עוגיות פלורנטין
עוד קינוח נהדר שמוטק'ה מצא עבורכן/ם
מערכת מוטק'ה
19/02/07

בצק פריך
[u]החומרים[/u] 50 גר' שקדים קצוצים 400 גרם קמח 1/2 שקית אבקת אפייה ביצה מס' 1 קורט מלח 100 גרם סוכר 225 גרם חמאה כפית תמצית וניל, או שקית סוכר וניל [u]אופן ההכנה[/u] מערבבים במיקסר במהירות איטית את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הביצה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים בשני שלבים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים עד לאיחוד הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
מילוי
[u]החומרים [/u] 1/3 כוס שמנת מתוקה 5 כפות סוכר 2 כפות דבש 50 גרם חמאה 150 גרם שקדים קצוצים 40 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות 2 כפות קמח [u]אופן ההכנה[/u] מבשלים בסיר קטן על להבה בינונית את הסוכר, הדבש, החמאה וחצי מכמות השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבבים. יוצקים לתבנית עם נייר אפייה בגובה שלושה מ"מ עד חצי ס"מ ומקררים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת העוגיות
מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של עד 5 ס"מ (רצוי קטנים יותר). בחצי מכמות העיגולים קורצים עיגול רחב במרכז. יוצקים מילוי על העיגולים השלמים. אופים את כל העיגולים (גם ללא המילוי) ב- 170 מעלות כ- 12 דקות. חצי שעה לאחר שמוציאים מהתנור מזליפים מעט ריבה על העיגולים עם החור ומניחים מעל העיגול עם המילוי. שומרים את העוגיות בכלי סגור ומאפסנים בטמפרטורת החדר (לא במקרר).
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות