מתכון: גבינת קשיו

כמה דברים שאולי לא ידעתם על אגוז הקשיו: הוא בכלל לא אגוז אלא עוקץ של פרי, הוא ברזילאי ושמו במקור קאז'ו והוא קרוב משפחה של הפיסטוק (בוטנה).
אגוז או לא, בגרסתו המומלחת הקשיו הוא רכיב חובה בכל תערובת פיצוחים שמכבדת את עצמה, אך מתחסל ביעילות מול הטלוויזיה גם בלי השקדים והפיסטוקים. לא שמומלץ להרבות בפיצוחים שנקלו והומלחו, אבל על התענוג שבאכילתם אין עוררין.
במקרה של הקשיו, גם כשהוא משווק בגרסה ה"טבעית" והמועדפת מבחינה בריאותית, הוא נמצא אחרי תהליך הכרחי ומורכב של חימום והסרת הקליפה המכילה חומרים רעילים. זו, אגב, הסיבה למחירו הגבוה.
ה"אגוז" המעוקל דמוי הכליה מוסר תחילה מפימתו של פרי דמוי אגס, הצומח על עץ טרופי בעל עלים גדולים ובשרניים. מוצאו של העץ בצפון ברזיל, משם הביאו אותו הכובשים הפורטוגזים למושבותיהם האחרות באפריקה ובדרום-מזרח אסיה, בתחילה כדי למנוע סחף של אדמות ואחר כך כדי לשווק את עוקצי הפרי המתקתקים ובעלי המרקם הרך והעשיר.
כיום מגדלים מטעי קשיו ב-32 מדינות בעלות אקלים טרופי. גם הפירות עצמם, המכונים "תפוחי קשיו", אכילים, ובברזיל, הודו ותאילנד מאוד מחבבים את המיץ הנסחט מהם. לפרי ערך תזונתי גבוה, אך בעייתו היא חוסר עמידות ונטייה לתסוס יממה לאחר הקטיף, ולכן הוא אינו מיוצא ורוב הפירות מושלכים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אגוז הקשיו מכיל לא מעט קלוריות (553 ל-100 גרם) בשל תכולת השמן הגבוהה שבו, אבל 82 אחוז ממנה מורכב מחומצות שומן חד בלתי רוויות, המורידות את רמת הכולסטרול הרע ושומני הדם וטובות ללב. יש בו גם חומצה אנקרדית, שהיא אנטי חיידקית וטובה נגד מחלות דלקתיות ובעיות במערכת העיכול, וחומצה אמינית המגבירה את האון הגברי, הוא עשיר בחלבונים ונטול כולסטרול ומכיל מינרלים כמו אשלגן, זרחן, מגנזיום, סידן וברזל ושישה ויטמינים מקבוצת B.
כחטיף, הקשיו כאמור במיטבו כשהוא קלוי ומומלח. כדי לצרוך אותו בצורה הטבעית אפשר להכין ממנו ממרחים, ועבור קהילת הטבעונים המתרחבת, קשיו הוא חומר גלם נפלא להכנת גבינות מן הצומח. המרקם העשיר, הצבע הלבן ובמפתיע גם הטעם (תלוי בתיבול) מאוד מזכירים את הדבר האמיתי והולכים מצוין על טוסט או בתוך כריך. וגם ההכנה פשוטה ביותר.
גבינת קשיו
המצרכים:
1 וחצי כוסות אגוזי קשיו לא מומלחים, שהושרו במים פושרים למשך עשר שעות
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מכניסים את החומרים למעבד מזון ומרסקים היטב, תוך הוספת מעט ממי השרייה של הקשיו, עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים את הטעמים. ניתן ליצור גבינות בטעמים ובתוספות שונות על ידי הוספת עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, זיתים, פלפלים חריפים וכד'.
עוד על אוכל ומתכונים:
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
זה ממרח קשיו!!! למה לקרוא לזה גבינה?
נירה מור-כבר בתחילת הפוסט,עדי כץ מציינת שניתן להכין מהקשיו הטעים תחליפים טבעוניים מוצלחים במיוחד.אז התחילף הזה מזכיר לרבים גבינה.
אם מפריע לך שלממרח הזה קוראים גבינה,צריך להפריע לך גם שלגבינ...נירה מור-כבר בתחילת הפוסט,עדי כץ מציינת שניתן להכין מהקשיו הטעים תחליפים טבעוניים מוצלחים במיוחד.אז התחילף הזה מזכיר לרבים גבינה.
אם מפריע לך שלממרח הזה קוראים גבינה,צריך להפריע לך גם שלגבינה לא קוראים ממרח חלב.זה מה שהיא,הגבינה הרכה,ממרח מחלב.
נירה,זה באמת באמת טעים.אני נוהגת להוסיף,בזמן ההכנה,פטרוזיליה או שמיר.
כל כך קל להכין,כזה טעים.גם הקשיו הכי פחות שמן מבין האגוזים.