חזרה למגזין אוכל

קליל וטעים: סלט פורל מעושן

אחרי ארוחות ראש השנה הכבדות, אפשר להתפנק עם סלט קליל – אבל עם טוויסט: נתחי פורל מעושן, שיוסיפו טעם וארומה נפלאים
מיה אבידן 26/09/17
קליל וטעים: סלט פורל מעושן
מתכון קליל, פשוט וטעים. סלט פורל מעושן, צילום: Shutterstock

 

 

את המנות המורכבות שהתנסינו בהן, לעיתים לראשונה, בארוחת ראש השנה, מחליף תפריט חג הסוכות הקרב, שיכול לאזן נהדר את מדד הקלוריות לתקופה העמוסה הזאת. הסתיו כבר הגיע באופן רשמי, אבל כידוע, אצלנו עונות מעבר הן בגדר המלצה בלבד. מנת פתיחה מרעננת של סלט ירקות טרי, יכולה בהחלט להיות המענה לדג שפתחנו איתו את השנה.

 

אבל לא מדובר בסלט רגיל - בכל זאת, חג. הפעם נוסיף לו נתחי פורל מעושן, אותו נעשן בעצמנו. כבר סיפרנו לכם על הטרנד הלוהט של השנים האחרונות: המעשנה, כשהתקנתה  בחצרות הבתים והצבתה במרפסות בישראל ממשיכה לצבור תאוצה. מנגל מושקע בחצר? זה לחובבנים. מי שלוקח את הבשרים ואת הדגים שלו ברצינות, מעשן אותם בעצמו.

 

אז למה צריך את זה? פשוט: זה ממש ממש טעים. העישון עצמו נעשה בטמפרטורה של 55 מעלות ומעלה, כשבמהלך תהליך החימום, הנתח נחשף לארומות המיוחדות שמגיעות כתוצאה מאותם כפיסי עץ ייחודים שיש לקנות למעשנת הפחם (יש גם מעשנות חשמליות ומעשנות גז), המגיעים מעצי פרי שונים ומעניקים טוויסט מעניין לחומר הגלם. כשזה מגיע לדגים, הטעמים הם עדינים ועמוקים. לא נכעס אם במקום להכין את הסלט פשוט תפוררו את הדג ותאכלו אותו ככה, עם הידיים, פיסות-פיסות.

 

 

מעט שומן, הרבה ברזל ואומגה 3

 

דג פורל משמש גם כמקור טוב לוויטמין E, המסייע בהאטת תהליכי ההזדקנות. צילום: Shutterstock

 

 

דג הפורל (טרוטה), המשתייך למשפחת הסלמון, גדל במימיו הצוננים של הנחל, אך אצלנו מדובר כמעט לחלוטין בדגי בריכה. בעוד בטבע הוא נחשב לדג טורף הניזון מהחי שבנחל, בחווה, הפורלים מוזנים בתערובות שונות.

 

בפורל, המכיל רק 9.8% שומן, תמצאו כמויות מכובדות של ברזל (0.27 מ"ג) ואומגה 3 (1.63 גרם למאה גרם) והוא משמש כמקור טוב לוויטמין E, שבין יתרונותיו מסייע בהתמודדות עם גיל המעבר, מסייע בניצול החמצן ברקמות הגוף השונות ובהאטת הליכי הזדקנות. עם זאת, חשוב לציין שדגים מעושנים עתירים במלח, ועל כן כדאי לצרוך אותם במשורה.

 

מכיוון שלמרות הבאזז סביבן, המעשנות הביתיות הן ממש לא בגדר מאסט, במתכון שלפניכם מוצע פתרון עוקף מעשנה, שייתן תוצאות דומות למדי וכמובן, טעימות מאוד. בתיאבון.

 

 

המתכון: סלט פורל מעושן

 

  סלט פורל מעושן. צילום: אפיק גבאי


 

המרכיבים:

 

דג פורל שלם נקי

1/2 קילו מלח גס

מעט נסורת לעישון

חסה סלנובה

חסה ערבית

צרור ארוגולה

 4 צנוניות, פרוסות דק

חופן אגוזי מלך

6  עגבניות שפיץ

1/4 כוס רוטב ויניגרט

מלח

פלפל גרוס

 

ההכנה:

 

1. מניחים את הפורל בקערה ומכסים אותו במלח גס. כעבור שעה מוציאים, שוטפים את המלח ומייבשים היטב.

 

2. מכסים תחתית של סיר נמוך ורחב (סוטאז') בנייר אלומיניום, מפזרים מעט נסורת ומסדרים בתוך הסיר רשת מתאימה, תוך שמסדרים הגבהה של 8 ס״מ לפחות.

 

3. מורחים על הדג מעט שמן זית, מניחים על הרשת ומדליקים את הסיר על אש בינונית. מכסים. כעבור כ-12 דקות, כאשר הדג מקבל צבע מעושן עמוק, מסירים מהאש.

 

4. מניחים בצד לכ-10 דקות ומנקים את הדג בעדינות מהעור ומהעצמות.

 

5. בקערה מערבבים את העלים עם האגוזים, הצנוניות והשרי ורוטב הוויניגרט. מפזרים מעל את הפורל המעושן.

 

המתכון באדיבות שף איציק הראל, מסעדת 206.

 

 

עוד דגים: מתכון לדג לברק עם ניקוי משובח

חגיגה יוונית: פאי ברבוניות מפתיע

כשחומוס פוגש דג: מסבחה דניס

פילה דניס עם פסטה שחורה

רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים

ויש גם 3 קינוחי דבש חגיגיים

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה