חזרה למגזין אוכל

סופגניות ביתיות ב-5 דקות

היום אפשר למצוא סופגניות בשלל מילויים וציפויים מטורפים, אבל אין על סופגניית ריבה קלאסית, עסיסית ושמנמנה. מתכון להכנת סופגניות ביתיות וסופר טעימות, בכלום עבודה ובכלום זמן
עדי כץ 16/12/24
סופגניות ביתיות ב-5 דקות
הידעתם? הישראלי הממוצע יאכל בחג בין 3-5 סופגניות. צילום: Shutterstock

 

לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים מטורפים וצבעוניים קורצות מהוויטרינות של חנויות המאפה, הקונדיטוריות ומדוכני המרכולים. 

גם מי שגייס שפע של כוח רצון והצליח להתעלם מאלה, יתקשה לסרב לסופגנייה המסורתית, זו עם הריבה האדומה, שהתגלגלה לידיו במסיבת החנוכה של הנכדים בגן או בטקס הדלקת נרות במקום העבודה.

 

350 קלוריות בסופגנייה בינונית (אבל מי סופר)

 

בריא זה לא, אבל היי, חנוכה יש רק פעם בשנה. צילום: Shutterstock

 

בשום מקום לא מוזכרת אמנם מצווה של אכילת סופגנייה בחנוכה, אבל לסופגנייה עצמה, אותו כדור בצק שמרים תפוח שהוטל לסיר שמן רותח, יש שורשים עתיקים. כבר במשנה מופיע ה"סופגן", ששמו בא להעיד על כישוריו בספיגת שמן הטיגון. לסופגנייה יש גם מקבילות במטבחים אחרים, כמו הדונאט האמריקאי, הספינג' הצפון אפריקני, הברלינר הגרמני, הפונצ'אק הסלאבי והקרוף הסלובני.

אז כן, הן טעימות, מתוקות, רכות ומפנקות, אבל קשה להמליץ על אכילת סופגניות בהקשר של בריאות או דיאטה. בסופגנייה בינונית יש לפחות 350 קלוריות, והיא מכילה, מלבד השמן, גם קמח לבן ושפע סוכר וריבה. וזה בהנחה שלא הלכתם על סופגניית שוקולד, ריבת חלב או שלל מילויי הקרמים המוצעים היום בשוק.

ובכל זאת, חנוכה יש רק פעם בשנה, מצווה (גם אם לא כזו שכתובה בשום מקום) היא מצווה, ואנחנו כאן כדי לפרגן לכם מתכון שווה לסופגניות ביתיות טעימות ונימוחות, ואפילו לא כאלה שמזיקות לדיאטה, בכלום עבודה ובכלום זמן:

 

סופגניות ביתיות בקלי קלות:

 

צילום: Shutterstock

 

המרכיבים:

 

1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם

4 ביצים

גביע שמנת חמוצה

2 כוסות קמח

1/2 חבילת אבקה אפייה

3 כפות סוכר

שמן קנולה לטיגון

אבקת סוכר

 

ההכנה:

 

1. מערבבים היטב את כל החומרים למעט השמן ואבקת הסוכר בקערה רחבה, עד לקבלת תערובת אחידה.

 

2. מחממים שמן עמוק בסיר רחב או במחבת עמוקה, עד שמעט מהתערובת הנזרקת לשמן מעלה בועות.

 

3. בעזרת שתי כפות גדולות יוצקים כדורים מהתערובת לתוך השמן, ומטגנים בכל פעם 5-6 סופגניות עד שהן מזהיבות מכל צד.

 

* חשוב שהשמן לא יתחמם מדי כדי שהסופגניות לא יישרפו לפני שהחלק הפנימי מוכן, לכן כדאי מדי פעם להנמיך את האש.

 

4. מעבירים לנייר סופג, מפזרים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.

 

* אפשר למלא בריבה או לקשט מלמעלה בכל קרם אחר.

 

המתכון באדיבות השפית אביגיל מייזליק

 

יש גם סופגנייה תאילנדית ולביבה בניחוח אסיה

 

לביבות חנוכה: הגרסה הבשרית

 

אלף חנוכיות לי יש: הצצה לעולמם של אספני חנוכיות

 

האמן שמייצר סביבונים כל השנה

 

5 טיפים להכנת סופגניות מוצלחות

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה