ריזוטו פטריות וקרם מסקרפונה עם פילה דג ים
ריזוטו הינו מאכל איטלקי העשוי מאורז עגול ותוספות כיד הדמיון הטובה: סלמון, עגבניות, פירות ים, וגם ריזוטו מתוקים על בסיס חלב וסוכר או פירות מיובשים ומסוכרים. קיים כיום ריזוטו עגול סיני, אך טעמו אינו משובח כטעם המקור האיטלקי. הריזוטו יכול להיות מוגש כמנת ביניים או כמה עיקרית, תלוי בתוספות
מערכת BeOK
22/11/10

ריזוטו פטריות וקרם מסקרפונה עם פילה דג ים - שף ארז שטרן
כמות: 6 סועדים זמן הכנות: 5 דקות זמן בישול: 25-30 דקות
מצרכים:
1 בצל קטן 1 שן שום 5 כפות שמן זית 25 גרם חמאה 150 גרם אורז עגול לריזוטו 100 מ"ל יין לבן מים רותחים 100 גרם גבינת שמנת מסוג מסקרפונה 50 גרם פרמזן גרוס דק 300 גרם פטריות מסוגים שונים: פורטבלו, ירדן ושמפיניון, חתוכות לקוביות של חצי ס"מ מלח, פלפל אגוז מוסקט או עלי טימין - אפשרי פילה דג ים מאיזה סוג שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים בסיר בינוני עם שתי כפות משמן הזית ובחמאה, עד להזהבה קלה. - מוספים את הריזוטו, ממשיכים לערבב עם כף עץ על אש קטנה. - מוסיפים לריזוטו בזהירות את היין הלבן, ולאחר התאדותו מוסיפים כ-100 מ"ל מים רותחים/חמים כל פעם, ושומרים על הסיר מפני התייבשות או חריכה לאורך כל זמן ההכנה. - לא מכסים את הסיר, אלא מערבבים את הריזוטו באופן שוטף. המטרה היא להוסיף נפח לריזוטו תוך כדי הוספה איטית של נוזלים, על אש קטנה. - לאחר כ-20 דקות לערך של בישול תוך ערבוב מתמיד, ניתן לבדוק "על השן" אם הריזוטו הגיע לדרגת אל דנטה, לרכות הרצויה. - רק אז מוסיפים את גבינת המסקרפונה ואת הפרמזן ומערבבים היטב עד לריכוך . - בשלב זה כבר ניתן להוסיף טעמים ותיבול. - במקביל להכנת הריזוטו מטגנים את הפטריות בשמן הזית שנותר עד להזהבה קלה. - לסיום, מוסיפים את הפטריות שטוגנו בנפרד אל הריזוט.ו - מגישים כמנת ביניים קטנה או כתוספת למנה עיקרית. - מטגנים במחבת את פילה דג הים, קודם עם העור כלפי מטה ואחר כך את הצד השני, עד שיהיה מוכן. מגישים יחד עם הריזוטו. בתאבון !
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ובישול:
השפים החובבים של משען נאות אפקה
ספר בישול חדש: ספר הפסטה
תבשיל אוסובוקו טלה בירקות שורש
עוגת אלף הדפים של ריבת בצל, עגבנייה וטימין
סביצ'ה טונה בטעם תפוז
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות