חזרה לחדשות היום

עונשים כבדים יותר למתעללים בקשישים

הצעת חוק בארה"ב מתכוונת להטיל עונשים כבדים יותר על מתעללים במבוגרים ובקשישים, זאת עקב גל מקרי אלימות נגד האחרונים. הצעה נוספת מתכוונת לסייע לקשישים בהגשת תלונות נגד בני משפחה מתעללים או שמנסים להניח יד על רכושם וכספם
מערכת מוטק'ה 06/04/07
עונשים כבדים יותר למתעללים בקשישים
ארצות הברית יודעת בשנים האחרונות מכת התעללויות ואלימות נגד מבוגרים וקשישים לא פחות מישראל. עכשיו מחליטים לעשות שם מעשה ולהחמיר את סעיפי האישום במקרים אלה, יחסית לעונשים המוטלים בגין אלימות כנגד אזרחים צעירים יותר. "חוק ההגנה על מבוגרים" הוא שמה של הצעת חוק חדשה שהניח בשבוע שעבר הסנטור הרפובליקני סטיב אוסטריה על שולחן בית הנבחרים האמריקני. על פי ההצעה תועלה חומרת הפגיעה בבני 70 ומעלה מעבירה מדרגה ראשונה לפשע מדרגה חמישית.
המבוגרים חשופים פי שניים לפגיעה
"בכוונת ההצעה להעביר מסר ברור לאלה שהציבו לעצמם את האזרחים המבוגרים כמטרה, כי הם עתידים להישלח לכלא על כל תקיפה שהיא כנגד המבוגרים," אמר אוסטריה. עד כה היה העונש על עבירה מהמעלה הראשונה מאסר של עד חצי שנה ו/או קנס של 1,000 דולר בלבד. לעומת זאת, פשע מדרגה חמישית פירושו מאסר של עד שנה ו/או קנס של 2,500 דולר. ההצעה באה בעקבות סדרת פגיעות במבוגרים וקשישים שארעה לאחרונה במדינות שונות בארה"ב, ביניהן שוד ותקיפה של קשישה בת 101 מניו יורק. לפי נתוני משרד המשפטים האמריקני מבוגרים וקשישים חשופים פי שניים לפגיעה והתעללות ביחס לגילאים נמוכים יותר, בדרך כלל בביתם או לידו. מטבע הדברים, המבוגרים גם אינם יכולים להגן על עצמם ומשום כך הם גם חשופים יותר לסכנת חיים ממשית. "היום החוק מטיל אותו עונש על מי שתוקף או פוגע באשה בת 100 ובגבר בריא ואתלטי בן 25", אומר אוסטריה. הוא מקווה כי הצעת החוק שלו תשלח מסר לא רק לפושעים, אלא גם למבוגרים עצמם: "אנחנו רוצים שיידעו שאנחנו דואגים להם".
תלונות נגד בני משפחה מתעללים
הגנה על המבוגרים בכל הנוגע לאלימות וגם בנושאים כספיים כבר זכתה לחקיקה משלה בחלק ממדינות ארה"ב. כיום יכולים מבוגרים בני 60 ומעלה לתבוע הגנה משפטית מהמדינה מפני בני משפחתם המתעללים בהם, או מנסים לשים יד על רכושם וכספם. הבעיה ? אומרים משפטנים ? היא שלעתים קרובות המבוגרים, ובעיקר הקשישים, אינם יודעים כי נפלו קורבן להונאה. עכשיו מתכוון בית המחוקקים בוושינגטון להעביר הצעת חוק לפיה ישונה החוק הקיים כך שאנשים אשר יודעים כי מבוגרים או קשישים הם קורבן להונאות או להתעללות גופנית ונפשית ? יוכלו למלא את התלונה בשמם. המלצה למפלגת הגמלאים: כדאי לשקול אותו שינוי תחיקתי.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...

לקריאת הכתבה
חייבים כסף? כל הדרכים להחזיר את החוב

אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...

לקריאת הכתבה
חושדים שמרמים אתכם? כך תדעו

הכתבה מטעם חברת Checknet

כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה