נחתם הסכם להוזלת החלב ומוצריו
צילום: Shutterstock
שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, ושרת החקלאות, אורית נוקד, חתמו על הסכם עקרונות עם הרפתנים להפחתת מחיר המטרה ולפתיחה מידתית של משק החלב לייבוא במטרה להוזיל את מחירי מוצרי החלב לצרכן הסופי. הסכם זה נחתם בהמשך להמלצות הוועדה לשינוי כלכלי חברתי להקלת הנטל הכלכלי המוטל על אזרחי מדינת ישראל ולהמלצות הוועדה לבחינת מחירי המזון ובהתאם להסכם העקרונות שגובש על ידי משרד ראש הממשלה, משרד האוצר, משרד החקלאות, מועצת החלב והתאחדות מגדלי הבקר.
ההסכמות גובשו לאחר שנשקלו מכלול הנושאים הנלווים להפחתת המכסים, כגון: תועלות חיצוניות בתחום החקלאות, שיקולי סחר חוץ ושיקולי תעסוקה בפריפריה ופיתוח הענפים המקומיים, יחד עם שיקולי יוקר מחירי המזון בישראל. הסכם העקרונות יובא היום, יום ראשון, לאישור הממשלה, ולאחר מכן יועבר לאישור מועצת החלב ומועצת התאחדות מגדלי הבקר.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
מטרת הסכם העקרונות הינה להפחית את מחיר החלב ומוצריו לצרכנים, ולפתח ולייעל את ענף הרפת. תהליך ההתייעלות הוגדר בין השנים 2013 - 2016. ההתייעלות בענף תבוצע באמצעות תוכנית פרישה מרצון שתוצע לבעלי הרפתות הקטנות והגדלת הרפתות שיישארו בענף. התייעלות הענף תוביל בהכרח, על פי הודעת המשרדים, לירידת העלות הממוצעת לייצור חלב.
בתקופת ההתייעלות המואצת, בין השנים 2013-2016, תתמוך המדינה בהעברת מכסות ייצור מיצרנים שירצו בכך. בנוסף, יופחתו מכסים באופן משמעותי כבר בשנת 2012. כמו כן, מחודש ינואר 2013 ייפתחו מכסות נוספות ליבוא מוצרי חלב במכס מופחת בשיעור 20%, על מנת לאפשר יבוא של מוצרי חלב בהקדם. הפחתת המכס ביבוא גבינות טריות תשלים את מהלך הפחתת המכס על גבינות קשות וגבינות לבנות למריחה בעלות אורך חיי מדף ארוכים, וכאלה שניתן לייבאן קפואות ולהפשירן סמוך להפצתן. הפחתת המכסים תאפשר חשיפת המשק המקומי לייבוא של מוצרי חלב שונים לרבות גבינות טריות מחלב בקר וצאן, חמאה שולחנית, שמנת לבישול, קצפת, מוצרי חלב מעובה, סוגים שונים של יוגורט ועוד.
לפורום כלכלה, שוק ההון, יעוץ, פנסיה וגמל לחצו
כשאומרים "משכנתא", האסוציאציה הראשונית היא הלוואה לצורך קניית דירה, שלרוב מלווה...
בגיל הבוגר לרבים מאיתנו יש סוג כזה או אחר של חיסכון - בין אם מדובר בחיסכון של שנים, ובין אם...
עם הפרישה ממקום העבודה, רבים מוצאים את עצמם עם סכום כסף לא מבוטל ביד: יש מי שמחליטים...