לה תיתביישו! ובטח התמורה הולמת על הראש ופוגעת בפנסייה  ...
״׳תחושת שליחות״׳

השליחות היא לעזור לשילטון המסואב

והמנגנון המתועב עוד יותר לעבוד על האזרחים

תגידו אין לכם גבולות אתם

שליחות..אימא״׳לה

תיתביישו!

ובטח התמורה הולמת על הראש ופוגעת בפנסייה

 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בקריירה שנייה

איך לוודא שיראו את קורות החיים שלכם

למעלה
חזרה