חזרה למגזין אוכל

סלט ירקות שורש אסיאתי

ערכם התזונתי וטעמיהם של ירקות השורש מאפשרים לשלב אותם במגוון מאכלים. והכי כדאי להכין מהם סלט טרי, רענן ועשיר בטעמים
עדי כץ 26/05/14
סלט ירקות שורש אסיאתי

צילומים: Shutterstock  

 

בעבר הם נחשבו למזון עניים, אבל ירקות השורש פינו זה מכבר נתיב למרכז הזירה הקולינרית והם מופיעים יחדיו במתכוני מרקים, תבשילי קדרה, פשטידות, לביבות, מחיות וסלטים, ואפילו כחטיפי צ'יפס בריאותיים. השורשים נחשבים מסורתית לירקות חורף, אבל אפשר להשיג אותם כל השנה וכדאי לשלבם בתפריט.


חלק מהם (גזר, קולרבי, צנון, בצל) אפשר לאכול חיים, אחרים (תפוחי אדמה, בטטות) זקוקים לבישול וכמה מהם (לפת, סלק) אפשר גם להחמיץ. על פי הרפואה הסינית, השורשים אוצרים בתוכם את אנרגיית האדמה שבה התפתחו ולכן מחזקים את האיברים בגוף הקשורים לאלמנט האדמה, הקיבה והטחול. ואכן, כמחסן האנרגיה של הצמח, ירקות השורש חייבים להכיל חומרים מזינים רבים.

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה