חזרה למגזין אוכל

קר ומתוק: עוגות ללא אפייה

אין כמו עוגה קרה בימי הקיץ החמים, ויש אינסוף אפשרויות לבסיסים ולמילויים. מתכון לעוגת גלידה טבעונית במילוי שוקולד וקפה
מאת עדי כץ 14/08/14
קר ומתוק: עוגות ללא אפייה
קר ומתוק: עוגות ללא אפייה

טרייפל. חושפים את השכבות. צילומים: Shutterstock

 

מי לא מכיר את הרגע הזה, שפתאום בא מתוק ויהיה מה. בפנטזיות שלי בנושא, תמיד מככבות עוגות ביתיות, אך כיוון שהפעלה של תנור האפייה בימי אוגוסט אלה היא מעשה בלתי רציונלי בעליל, האופציה השפויה היא עוגה קרה, ללא אפייה.


את הז'אנר הקיצי הזה בתחום העוגות הגו ודאי קונדיטורים שייחלו להפוגה מחום התנורים. העוגות הקרות מתבססות על מאפים מוכנים כמו ביסקוויטים, בישקוטים ועוגיות, הערוכים בשכבות, שביניהן טומנים מיני קרמים, גלידות, מוסים, קצפות וג'לי ומוסיפים אגוזים, שבבי קוקוס ושוקולד, פירורי ביסקוויטים, מרשמלו, פירות יבשים או טריים ומה לא. 

 

קהילת אוכל: לחצו

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

לביבות כאלה עוד לא טעמתם

חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...

לקריאת הכתבה
רוח סתיו: 5 מתכונים שמתאימים לתקופה

אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...

לקריאת הכתבה
מה אוכלים בסוכה? טאפאס!

חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה