חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: ארז קומרובסקי מבשל ואופה

"מבשל ואופה" של השף ארז קומרובסקי הוא אוסף מתכונים שפיתח בסדנאות הבישול והאפייה שלו. מירוקים וירקות עד טלאים ותרנגולות. ראיון ומתכון
אורית הראל 06/04/11
ספר בישול חדש: ארז קומרובסקי מבשל ואופה

בשנים האחרונות הצליח ארז קומרובסקי, השף שהיה הכי מזוהה עם לחם (לחם ארז), להפוך לאביר הגליל, לא רק במובן הגיאוגרפי אלא הרבה מעבר לכך, בהקשר של בישול גלילי. לא מזמן אף הוציא תחת ידיו סדרת מוצרים קפואים ברוח הבישול הגלילי שלו. סיבה אחת לזיהוי הזה של קומרובסקי, שעבר לגור במצפה מתת שבגליל, הן סדנאות הבישול והאפייה שהוא מקיים במקום בשנתיים האחרונות. ספר הבישול החדש שלו, החמישי במספר, "מבשל ואופה", הוא אוסף של מתכונים שאותם פיתח במסגרת הסדנאות הללו. מדובר בספר אלבומי, מעוטר בצילומים מרהיבים (של ארז בן-שחר), ספר מוקפד מאוד שכיף לעיין ולעלעל בו, ש"פותח את הראש" כהגדרת המחבר, כי הוא מלא במתכונים שיש בהם שילובים לא שגרתיים, שונים ומקוריים, בהתאם לגישה שקומרובסקי מצהיר עליה בהקדמה, שבישול הוא "שמחת הגילוי של טעמים חדשים". עוד כותב קומרובסקי בהקדמה כי מדובר ב"בישול פשוט, קצר תהליכים ומהיר ברוב המקרים", וכי לנוחות הקורא ה"אורבני", כלומר זה שאין לו בוסתן גלילי צמוד לבית (או אפילו אדנית), לא כלל בספר מתכונים המצריכים עשבים אקזוטיים. מה שלא אומר שאין בספר הסברים מדויקים ומוקפדים הן לגבי מצרכים והן לגבי שיטות הטיפול וההכנה של המתכונים. "פיתחתי את המתכונים שבספר מול האנשים שהשתתפו בסדנאות ומתוך החוויה המשותפת איתם" מסביר קומרובסקי. "לכן יש בספר גם מתכונים פשוטים להכנה - כ-50 אחוז מהספר מוקדשים למתכוני ירקות שמאוד פשוט להכין, וגם טירון לכאורה יכול לבצע בקלות יתרה, ויש גם מתכונים למיטיבי לכת, שבשבילם יש מתכונים עם צירופים מעניינים, כי לא עניין אותי לעשות דברים רגילים. אני מסביר בספר מושגי יסוד, גם דברים שהם לכאורה בסיסיים, כדי שכל אחד יוכל לעשות ולהצליח. אחד הדברים הכי מבאסים בספרי בישול הוא כשמופיעים בהם דברים בסיסיים שלא יודעים איך להכין. "היה לי חשוב שהספר יהיה פרקטי. אני רציונלי. אני יודע שאנשים יעשו קיצורי דרך אבל כשאני מלמד - אני מלמד את האופטימום. אני מלמד לפי הרף הגבוה. לכן הספר מתאים גם ל'פוד?יז', ולבשלנים שזמנם בידם. בסדנאות שלי השתתפו המון אנשים יותר מבוגרים, כאלה שיצאו לפנסיה ויש להם זמן והם גילו את הבישול והאפייה כתחביב, אנשים שלא ממהרים ורוצים להבין. מבחינה זו, זהו ספר שחוזר לבישול אמיתי טוב, פשוט ואיכותי". הספר מחולק לארבעה שערים שכל אחד מהם מחולק לפרקים. השער הראשון, "ירוקים וירקות", מחולק לפרקים לפי עונות השנה, שכל אחד מהם כולל מתכונים מסוגים שונים (סלטים, מרקים, תבשילי ירקות) ולסיום מדריך המגדיר עשבי תיבול ועלים ירוקים. "זה מחולק ככה משום שירקות הם הדבר הכי עונתי שיש", מסביר קומרובסקי, "ולכן חילקתי לפי העונות, כי זה הכי טבעי והכי נוח. כל פרק של כל עונה מקבץ את הדברים שאפשר לעשות בה, שאפשר לעשות עכשיו. כמי שמגדל ירקות למדתי את היופי של מה שיש, מה שעונתי". במסגרת זו, כאמור, קומרובסקי מציע שילובים וטעמים חדשים כמו פירה מזלג של לבבות ארטישוק ופיסטוקים או חצילים קלויים בסירופ רימונים, שזה מתכון בהשראה קווקזית.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה