צמחי בר: מלביבות חובזה עד שייק סרפד

שדה של חובזה. צילומים: עדי כץ
הצבע הירוק שכובש עכשיו כל חלקה טובה לא רק משווה לארצנו מראה אירופי, מפויס ונינוח. זהו גם האות לצאת ללקט. רבים מצמחי הבר שנבטו בעקבות הגשמים של תחילת החורף בגינות, בשדות ובצידי הדרכים, יכולים להעשיר את התפריט שלנו ולתרום לבריאותנו.
ליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא הוא כבר מזמן לא רק שיגעונם של "מחבקי עצים" למיניהם. התועלת שבאכילת עלים ירוקים ידועה ומוכחת מחקרית, אז למה להסתפק בחסה, תרד, עלי בייבי ושאר זני תרבות, כשלפנינו מבחר אדיר של עלים רעננים, טריים ואורגניים, העשירים בברזל, סידן ונוגדי חמצון, ובחינם?
מה אוכלים: תקשיבו לבטן שלכם
פירות הדר: אל תוותרו על הקליפה
בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
***ממליץ,,,,,
להימנע מלקטוף צמחי-בר,,,בקרבת הכבישים,,,,,,,,,,