ספר בישול חדש: חגיגה ים תיכונית

השף אבנר לסקין מספר בפתח ספר הבישול החדש שלו, "חגיגה ים תיכונית", על חיבתו מגיל צעיר למטבח הים תיכוני. לסקין, מומחה ללחם שלמד אפייה וקונדיטוריה בצרפת, גדל בנהריה על ירקות ופירות טריים, מוצרי חלב מהמחלבה הסמוכה (שטראוס) ודגים מהים. בגיל שש, הוא מעיד על עצמו, כבר היה "מומחה לדיג בורי בחוף נהריה. בגיל 16 הייתי תופס דגים בצלילה חופשית בראש הנקרה". בגיל 23 פתח את המסעדה הראשונה שלו, "ביקס במרינה" (בתל אביב) שהייתה, איך לא, מסעדת דגים. גם בספר החדש יש פרק המוקדש לדגים, אבל הם ממש לא לבד כאן.
לסקין, שכאמור למד אפייה בצרפת, מספר גם כי הרבה לטייל וללמוד על אמנויות הבישול והאפייה בשלל מקומות במדינות הים התיכון - איטליה, צרפת, פורטוגל וספרד. הלמידה וההתמחות, לצד השורשים מהבית, הפכו אותו לשף שגם מבין ויודע וגם אוהב את הבישול הים תיכוני. בספר הוא מסביר ומחלק את
המטבח הזה לשלושה אזורים קולינריים עיקריים, שיש ביניהם הבדלים בדגשים, בטכניקות הבישול, במלווי הארוחה ובמרכיבים מרכזיים: צפון אפריקה, האגן המזרחי ודרום אירופה.
לסקין מעיד על עצמו שכשף בן האזור הוא מרבה להשתמש בשמן זית ובזיתים (אכן, עיון במתכונים מאשש זאת) וכן בעשבי תיבול, שהוא מגדל בעצמו (את הזיתים מהעץ שבגינת ביתו הוא גם כובש בעצמו). טוב, לא כל אחד מאיתנו יכול לגדל את כל אלה בעצמו, אבל אפשר למצוא הכול באיכויות טובות בשווקים ובחנויות מתמחות. לצורך סיבוב הצטיידות שכזה מסייע הפרק הראשון שבספר, "כדאי שיהיה בבית", שבו מסביר לסקין מה חשוב שיהיה במזווה בבואנו להתקין ארוחה ים תיכונית, איך להבדיל בין מוצרים וכיצד לשדרג או להכין מרכיבים כמו שמנים מתובלים, צירים, רטבים וממרחים.4. מסירים את המכסה, שוברים את הביצים ומניחים על התערובת זו על יד זו. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה 20 דקות נוספות.
5. מפוררים מעל המנה את גבינת הפטה ומגישים מיד.
6. ניתן להכין את הרוטב עד יומיים מראש ולשמור בקירור. לפני ההגשה יש לחמם את הרוטב ולבשל בתוכו את הביצים.
"חגיגה ים תיכונית", מאת אבנר לסקין. עורכת אחראית: רחל פן; ייעוץ קולינרי: תמר זכות; עריכה קולינרית: טל אניב ברגמן; עריכה לשונית: יעל לקסמן; עיצוב ועימוד: סטודיו מיכל ודקל. צילומים: דניה ויינר, חיים יוסף, אילן פן. כשר. 176 עמודים, פן הוצאה לאור, ידיעות ספרים
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...