חזרה למגזין אוכל

קיש פטריות

קיש חלבי שמתאים גם לשבועות. אפשר להכין על בסיס הקיש הזה מאפה מכל ירק שאוהבים
ששת שצ 25/05/14
קיש פטריות

צילום: ששת שצ 

 

שבועות בדרך, ואני חוגג כבר על מוצרים חלביים ועל גבינות. הבסיס לקיש הזה יכול, יחד עם הרויאל (הרטובים), להיות בסיס לכל סוג של קיש, כמו כרישה או קישואים. רק תפעילו את ההיגיון ואת החושים, והכל טעים.

 

בצק לקיש (בהשראת הספר של קובי בר):
1.5 כוסות קמח
50 גרם חמאה
1 חלמון
מלח
מעט גבינה צהובה מרוסקת
2 כפות מים

 

לערבל במעבד לבצק אחיד. ללוש לכדור, לעטוף בניילון ולצנן במקרר כשעה.

 

למילוי:
2 סלסלות של פטריות (יער / פורטבלו / שמפיניון)
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים
מכל שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות גבינה צהובה מרוסקת
2 כפות גבינה בולגרית מרוסקת
1 כף קמח
מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:
חותכים את הפטריות דק.
מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד שמוכן. אם נוצרים נוזלים מסננים את הפטריות עד לירידת כל הנוזלים.
מחזירים את הבצל ואת הפטריות לסיר, מחממים, מוסיפים שמנת וגבינות ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מצננים דקה, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
משטחים את הבצק על נייר אפיה מקומח קמעה לעיגול גדול מקוטר תבנית הפאי.
משמנים את התבנית, הופכים את הבצק מעל התבנית ומהדקים בעדינות לתחתית ולדופנות.
מצננים את הבצק בתבנית הפאי במקרר חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מוציאים את התבנית עם הבצק ומכניסים לתנור החם (עם פטנט השעועית היבשה או בלי) לעשר דקות. אם הבצק מתנפח אפשר לנקב אותו עם מזלג.
לאחר עשר דקות מוסיפים את המלית ואופים עוד 40 דקות בערך.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

פופקורן מקורמל

זה כל הטעם

בואיקוס

שימו כורכום

בטטה ודלעת מקורמלות בנגיעת טחינה

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה