חזרה למגזין אוכל

מתכונים בריאים על בסיס מיונז דל-שומן

לרגל השקת מיוקל 5% שמן זית, ערכה חברת "תלמה" תחרות בה העלו גולשים מאות מתכונים מקוריים המשלבים מאכלים על בסיס המיונז הדיאטטי החדש.
עדי יהלום 24/01/08
מתכונים בריאים על בסיס מיונז דל-שומן
תחרות המתכונים נערכה במסגרת פעילות אינטרנטית תחת הקונספט "יותר טעים והרבה פחות משמין". המנצחים הם 4 המתכונים הבאים: "עוף במעטה פריך" של תמיר דמיאן, "פשטידת כרובית" של דלית זכותא, "סלמון ברוטב מיוקל וחרדל" של שרון אלמוג ו"תפוחי אדמה ברוטב מיוקל עם שום" של יניב ברנס. [u]
עוף במעטה פריך
[/u] [u]מרכיבים:[/u] מיוקל 5% שמן זית 12 ירכיים או 12 כרעיים או 12 שוקיים 1 כפית דבש ½ כף קמח תפוחי אדמה 8 כפות קמח מצה 1 כף אבקת מרק בצל ¾ כפית פפריקה מתוקה ¼ כפית פפריקה חריפה ? לא הכרחי 1 כפית גבישי שום [u]אופן ההכנה:[/u] מערבבים את המיונז עם הדבש ומורחים את כל חלקי העוף מכינים תערובת מכל החומרים היבשים ומניחים בצלחת גדולה טובלים את נתחי העוף בצלחת הפירורים, משני הצדדים, כך שיכוסה כולו היטב מניחים נייר אפיה על מגש התנור מסדרים את חלקי העוף על המגש אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בערך שעה או עד שמעטה העוף מזהיב. המעטפת יוצאת פריכה ומלאת טעם, והעוף בפנים נשאר עסיסי ורך. [u]אופציה[/u]: ניתן לטגן את חלקי העוף בשמן לפני האפייה להשחמת העוף [u]
פשטידת כרובית
[/u] [u]מרכיבים[/u]: 2 ראשי כרובית בינונים מופרדים לפרחים שטופים היטב ¾ כוס מיוקל 5% שמן זית 4 ביצים מס' 1 מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט (1/8 כפית) 1 שן שום קצוצה עירית קצוצה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת [u]אופן ההכנה:[/u] לבשל את פרחי הכרובית במי מלח כ- 10 דקות ולסנן להעביר לתבנית אלומיניום חד פעמית מלבנית לסדר את פרחי הכרובית בצורה יפה לערבב היטב במטרפה מיוקל 5% שמן זית, ביצים, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ליצוק את התערובת על פרחי הכרובית ולפזר מעל גבינה צהובה מגוררת אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות כ- 30 דקות או עד שהפשטידה מקבלת גוון חום זהוב.


[u]
סלמון ברוטב מיוקל וחרדל
[/u] [u]מרכיבים:[/u] חבילת סלומון פרוס 2 כפיות אבקת מרק פרווה בטעם עוף של קנור ½ כפית מיוקל 5% שמן זית ½ כף חרדל [u]אופן ההכנה:[/u] מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית ואופים בחום בינוני למשך 20 דקות. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים על הדגים. אופים 5 דקות נוספות. [u]אופציה[/u]: ניתן להכין כמות כפולה של רוטב ולמזוג את חציו על הדג המוכן בסיום האפייה. [u]
תפוחי אדמה ברוטב מיוקל עם שום
[/u] [u]מרכיבים:[/u] 5-6 תפוחי אדמה 3 כפות מיוקל 5% שמן זית שן שום כתושה 1 כפית קארי מעט פפריקה [u]אופן ההכנה:[/u] מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בקערה מערבבים מיוקל 5% שמן זית, שום כתוש, קארי ומעט פפריקה אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 20 דקות לאחר 20 דקות של אפיה מוזגים את הרוטב ואופים 10 דקות נוספות


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה