חזרה להכסף שלי

קל להתחבר, קשה להתנתק

גולשת מוטק'ה ביקשה מאיתנו עזרה להתנתק מחברת תקשורת, שהמשיכה לחייב אותה למרות שהתנתקה. אחרי שסייענו לה לקבל את כספה, אנו מביאים בפניכם את סיפורה, ומגוון עצות שימושיות
שירי עמית 19/01/16
קל להתחבר, קשה להתנתק
תנו להתנתק בשקט. צילום: Shutterstock

 

 

להתחבר לשירותים של חברת תקשורת זה מהלך פשוט: מתקשרים לחברה ומיד היא דואגת לסדר את כל העניינים. אבל מה קורה כשמבקשים להתנתק? לא פעם מגלים שזו משימה ממש לא פשוטה.

 

כך קרה למשל לרבקה, גולשת אתר מוטק'ה, שלפני כשנה יצרו איתה קשר מחברת הסלולר שבה היתה מנויה, והציעו לה להתחבר גם לשירותי האינטרנט הביתי. רבקה הסכימה, לאחר ששקלה את ההצעה והחליטה שהיא משתלמת עבורה, מה גם שהבטיחו לה כי ידאגו לנתקה מהחברה שבה היתה מנויה.

 

היא קיבלה טופס שבו מילאה את פרטיה עבור פעולת הניתוק, ואף אישור מהחברה שבה היתה מנויה כי זו קיבלה את המכתב ותדאג לנתק אותה. אלא שמספר חודשים לאחר מכן גילתה רבקה להפתעתה כי היא מחויבת פעמיים: פעם אחת על ידי החברה החדשה, ופעם שנייה על ידי החברה שהתנתקה ממנה.

 

הפעם, היא כבר לא סמכה על אף אחד והתקשרה בעצמה לחברה שבה היתה מנויה. הנציגה ביקשה ממנה לשלוח שוב את אישור הניתוק, ולאחר מכן הבטיחה כי תקבל החזר של 1,000 שקלים - הסכום על כל התקופה שבה חויבה שלא לצורך. הובטח לה גם חגיגית כי לא תחויב יותר.

 

על פי החוק, ניתן לבטל עסקה גם בעל פה

 

 החברה הבטיחה לזכות אבל שוב הגיע חיוב. צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

למרות כל ההבטחות, גם בחודש שלאחר מכן ראתה רבקה חיוב מיותר בחשבונה, והכסף שהובטח לא הוחזר. במייל שכתבה רבקה לאתר מוטק'ה היא ביקשה עזרה. "אני כבר לא מצליחה לדבר עם החברה, כי שם טוענים שאני לא לקוחה שלהם", סיפרה רבקה על המצב האבסורד שנוצר.

 

אז פנינו אנו לחברת התקשורת, והובטח לנו כי תוך 14 יום רבקה תראה זיכוי בחשבון שלה, והפיצוי אכן הגיע. חשוב לציין כי במקרה שהחברה לא היתה מחזירה את הכסף, רבקה יכולה היתה לתבוע אותה כדי לקבל פיצוי.

 

תיקון 23 לחוק הגנת הצרכן מאוקטובר 2008 קובע, כי לקוח יוכל לבטל עסקה מתמשכת עם ספק בעל פה, באמצעות מייל, פקס או דואר רשום, והספק יהיה מחויב בניתוק תוך 3 ימי עסקים. לחילופין, אם מדובר בדואר רשום, תוך 6 ימי עסקים לאחר תאריך משלוח ההודעה. אם המשיך העוסק בחיוב הצרכן לאחר מועד סיום ההתקשרות, יוכל הצרכן לתבוע ממנו פיצויים, ללא הוכחת נזק, עד לסכום של 10 אלף שקל.

 

במועצה לצרכנות מוסיפים, כי "גובה הפיצוי נקבע אחרי שבית המשפט שוקל את הנסיבות, ובהן משך הזמן שבו התעלם העסק מהודעות ההתנתקות, מספר הפניות שנעשו בכתב או בעל פה, סכום החיוב ונסיבות נוספות".

 

להתנתק מחברת התקשורת ב-4 צעדים פשוטים:

 

1. אם אין אני לי, מי לי. אל תסמכו על החברה החדשה שהבטיחה לנתק אתכם ולטפל בכל העניין. ודאו מול החברה שממנה אתם רוצים להתנתק שאכן אתם מנותקים. רק במעבר בין חברות סלולר הניתוק הוא מיידי, ומתבצע בעת הניוד. בעת מעבר בין ספקיות אינטרנט, חברת תשתית וטלוויזיה רב ערוצית, הצטרפות לספקית אחרת אינה מהווה ניתוק מהספקית שאותה עזבתם, ואם לא תשלחו בקשת ניתוק מסודרת אתם עלולים לגלות שאתם משלמים פעמיים.

 

2. גבו את הניתוק במכתב. למרות שהחוק מאפשר למסור הודעת התנתקות בעל פה, ממליצים במועצה לצרכנות לגבות זאת תמיד במכתב, על מנת שתהיה לכם הוכחה למועד שבו ביקשתם להתנתק.

 

3. ציינו פרטים מזהים מקסימליים. בהודעת ההתנתקות לא צריך לפרט את הסיבה לניתוק, אלא רק לכתוב "דרישה לניתוק". חשוב לרשום גם את השם המלא ומספר תעודת הזהות. ציינו כל פרט שיאפשר לזהותכם בקלות כמו כתובת, מספר לקוח ו-4 ספרות אחרונות של כרטיס האשראי (וכמובן בשום אופן לא את המספר המלא).

 

מי שמעוניין לשלוח פקס אך אין ברשותו מכשיר פקסימיליה, יכול לעשות זאת חינם באמצעות אתר www.freefax.co.il, שמאפשר לשלוח פקס דרך המחשב. לחילופין, אפשר להשתמש בשירותי אתר www.netek.co.il, שישלח את הפקס בשמכם לחברה ואף יספק לכם למייל הודעת אישור על השליחה.

 

אם הספק מתעלם מהודעת הניתוק ששלחתם בכתב, ויש לכם הוראת קבע בכרטיס האשראי, אתם רשאים לבטל אותה.

 

4. ודאו מראש את נושא ההתנתקות. לפני שאתם רוכשים שירות מחברת תקשורת חדשה, כדאי לוודא עמה מראש את נושא ההתנתקות. בדקו שדרכי הביטול רשומים באתר החברה, כולל טלפון, מספר פקס, כתובת בית עסק וכתובת מייל. בררו האם תאלצו לשלם דמי ביטול, ואם כן – באיזה סכום מדובר.

 

 

עוד בפינת הצרכנות של מוטק'ה:

 

הפעילה לחצן מצוקה, ואף אחד לא בא


האוטובוס שוב איחר? יש מה לעשות

 

8 טיפים לקניה חכמה ובטוחה ברשת

המדריך המלא למתעכבים בשדה התעופה

כל הדרכים לעבור בין חברות הסלולר ביעילות

מתכננים חופשה בפסח? כך תחסכו בעלויות

 

4 אפליקציות שיעזרו לכם להירגע

 

האותיות הקטנות של המבצעים הגדולים

 

חתול בשק? כך תמנעו ממלכודות שיווקיות

חברות הסלולר גובות כסף מיותר? כך תלחמו

כך מתחמקות חברות הביטוח מתשלום

10 הנחות שכל פנסיונר צריך להכיר 

אזרחים ותיקים? מגיעות לכם הטבות בבנקים

10 טיפים לניהול התקציב אחרי פרישה

 

הצטרפו לקהילת הצרכנות של מוטק'ה!

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה