חזרה למגזין אוכל

עוף עם ירקות מוקפצים

השף דרור בלייכמן עומד גם הפעם במשימה: הכנת אוכל טעים, בריא ומזין בקלות ובמהירות. צפו, הכינו רשימת קניות וקדימה למטבח. מיליון סינים לא טועים...
מערכת BeOK 17/11/09
עוף עם ירקות מוקפצים

עוף עם ירקות מוקפצים

החומרים

300 גרם חזה עוף
חבילה בצל ירוק
3 גזרים
2 בצלים לבנים
נבטי סויה 
כרוב לבן
רוטב סויה
צ'ילי מתוק
שמן שומשום גולמי
צ'ילי חריף
שמן טיגון
רוטב דגים (אופציונאלי)
כוסברה טרייה (אופציונאלי)
חמאת בוטנים (אופציונאלי)
2 כפות קורנפלור


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


אופן ההכנה

חותכים את העוף לרצועות בעובי אצבע ומערבבים עם הקורנפלור.
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. חולטים את העוף במים הרותחים עד שצבעו משתנה ללבן.
שומרים בצד להמשך ההכנות
קולפים את הגזרים והבצל הלבן.
חותכים את כל הירקות לרצועות או מקלונים ומניחים בקערות נפרדות להמשך הבישול
מחממים בווק על אש גבוהה מאד מעט שמן טיגון. 
כשהשמן חם מאד ומתחיל לעשן מוסיפים את הירקות לפי דרגת הקושי :
בצל, גזר כרוב, נבטים ובצל ירוק. מקפיצים יחד זמן קצר. הירקות צריכים להישאר קשים ופריכים ולעבור בישול קצר בלבד. מתבלים ברוטב סויה, צ'ילי מתוק ומעט שמן שומשום גולמי.
לאוהבי חריף ניתן להוסיף לירקות גם פלפל חריף טרי קצוץ.
ניתן להוסיף בשלב זה חמאת בוטנים, חלב קוקוס, רוטב דגים וכוסברה קצוצה.
מערבבים יחד מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים על אש קטנה.
ומגישים ו...בתאבון!

 

לכניסה לאתר הבית של קייטרינג mago לחצו כאן.

הכתבה צולמה על-ידי BeOK - בריאות ואיכות חיים

 


לקהילת אוכל:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה
מתכונים



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה