מתכונים בריאים לסעודה מפסקת
יועצי תזונה ממליצים להתחיל להתכונן לצום יום וחצי לפני הצום עצמו, כדי לא להעביר את הגוף טראומה של הפסקת מזון ונוזלים בפתאומיות, ולהכין אוכל בריא ומשביע לסעודה המפסקת. להלן מספר מתכונים שיעזרו לנו לעבור את הצום בשלום.
עדי יהלום
08/10/08

[u]
קונסומה בקר עם קניידלעך גזר וכרישה
[/u] כמות המנות: 8 (באדיבות מסעדת "שיזן-בר") [u]חומרים[/u] 500 גר' צוואר/ כתף בקר נקי משומן 500 גר' זנב בקר נקי משומן 500 גר' עצמות בקר נקי משומן 2 עצמות מעופות או 300 גר' כנפיים עוף 5 ליטר מים 2 גזרים ½ בצל 2 ציפורן 2 שיני שום 1 לפת עלי דפנה טימין 1 כרישה 1 עגבניה נקייה מתוכן מלח ופלפל לפי הטעם [u]מצרכים לקניידלעך:[/u] 1 כוס קמח מצה 1.5 כוס מים 2 ביצים כף שמן מעט מלח ופלפל לפי הטעם. [u]אופן ההכנה[/u] - מנקים את הבשר על ידי כך שמרתיחים מים קרים, שוטפים את העצמות וממלאים סיר מחדש ב-5 ליטר מים ומרתיחים עם הבשר והעצמות. - נועצים בבצל את הציפורן וחורכים מעט מעל הגז את בסיס הבצל בכדי לשחרר טעמים. - חוצים את העגבניות, הלפת, הכרישה והגזר. - מכניסים את הירקות, את הטימין והשום עם מעט מלח גס וגריגרי פלפל שחור למי הבשר, ומרתיחים במשך 4 שעות מקררים היטב, מגרדים את שכבת השומן ומסננים. [u]הכנת הקניידלעך[/u]: מערבבים את המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה ומצננים למשך חצי שעה במקרר. את העיסה שהתקבלה מגלגלים לכדורים קטנים ומניחים אותם בסיר גדול (נפרד) ממולא במים רתוחים עם כף שמן, מלח ופלפל לפי הטעם, למשך 20 דקות. [u]תוספת למרק[/u]: 2 גזר, 2 כרישה - חותכים דק מאוד ומוסיפים לפני ההגשה לכל צלחת.

[u]
ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון
[/u] המנות: 4 (באדיבות יד מרדכי) [u]חומרים [/u] 1 ק"ג דלורית ודלעת 4 בטטות 700 גרם שוקי עוף 2 גזרים גדולים ¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן 1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה) ¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו 1 כפית קינמון ½ כפית כמון 2 כפות סוכר חום מלח, פלפל [u]אופן ההכנה[/u] 1. מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר. 2. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר. 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

[u]
מוס סימפוניה ואגסים
[/u] כמות המנות: 4 (באדיבות מחלבות שטראוס) [u]חומרים [/u] 4 אגסים חתוכים לרבעים ללא החרצנים 2 כוסות יין לבן כף סוכר 1 סימפוניה טבעית 5% או 3% 2 שמנת מתוקה 100 גרם אבקת סוכר. [u]אופן ההכנה [/u] 1. מבשלים בסיר את האגסים, את היין וכף סוכר למשך 10 דקות. 2. מוציאים את האגסים ומניחים בצד. 3. מערבבים בקערה סימפוניה ואבקת סוכר. 4. בקערה נוספת מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. 5. מניחים בכל כוס קינוח 2 רבעי אגס ומעל שופכים את המוס, מקררים כשעתיים ומגישים.
קונסומה בקר עם קניידלעך גזר וכרישה
[/u] כמות המנות: 8 (באדיבות מסעדת "שיזן-בר") [u]חומרים[/u] 500 גר' צוואר/ כתף בקר נקי משומן 500 גר' זנב בקר נקי משומן 500 גר' עצמות בקר נקי משומן 2 עצמות מעופות או 300 גר' כנפיים עוף 5 ליטר מים 2 גזרים ½ בצל 2 ציפורן 2 שיני שום 1 לפת עלי דפנה טימין 1 כרישה 1 עגבניה נקייה מתוכן מלח ופלפל לפי הטעם [u]מצרכים לקניידלעך:[/u] 1 כוס קמח מצה 1.5 כוס מים 2 ביצים כף שמן מעט מלח ופלפל לפי הטעם. [u]אופן ההכנה[/u] - מנקים את הבשר על ידי כך שמרתיחים מים קרים, שוטפים את העצמות וממלאים סיר מחדש ב-5 ליטר מים ומרתיחים עם הבשר והעצמות. - נועצים בבצל את הציפורן וחורכים מעט מעל הגז את בסיס הבצל בכדי לשחרר טעמים. - חוצים את העגבניות, הלפת, הכרישה והגזר. - מכניסים את הירקות, את הטימין והשום עם מעט מלח גס וגריגרי פלפל שחור למי הבשר, ומרתיחים במשך 4 שעות מקררים היטב, מגרדים את שכבת השומן ומסננים. [u]הכנת הקניידלעך[/u]: מערבבים את המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה ומצננים למשך חצי שעה במקרר. את העיסה שהתקבלה מגלגלים לכדורים קטנים ומניחים אותם בסיר גדול (נפרד) ממולא במים רתוחים עם כף שמן, מלח ופלפל לפי הטעם, למשך 20 דקות. [u]תוספת למרק[/u]: 2 גזר, 2 כרישה - חותכים דק מאוד ומוסיפים לפני ההגשה לכל צלחת.

ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון
[/u] המנות: 4 (באדיבות יד מרדכי) [u]חומרים [/u] 1 ק"ג דלורית ודלעת 4 בטטות 700 גרם שוקי עוף 2 גזרים גדולים ¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן 1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה) ¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו 1 כפית קינמון ½ כפית כמון 2 כפות סוכר חום מלח, פלפל [u]אופן ההכנה[/u] 1. מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר. 2. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר. 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

מוס סימפוניה ואגסים
[/u] כמות המנות: 4 (באדיבות מחלבות שטראוס) [u]חומרים [/u] 4 אגסים חתוכים לרבעים ללא החרצנים 2 כוסות יין לבן כף סוכר 1 סימפוניה טבעית 5% או 3% 2 שמנת מתוקה 100 גרם אבקת סוכר. [u]אופן ההכנה [/u] 1. מבשלים בסיר את האגסים, את היין וכף סוכר למשך 10 דקות. 2. מוציאים את האגסים ומניחים בצד. 3. מערבבים בקערה סימפוניה ואבקת סוכר. 4. בקערה נוספת מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. 5. מניחים בכל כוס קינוח 2 רבעי אגס ומעל שופכים את המוס, מקררים כשעתיים ומגישים.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות