חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: מישהו לבשל איתו

צחי בוקששתר תרגם את תוכנית הטלוויזיה שלו "מישהו לבשל איתו" לספר בישול באותו שם ועם אותם עקרונות: מנות מהירות, מנות מורכבות ומנות מושחתות
אורית הראל 02/04/12
ספר בישול חדש: מישהו לבשל איתו

השף צחי בוקששתר מתרגם עוד תוכנית בישול טלוויזיונית שלו, "מישהו לבשל איתו" (שודרה ברשת, ערוץ 2), לספר בישול שנושא את אותו השם וגובש, כפי שהוא מספר בהקדמה, לפי אותם עקרונות שהנחו אותו בבניית הקונספט לתוכנית. בתוכנית הטלוויזיה הרעיון היה להכין "מנה ראשונה ממספר קטן של מצרכים מעולים, מנה עיקרית מושקעת וקינוח מוקצן ללא רסן". התוצאה, מספר בוקששתר בהקדמה לספר, הייתה שילוב של מתכונים מסורתיים ומומצאים, מתכוני בריאות ומתכוני שחיתות ושילובים של טעמים מכל המטבחים שעל פני הגלובוס בערך.


כשהחליט לעשות מכל זה ספר, כי כמו שהוא כותב, "לטעמי, אין כמו ספר. גם בבישול. ממששים אותו, מרבבים את הדפים, מקפלים אוזן כדי לסמן מתכון מעניין", חשש שלא יצליח ללכוד כהלכה בכתב (ובצילומי סטילס נלווים) את כל העולמות השונים שביקרו במטבח התוכנית. אבל כשהתחיל - יחד עם צוותו - לבחור, לבשל מחדש, לטעום ולנשנש, הבין שהחששות היו לשווא. מסקנתו: "כל אחד ימצא כאן מועמדים בטוחים לרשימת מאכלי הדגל של ביתו".

בוקשששתר הבשלן הטלוויזיוני הוא בעל סגנון ייחודי, ממוקם באזורי טבעיות סחבקית פינת נונשלנטיות שלא עושה מעצמה עניין. משהו מהגישה הזו, שמתייחסת לאוכל ולבישול בהנאה ובכיף נטולי פוזה ופומפוזיות, יש גם בהערות הפותחות המלוות את מתכוני הספר.

כך למשל הוא כותב בפתח המתכון לקוקטייל פסיפלורה והדרים: "בהתחלה הוא היה גדר מטפסת שגדלה מהר, ואז גילינו את הפרי. בשנות ה-90 המאסנו על עצמנו את הפסיפלורה על ידי שימוש יתר. ואז, אחרי שהפרי כבר הפך למלבי, לשמפו ולקרם רגליים, הפסיקו מקומות עדכניים להשתמש בו עד שכמעט שכחנו כמה טעים, ככה סתם, לאכול אותו בכפית". באותה רוח של דיבור ישיר מחויך וענייני, לעולם לא להגני או טרחני, מעיר בוקששתר רק כשיש לו מה להגיד. כשהעניין מסתכם במשפט קצרצר - זה מה שיש, וכשאין - אז אין, יש רק מתכון נטו.

הספר, כמרבית ספרי הבישול, בנוי בפרקים, כל אחד מוקדש לחלק כשלהו בארוחה, אם תרצו - אוכל לכל סוג רעב ו/או מצב רוח. הפרקים הם: מנות ראשונות וסלטים; דגים; בשר; צמחוני, תוספות ומאפים; קינוחים ומשקאות (ובסיום אינדקס). הפרק הגדול ביותר הוא זה של הקינוחים ומשקאות, המכיל 30 מתכונים. המקום השני שייך לפרק צמחוני, תוספות ומאפים. כל מתכון מוצג בציון מספר המנות שהוא מספק, החומרים הדרושים (לפי מרכיבי המנה, אם יש) ואופן ההכנה, בשלבים ממוספרים. בוקששתר מקפיד לתת קרדיט לכל מי שמגיע לו, בין אם מדובר בבעל המתכון, בחקלאים, בייננים או ביצרנים ששידכו לו משהו ממרכיבי המנה, או במצרכים מועדפים להכנתה שהוא מציין בשמות מפורשים. וכמובן, יש גם אנקדוטות מצילומי המנה לתוכנית או לספר.

2 גבעולי תימין
1/2 כפית עלי רוזמרין
מעט נסורת טובה

אופן ההכנה:
1. את העוף "מושיבים" על החלק העליון של הקוסקוסייה, מעל הכיור, שיטפטף את הנוזלים מתוכו.
2. על קרקעית החלק התחתון של הסיר מפזרים מלח גס, מעליו מניחים את שאר חומרי העישון - תה, סוכר, תימין, רוזמרין ואת העץ.
3. ממלאים את העוף בתפוח ובבצל, מניחים אותו עם הגב כלפי מטה ומעבירים אל החלק התחתון של הסיר. מכסים, ואם המכסה לא מהודק, אוטמים בנייר אלומיניום או בנייר אפייה.
4. מניחים על להבה בינונית למשך 20 דקות ומעבירים ללהבה קטנה למשך שעתיים נוספות. אם לא מגישים מייד כשמוכן, עוטפים בנייר אלומיניום עד להגשה.

"מישהו לבשל איתו", מאת צחי בוקששתר. עריכה קולינרית: יעל מירון; צילומים: ירום אשהיים; סטיילינג: טלי בוקששתר; עיצוב: סטודיו שרון מורו; עריכה לשונית: שולמית דוידוביץ'. כשר, 196 עמודים, הוצאת מודן



לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה