חזרה לחדשות היום

עישנו לידכם בקפה? אתם יכולים לזכות בתביעה

יותר ויותר פסיקות ניתנו לאחרונה עלידי בתי המשפט כנגד בתי קפה ומסעדות שלא הקפידו על חוק העישון. אם גם אתם סובלים מהעשן - זה המקום לתבוע. יש תקדימים, כך שבעלי המקום ייזהרו יותר, וגם אתם תרוויחו
מערכת מוטק'ה 14/06/07
עישנו לידכם בקפה? אתם יכולים לזכות בתביעה
תביעה יצוגית נדירה בהיקפה, על סך 15 מיליון שקל, הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד חברת "אפריקה ישראל נכסים", הבעלים של קניון רמת אביב. הסיבה: הקניון לא מונע עישון בשטחו ואף מעודד אותו על ידי הצבת מאפשרות בשטחו. לדברי התובע, יעקב חורי, הוא נחשף פעם אחר פעם לעישון של לקוחות הקניון בכל חלקיו, ביניהם עובדי הקניון. בתביעתו הוא כותב כי ברחבי הקניון פזורות מאפרות שקורות לכאורה למעשנים לעשן, ובנוסף אין בקניון די שלטים המורים על איסור העישון בו. התובע טוען כי עקב מצב זה נחשפים המבקרים בקניון שלא ברצונם לעשן תוך העמדתם בסיכון בריאותי מוכח, זאת מעבר לעוגמת הנפש ולחוסר הנוחות הנגרמים להם. בחישוב של 30 אלף לקוחות שממשיכים להיחשף לעשן כפול 500 שקל לאדם - הוא מגיע לסכום התביעה העצום. יש לציין כי בתביעה דומה שהוגשה לאחרונה נגד הדיזנגוף סנטר (גם הנהלתו הואשמה בהצבת מאפרות ברחבי הקניון ובשלטים לא מספקים) - נפסק כי על הקניון לשלם לתובע 4,000 שקל. במקרה זה דובר על תובע בודד. פסיקה דומה, בסכום דומה, ניתנה גם בתביעה שהוגשה נגד סניף "ארומה" בקניון ערים בכפר סבא. הרשת נקנסה ב-3,000 שקל על ידי בית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקוה, לאחר שנתבעה על ידי שלושה סועדים שטענו כי בסניף כפר סבא של הרשת התירה ההנהלה עישון בניגוד לחוק. לדברי התובעים, הם התלוננו בפני אחראית המשמרת על כך שבתוך החלל המקורה, הנמצא בקניון ערים, סועדים אחרים עישנו. לדבריהם, הבחורה הודתה כי היא מודעת לבעיה, וכי לא רק שאין זו הפעם הראשונה בה הם מקבלים תלונות בנדון, אלא שגם פקחי העיריה העירו להם על כך. לפיכך החליטה ההנהלה להתיר עישון בחציו האחד של החלל ולאסרו בחציו האחר. השופט גבריאל שטרסמן קבע, כי ארומה לא הקפידה על הוראת חוק הגבלת העישון במקומות ציבוריים ולפיכך עליה לפצות כל תובע ב-1,000 ש'.
פסיקה תקדימית: מאפרות בשטח הקניון מעודדות עישון
פסיקה זו מצטרפת לפסיקה דומה שהתקבלה בתחילת החודש גם נגד הדיזינגוף סנטר בתל-אביב. הקניון חוייב לשלם 4,000 ש' ללקוח שסבל מעשן המבלים האחרים. התובע, נועם פלד, טען בתביבעתו נגד הסנטר כי הוא לקוח קבוע במקום וכן יש לו מנוי לחדר כושר שנמצא בסנטר. לדבריו השומרים בקניון וגם עובדים המועסקים בו מעשנים בשטח הסנטר. הוא הוכיח את דבריו בתמונות, וכן הראה כי גם השלטים המודיעים על איסור העישון בשטח הקניון נמצאים במרחק גדול מדי זה מזה, כאשר החוק מחייב להציב את השילוט בכניסות לקניון ושלט כל 30 מטר לאורכו של הקיר. פלד תבע 18 אלף שקל כפיצוי, לאחר שנסיונות ההידברות שלו עם הנהלת הסנטר עלו בתוהו. בתגובה טענה הנהלת הסנטר כי היא מזדהה אמנם עם המאבק בעישון כפוי ופועלת נגדו, אולם התובע לא הוכיח שום נזק שנגרם לו. בנוסף טענה ההנהלה, כי היא עומדת בכל התקנות הנדרשות ואף השקיעה כסף רב בהקמת חדרי עישון תקניים. בית המשפט לתביעות קטנות דחה את טענות ההנהלה וקבע בפסיקתו כי היא לא עשתה די כדי לאכוף את האיסור, ובעובדה שמאפרות רבות מפוזרות בקניון היא שידרה שדר הפוך מרוח החוק".
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...

לקריאת הכתבה
חייבים כסף? כל הדרכים להחזיר את החוב

אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...

לקריאת הכתבה
חושדים שמרמים אתכם? כך תדעו

הכתבה מטעם חברת Checknet

כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה