חזרה למגזין אוכל

פאי או קראמבל: עוגות התפוחים החדשות

שנה חדשה - עוגת תפוחים חדשה. הקונדיטורים המובילים מגלים את סודות עוגות התפוחים: עם קראמבל, דבש או פאי נהדר. מתכונים
מאת לין לוי 05/09/18
פאי או קראמבל: עוגות התפוחים החדשות
עוגת קראמבל תפוחים של שף קונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטוריית ביסקוטי. צילום: בועז לביא

 

 

 

את עוגות התפוחים אנו אוכלים לאורך כל השנה כי הן קלות להכנה ואהובות על כולם. בראש השנה, עוגות התפוחים הופכות להרבה יותר גרנדיוזיות ואליהן מצטרף הדבש. הניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו, שזור בזכרוננו כאחד מזיכרונות הילדות שקשורים לחג שמציין את כל ההתחלות החדשות בחיים. אז אמנם, עוגת התפוחים המפורסמת ביותר בעולם הוא ללא ספק הטארט טאטן הצרפתי שהמתכון הבלתי מנוצח שלו הומצא בטעות. אבל גם במטבח הישראלי יש עוגות תפוחים מרשימות לא פחות בין אם הן מגיעות עם קראמבל שמאוד מחמיא להן, קינמון, פירורי לחם או חמאת בוטנים.

 

עוגת קראמבל תפוחים של שף קונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת

 

מצרכים לתבנית בקוטר 24:

לבצק פריך:

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם (3 כפות) אבקת שקדים

150 גרם חמאה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

1 חלמון

גרידת מתפוז אחד

לקראמבל:

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

150 גרם (כוס) קמח

קורט קינמון

קורט מלח

לתפוחים המקורמלים:

4 תפוחי גרנד סמית קלופים

120 גרם (חצי כוס) סוכר חום

1 כף מיץ לימון

4 כפות דבש

100 גרם חמאה

1 כפית קינמון

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים את כל המרכיבים עד קבלת תערובת "חולית".
  2. מוציאים את התערובת למשטח מקומח ומעבדים מעט עד לקבלת כדור בצק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  4. לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעובי 3 מילימטר (פחות או יותר) בקוטר של 26 סנטימטר.
  5. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים קלות לדפנות ולתחתית וחותכים את הקצוות.
  6. מחוררים עם מזלג את הבצק ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
  7. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקרמבל: מעבד מזון טוחנים את רכיבי הקראמבל בפולסים, עד לקבלת פירורים גסים ומעבירים לקירור עד לשימוש.
  8. מכינים את התפוחים המקורמלים: חותכים את התפוחים לפלחים או קוביות.
  9. בסיר קטן שמים את כל המרכיבים מלבד התפוחים ומרתיחים למשך 2 דקות.
  10. מוסיפים את התפוחים וממשיכים לבשל 10 דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים מתרככים. בסיום הבישול מעבירים לקירור.

מרכיבים את העוגה:

  1. מסדרים את מלית התפוחים על גבי הקלתית האפויה.
  2. מפזרים את פירורי הקראמבל מסביב לפלחי התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ- 30 דקות עד להזהבה.
  3. בעת ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

 

 

פאי תפוחים של עמליה זהבי מאחוזת פולג

 

 
צילום באדיבות אחוזת פולג

מצרכים:

3 חלמונים מבושלים

2 כוסות קמח

400 גרם חמאה

¾ כוס סוכר

שקית של פירורי לחם

קילו וחצי של תפוחים

שקית סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את החלמונים המבושלים ומערבבים עם הקמח, החמאה והסוכר.
  2. יוצרים בצק ומכניסים למקרר.
  3. עם שני שליש מהבצק לרפד תבנית של פאי.
  4. לפזר מלמעלה את פירורי הלחם.
  5. לקלף ולרסק את התפוחים, לסחוט היטב עד שיצאו כל המיצים.
  6. ¾ מכמות התפוחים לפזר על הבצק ופזר מלמעלה ארבע כפות סוכר.
  7. להניח מעל את יתרת התפוחים ולפזר מעל 2 כפות סוכר.
  8. מהבצק הנותר לייצר עיגולים שטוחים. להניח אותם על העוגה ולהדק עם היד.
  9. לאפות 45 דקות בתנור שחומם ראש ל-180 מעלות.
  10. לפני ההגשה לפזר מעל העוגה סוכר וניל.

 

עוגת תפוחים, גזר, דבש וקראמבל

 

באדיבות הקונדיטורית הראשית של רשת בתי קפה "גרג", שרית גז

 

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס דבש
1.5 כוס שמן קנולה
1.5 כוס קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
6 ביצים
1 כפית קינמון
קורט הל
2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
3 גזרים קלופים ומגוררים גס
50 גר אגוזי מלך גרוסים
50 גר צימוקים
 
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון והל בעזרת כף.
2. מקציפים במיקסר סוכר, ביצים ודבש, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה את השמן.
4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עם אבקת האפייה וההל שערבבנו בהתחלה עד ליצירת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את האגוזים, התפוחים, הגזר והצימוקים לתוך התערובת ומקפלים בעדינות.
6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים כ-40 דק בתנור שחומם ל-180 מעלות.

 

 

עוגת תפוחים בדבש

 


מתכון וצילום: שף קונדיטור דורון גרונר, מלון ענבל ירושלים

 

מצרכים לתבנית בקוטר 26:

2 כוסות תפוחים קצוצים דק

3 ביצים

1 כוס חמאה

1 כוס סוכר לבן

1/2 כפית אבקת קינמון

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס קמח לבן

4 טיפות תמצית וניל

1/2 כוס דבש

2 כפות חמאת בוטנים

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כוס שקדים טחונים

 

1  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה שושנה זילברמן 20/10/18
מצויין לין.. תודה..
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

לביבות כאלה עוד לא טעמתם

חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...

לקריאת הכתבה
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מה אוכלים בסוכה? טאפאס!

חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה