מתכון: עוגיות טחינה נימוחות

צילומים: Shutterstock
רבים מאיתנו פגשו את הטחינה לראשונה לפני כמה עשורים, בדמות אותו מטבל לבן ודליל מדי, שמרטיב את מנת הפלאפל וטורח לדלוף מתחתית הפיתה. אבל גרגירי שומשום רבים נטחנו מאז, והיום אנחנו יכולים לקבל גרסה בריאה בהרבה שלה, בצורתה הגולמית ורצוי המלאה.
עיקר קסמה של הטחינה הוא ברב התחומיות שלה. מרוטב נפלא לסלט ירקות או לחציל קלוי ועד למרכיב מרכזי בחומוס ובחלבה.
חסידי הדביק-דביק הזה אוכלים אותה בצורה הגולמית, מרוחה על פרוסת לחם או על טוסט, ובמטבח הטבעוני היא משמשת כחומר הדבקה במאפים במקום ביצים (על כל ביצה, שתי כפות טחינה גולמית). אפשר לבשל איתה ואפילו להקרים איתה מרקים, וכמובן לדלל אותה במים לממרח הטחינה המוכר, עם תוספות כיד הדמיון.
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....